Σεμινάριο Απόλαυσης του Κρασιού - Νέος Κυκλος

Έχω δεχτεί πολλά μηνύματα και emails σχετικά με τον επόμενο κύκλο του Σεμιναρίου Απόλαυσης του Κρασιού, γι αυτό και με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνω την επικείμενη έναρξή του.

Ο νέος κύκλος λοιπόν ξεκινάει την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί σε 8 εβδομαδιαίες συναντήσεις. Θα γίνεται σε νέο χώρο, και συγκεκριμένα στην αίθουσα του εστιατορίου «Γεύσεις με Ονομασία Προελεύσεως» στην Κηφισιά. Το εστιατόριο βρίσκεται σε πολύ κεντρικό και προσβάσιμο σημείο (Λεωφ. Κηφισίας 317, www.gefseis.gr), και διαθέτει πάρκινγκ και στάση λεωφορείου πολύ κοντά. Ο χώρος είναι πολύ όμορφος και ζεστός, ενώ θα υπάρχουν πάντα stand-by οινολόγοι και σομελιέ, οι οποίοι θα μας προσφέρουν ανά πάσα στιγμή τις εξειδικευμένες γνώσεις τους. Επιπλέον το εστιατόριο θα δώσει ειδική έκπτωση σε όλους όσους θα συμμετέχουν στο Σεμινάριο, προκειμένου να απολαμβάνουν όποτε θέλουν τις εκλεκτές γεύσεις του!

Λίγα λόγια για το Σεμινάριο:

Το Σεμινάριο Απόλαυσης του Κρασιού απευθύνεται σε ανθρώπους που αγαπούν το κρασί, το φαγητό και την καλή ζωή, και παρέχει τις βασικές γνώσεις που πρέπει να έχει ένας οινόφιλος.

Πολύ συνοπτικά, το πρόγραμμα καλύπτει: Εισαγωγή στο κρασί (1 συνάντηση), παρουσίαση των βασικών οινοπαραγωγικών περιοχών της Ελλάδας (3 συναντήσεις), παρουσίαση των βασικών οινοπαραγωγικών περιοχών του παλαιού και του νέου οινικού κόσμου (3 συναντήσεις), αφρώδη και επιδόρπια κρασιά και Σαμπάνια (1 Συνάντηση). Ολοκληρώνεται με την τελευταία συνάντηση, η οποία έχει θέμα τον συνδυασμό φαγητού με κρασί και περιλαμβάνει δοκιμές διαφορετικών πιάτων με διαφορετικούς τύπους κρασιών.

Κάθε συνάντηση διαρκεί περίπου 2 ώρες, συμπεριλαμβανομένου του θεωρητικού καθώς και του πρακτικού μέρους (δοκιμή κρασιών). Τα σεμινάρια θα λαμβάνουν χώρα κάθε Τετάρτη για 8 εβδομάδες, στις 7.00μμ, στο εστιατόριο «Γεύσεις με Ονομασία Προελεύσεως». Μετά από κάθε συνάντηση οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν τις προσωπικές μου σημειώσεις σχετικά με το θέμα που συζητήθηκε, καθώς και την λίστα των κρασιών που δοκιμάστηκαν. Το κόστος συμμετοχής, συμπεριλαμβανομένων και των κρασιών που δοκιμάζονται, είναι €230 + ΦΠΑ.

Όπως αρκετοί γνωσίζετε, σε τακτική βάση διοργανώνω επισκέψεις/παρουσιάσεις από γνωστούς οινοπαραγωγούς και άλλους ανθρώπους του χώρου του κρασιού, θεματικά δείπνα, καθώς και εκδρομές σε οινοποιεία τόσο εντός όσο και εκτός. Από το Νέο Έτος μάλιστα, πρόκειται να ανακοινώσω και νέο πρόγραμμα ταξιδιών οινογαστρονομίας εντός και εκτός Ελλάδος. Τέλος, στις Γεύσεις με Ονομασία Προελεύσεως, και σε συνεργασία με την καταξιωμένη Σεφ του εστιατορίου, την Νένα Ισμυρλόγλου, θα έχουμε την ευκαιρία, εκτός σεμιναρίου, να κάνουμε όμορφα οινογαστρονομικά «παιχνίδια», αλλά και συναρπαστικά ταξίδια στον κόσμο του κρασιού και της γεύσης.

Έχοντας κλείσει 3 χρόνια σεμιναρίων μέχρι σήμερα, έχουμε πλέον δημιουργήσει ένα άτυπο "club" ανθρώπων που αγαπούν το καλό φαγητό, το καλό κρασί και γενικά την καλοπέραση, και το οποίο με κάθε νέο κύκλο μεγαλώνει. Είμαστε πλέον ουσιαστικά μία εξαιρετική συντροφιά φίλων που ξέρουν να περνούν πολύ καλά κάθε φορά που βρίσκονται μαζί. Είναι πάντα μεγάλη χαρά όλων μας να καλωσορίζουμε νέα μέλη στην παρέα μας!...

Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό θα βρείτε στην ειδική ιστοσελίδα www.telegourmet.com, ενώ για ερωτήσεις, διευκρινίσεις και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου απευθείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v