ΑΠΟΨΕΙΣTELEGOURMETRestaurants

Ένα αστέρι βάζει πορεία για Αθήνα...

Ο Anthony Demetre είναι ένας από τους πιο πολυσυζητημένους Σεφ στην Λονδρέζικη γαστρονομία. Τα εστιατόριά του Arbutus και Wild Honey θεωρούνται από τα πλέον "hot" στη Λονδρέζικη σκηνή, έχοντας διακριθεί με αστέρι Michelin σε χρόνο-ρεκόρ από την στιγμή που άνοιξαν. Ως Σεφ διακρίνεται για την απλότητα των πρώτων υλών του, τις οποίες όμως έχει τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και το ταλέντο να μεταμορφώνει σε συστατικά μαγικών πιάτων. Για εμάς τους Έλληνες ο Anthony έχει ένα επιπλέον ενδιαφέρον καθώς, λόγω Ελληνικής καταγωγής (από την πλευρά του πατέρα του), τρέφει μία ιδιαίτερη αδυναμία για την Ελληνική κουζίνα και τις γευστικές ομορφιές της.

Το γεγονός ότι τον επισκέφτηκα στο πιο καινούριο εστιατόριό του, στο Les Deux Salons στο Covent Garden, δεν αποτελεί ιδιαίτερη είδηση. Είναι ένα εστιατόριο το οποίο μου κέντρισε το ενδιαφέρον αμέσως μόλις άνοιξε και, επειδή είχαμε επικοινωνία με τον Anthony μέσω κάποιων συνεργατών, χτες το βράδυ ήταν η ιδανική ευκαιρία να το κάνω. Και ήταν ένα πραγματικά υπέροχο δείπνο, στο οποίο τόσο οι θαλασσινές όσο και οι κρεατοφαγικές γεύσεις (για να μην πω και οι γλυκές στο τέλος) ήταν απλά εκπληκτικές.

Το γεγονός όμως ότι ο σκοπός της χτεσινής μας συνάντησης δεν ήταν μόνο το εξαιρετικό αυτό δείπνο, αλλά (κυρίως) η συζήτηση της προοπτικής μίας συνεργασίας στην Αθήνα σ' ένα οινογαστρονομικό concept μοναδικό για τα Ελληνικά δεδομένα, αυτό σίγουρα είναι είδηση - και την μαθαίνετε πρώτοι και αποκλειστικά.

Οι συζητήσεις είναι ήδη αρκετές και θα συνεχιστούν. Νεότερα και εξελίξεις, στο μέλλον...

|ig:all|

"Η ευφυΐα ανθεί μόνο στις περιόδους που η πίστη εξασθενεί."

Emile M. Cioran, 1911-1995, Γαλλορουμάνος φιλόσοφος

  • 1793 - Η γιρονδίνη Σαρλότ Κορντέ δολοφονεί τον Ζαν Πωλ Μαρά, σημαντική μορφή της Γαλλικής Επανάστασης.
    1878 - Υπογράφεται η Συνθήκη του Βερολίνου: η Σερβία, το Μαυροβούνιο και η Ρουμανία αποκόπτονται από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Μεταξύ Αγγλίας, Γερμανίας, Αυστρίας, Ρωσίας, Γαλλίας, Ιταλίας και Τουρκίας υπογράφεται στο Βερολίνο η Βερολίνειος Συνθήκη, με την οποία ανατρέπεται η Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου του 1878, που προέβλεπε τη δημιουργία Μεγάλης Βουλγαρίας.
    1908 - Για πρώτη φορά παραχωρείται το δικαίωμα συμμετοχής σε γυναίκες στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
    1943 - Το Σύνταγμα Βάλτου των ΕΟΕΑ-ΕΔΕΣ αρχίζει 8ήμερο αγώνα κατά της ιταλικής Μεραρχίας Μπρενερού στο Μακρυνόρος και της προκαλεί σοβαρές απώλειες. Η Μεραρχία αυτή κατευθυνόταν διά της Ηπείρου και Αλβανίας προς τη Σικελία, για να ενισχύσει τις εκεί δυνάμεις του άξονα.

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2