ΑΠΟΨΕΙΣTELEGOURMETOenohoos

Αύριο ο Οινοχόος του Δεκεμβρίου!

Αύριο ο Οινοχόος του Δεκεμβρίου!

Σας το λέω τελευταία στιγμή, το ξέρω, αλλά αυτές τις μέρες με τα ταξίδια και τα λοιπά έχω χάσει λίγο τη μπάλλα, μου φαίνεται. Τελοσπάντων, αυτό το Σάββατο (αύριο) 4 Δεκεμβρίου, κυκλοφορεί με την Καθημερινή το εορταστικό τεύχος του Οινοχόου.

Στο τελευταίο αυτό τεύχος του χρόνου, θα βρείτε, μεταξύ άλλων, θέματα σχετικά με την επικαιρότητα αλλά και τις παραδόσεις των ημερών. Από μένα θα διαβάσετε το δεύτερο αφιέρωμά μου στην αντιπαράθεση Ελληνικών και διεθνών ποικιλιών (ερυθρών αυτή τη φορά), καθώς και ένα "γλυκό" θέμα για το Tokaj, εμπνευσμένο από το τελευταίο μου ταξίδι στην Ουγγαρία.

Καλή ανάγνωση!...

"Η ευφυΐα ανθεί μόνο στις περιόδους που η πίστη εξασθενεί."

Emile M. Cioran, 1911-1995, Γαλλορουμάνος φιλόσοφος

  • 1793 - Η γιρονδίνη Σαρλότ Κορντέ δολοφονεί τον Ζαν Πωλ Μαρά, σημαντική μορφή της Γαλλικής Επανάστασης.
    1878 - Υπογράφεται η Συνθήκη του Βερολίνου: η Σερβία, το Μαυροβούνιο και η Ρουμανία αποκόπτονται από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Μεταξύ Αγγλίας, Γερμανίας, Αυστρίας, Ρωσίας, Γαλλίας, Ιταλίας και Τουρκίας υπογράφεται στο Βερολίνο η Βερολίνειος Συνθήκη, με την οποία ανατρέπεται η Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου του 1878, που προέβλεπε τη δημιουργία Μεγάλης Βουλγαρίας.
    1908 - Για πρώτη φορά παραχωρείται το δικαίωμα συμμετοχής σε γυναίκες στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
    1943 - Το Σύνταγμα Βάλτου των ΕΟΕΑ-ΕΔΕΣ αρχίζει 8ήμερο αγώνα κατά της ιταλικής Μεραρχίας Μπρενερού στο Μακρυνόρος και της προκαλεί σοβαρές απώλειες. Η Μεραρχία αυτή κατευθυνόταν διά της Ηπείρου και Αλβανίας προς τη Σικελία, για να ενισχύσει τις εκεί δυνάμεις του άξονα.

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2