Αστακομακαρονάδα σε γαλάζιο φόντο...

Είναι πολύ συνηθισμένο στοιχείο σε ένα αστυνομικό μυθιστόρημα ο δολοφόνος να επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος. Πόσο συνηθισμένο όμως είναι στην πραγματικότητα να επιστρέφει, αντί του δολοφόνου, το θύμα;...

Αστειεύομαι (αν και δεν είμαι σίγουρος ότι η σύζυγος θα συμμεριστεί το χιούμορ μου) γιατί αναφέρομαι στο Εστιατόριο Sunset στην Ύδρα, όπου πριν κάποια χρόνια έλαβε χώρα η δεξίωση του γάμου μας!...

Τόσο πριν από το ευτυχές γεγονός (προσπαθώ να το σώσω...), όσο και μετά, έχω τιμήσει το μέρος πολλάκις, γιατί ομολογουμένως εκεί τρώω και γενικά περνάω πολύ καλά. Ο βασικός λόγος που το θυμήθηκα ξανά όμως τώρα - πέρα από το γεγονός ότι ήμουν πάλι στο νησί πριν δύο Σαββατοκύριακα - είναι η μεγάλη (και εξαιρετική) δημοσιότητα που το Sunset έλαβε πρόσφατα από ένα πολύ μεγάλο ξένο μέσο. Συγκεκριμένα, το Αμερικάνικο ειδησεογραφικό δίκτυο ABC το κατέταξε στα 10 κορυφαία εστιατόρια με θέα του κόσμου (δείτε το εδώ).

Είναι αλήθεια ότι η θέα του Sunset δεν βρίσκεται εύκολα... Το γαλάζιο της θάλασσας δεσπόζει όσο μπορεί να δει το μάτι σου, και ειδικά την ώρα του ηλιοβασιλέματος είναι το κάτι άλλο. Το σημείο είναι εκπληκτικό, και τα παμπάλαια κανόνια του (που σώζονται ακόμα και είναι πλέον μέρος του διάκοσμου) πρέπει κάποτε να είχαν πολλή δουλειά, αλλά και φοβερό πλεονέκτημα απέναντι σε οποιοδήποτε εχθρικό πλεούμενο τολμούσε να διασχίσει την ανοικτή θάλασσα μπροστά τους.

Το Sunset βέβαια δεν είναι μόνο η θέα και τα κανόνια... Είναι το ολόφρεσκο ψάρι και η απίστευτη αστακομακαρονάδα, είναι οι φοβεροί θαλασσινοί μεζέδες, οι πλούσιες σαλάτες, τα ζυμαρικά και τα ριζότα, είναι το εκλεκτό κρέας για εκείνους που είναι πιο πολύ των... στεριανών γεύσεων, και βέβαια είναι και το επαγγελματικό service που κερδίζει φανατικούς φίλους για πάντα. Προς υποστήριξη του ιδιαίτερα πλήρους αυτού καταλόγου, το Sunset τηρεί μία απόλυτα επαρκή λίστα κρασιών με ποιοτικές Ελληνικές ετικέτες, έχω όμως υποσχεθεί στον ιδιοκτήτη του, τον αγαπητό μου φίλο Αντώνη Ράμπια, ότι από του χρόνου η λίστα του θα... φυσάει!

Όσο για τους γάμους, τα πάρτυ και τις λοιπές δεξιώσεις που γίνονται στο Sunset, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ο ίδιος (αλλά και όποιος έχει παρευρεθεί σε εκδήλωση στο συγκεκριμένο μέρος θα συμφωνήσει μαζί μου) ότι ειδικά από το ηλιοβασίλεμα και μετά, και με το φως των κεριών και την σωστή μουσική, η ατμόσφαιρα είναι απλά... μαγική (κι όποιος ενδιαφέρεται για την εκδήλωση της ζωής του εκεί ή οπουδήποτε αλλού ας απευθυνθεί εδώ)!

Αν προγραμματίζετε μία φθινοπωρινή απόδραση στην Ύδρα όσο κρατάει ακόμα ο καιρός (μέχρι δύο εβδομάδες πριν, πάντως, το νησί ήταν γεμάτο), μην παραλείψετε ένα γεύμα στο Sunset. Θα με θυμηθείτε. Για πληροφορίες ή κρατήσεις, τηλεφωνήστε στους αριθμούς +30 22980-52067 και 54158.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v