Εντυπώσεις από το Greek Wine Tasting στο Παρίσι

Θυμάστε που σας είχα αναφέρει τη μεγάλη γευσιγνωσία Ελληνικών κρασιών που έγινε στο Παρίσι στα τέλη του Νοεμβρίου; Οι πηγές μου, λοιπόν, με πληροφορούν ότι πήγε πολύ καλά, και οι εντυπώσεις όσων παρευρέθηκαν ήταν πολύ θετικές.

Είναι πολύ σημαντικό να παρουσιάζουμε τα κρασιά μας σε αγορές δύσκολες, όπως αυτή της Γαλλίας, οι οποίες έχουν τις δικές τους ιδιαιτερότητες και δεν συνηθίζουν να εισάγουν "φανατικά" κρασί από χώρες όπως η Ελλάδα. Ακόμα πιο σημαντικό, ωστόσο, είναι στις εκδηλώσεις αυτές να παρευρίσκονται οι ίδιοι οι οινοποιοί, ειδικά όταν οι περισσότεροι από αυτούς έχουν ξεκινήσει την καριέρα τους με σπουδές ή/και επαγγελματική ενασχόληση στη Γαλλία. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι το κρασί είναι ένα "προϊόν" το οποίο κατ' εξοχήν αντανακλά το πάθος, τη φινέτσα, και πολλές φορές την "τρέλλα" του οινοποιού σε κάθε του σταγόνα. Φαίνεται λοιπόν ότι η παρουσία μεγάλων μας οινοποιών όπως ο Θανάσης Παρπαρούσης και ο Γιάννης Παρασκευόπουλος έπαιξε το δικό της σημαντικό ρόλο στη συγκεκριμένη εκδήλωση, καθώς, σύμφωνα με μαρτυρίες εκ των έσω, οι Γάλλοι καλεσμένοι το εκτίμησαν δεόντως.

Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε τα "dessus" (έτσι, για να είμαστε και μέσα στο Γαλλικό κλίμα), σας έχω όχι μία, αλλά δύο σχετικές δημοσιεύσεις, και μάλιστα σε διαφορετικές γλώσσες: οι Γαλλομαθείς μπορούν να διαβάσουν το άρθρο του Βουργουνδού blogger Patrick Maclart, το οποίο είχε την καλωσύνη να μου στείλει η Δήμητρα Παρπαρούση (την ευχαριστώ πολύ), κάνοντας κλικ σε αυτό το link. Για τους Αγγλομαθείς γράφει ο καλός μου φίλος και εκλεκτός συνάδελφος Daniel Berger στο blog MTonVin, ο οποίος και ενθουσιάστηκε από την παρουσίαση του Γιάννη Παρασκευόπουλου σχετικά με τις γηγενείς ποικιλίες του Ελληνικού αμπελώνα. Θα το βρείτε ακολουθώντας αυτό εδώ το link.

Καλή ανάγνωση!...
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v