ΑΠΟΨΕΙΣTELEGOURMETWine

Την Κυριακή 17/12 ο εορταστικός Οινοχόος!

Το ξέρω ότι το γράφω έτσι ακριβώς κάθε χρόνο, αλλά ισχύει. Όσο, λοιπόν, ο Οινοχόος κυκλοφορεί (μόνο) δύο φορές το χρόνο, το χειμωνιάτικο τεύχος για μένα θα σηματοδοτεί τις Γιορτές. Κοντός ψαλμός αλληλούια άλλωστε, σε 10 μέρες (άντε 10.5) έχουμε Χριστούγεννα!

Έτσι, αυτή την Κυριακή, 17 του μηνός, μην ξεχάσετε να πάτε στο περίπτερο για να πάρετε την Καθημερινή - την ενισχυμένη, που θα περιέχει στο σακκουλάκι και τον Οινοχόο. Ένα πλούσιο τεύχος που, κρίνοντας από τον εαυτό μου, θα το ξεκινήσετε (σχεδόν) επιτόπου, με τον καφέ, θα τον έχετε κοντά σας όλες τις Γιορτές, ενώ στη συνέχεια θα τον κρατήσετε στη συλλογή με όλα τα τεύχη του Οινοχόου των τελευταίων χ ετών (ανάλογα με το πότε ξεκίνησε καθένας να τα μαζεύει).

Παρά τον (πολύ ευχάριστο) "χαμό" του δεύτερου 6μηνου αυτού του χρόνου για μένα σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, κατάφερα να συνεισφέρω και αυτή τη φορά ωραίο υλικό στο εορταστικό τεύχος. Για την ακρίβεια, μέσα από τις σελίδες του μοιράζομαι μαζί σας τις μοναδικές εμπειρίες μου από δύο ονειρεμένα ταξίδια, στην Καμπανία για τον οίκο Krug και στο Islay της Σκωτίας για το αποστακτήριο Ardbeg, καθώς και μια σούπερ κάθετη δοκιμή 7 εσοδειών της αγαπημένης ετικέτας ΠΟΠ Νεμέα Grande Cuvee από το Οινοποιείο Σκούρα.

Στο ίδιο τεύχος, εξωτερικεύω και κάποιες σκέψεις μου σχετικά με τους διεθνείς διαγωνισμούς οίνου, βασισμένες στην προσωπική μου εμπειρία ως κριτής στους μεγαλύτερους από αυτούς. Επιπλέον, μαζί με όλη την ομάδα δοκιμών, μοιραζόμαστε τις εντυπώσεις (και τις βαθμολογίες) μας από κάποια ερυθρά κρασιά που είναι πολύ πιθανόν να βρεθούν στο γιορτινό σας τραπέζι: επιλεγμένες ξηρές Μαυροδάφνες, καθώς και Ελληνικά Merlot.

Κι αυτά είναι μόνο το - άμεσα και έμμεσα - δικά μου. Που να σας λέω πόσα ακόμα τέλεια άρθρα, αφιερώματα και ρεπορτάζ σας επιφυλάσσει (και) αυτό το τεύχος! Σημειώστε το από τώρα, λοιπόν, ενημερώστε και τον περιπτερά για παν ενδεχόμενο και... καλή ανάγνωση!

"Ένας ωκεανός χωρίς άγνωστα τέρατα θα ήταν ύπνος δίχως όνειρα."

Τζων Στάινμπεκ

 • 622 - Ολοκληρώνεται η φυγή του Μωάμεθ από τη Μέκκα στη Μεδίνα («Εγίρα»).
  787 - Ξεκινά τις εργασίες της η 7η Οικουμενική Σύνοδος (2η της Νίκαιας). Η Ειρήνη η Αθηναία αναστηλώνει τις εικόνες.
  1493 - Ο Χριστόφορος Κολόμβος αναχωρεί για το δεύτερο ταξίδι του στο Νέο Κόσμο.
  1664 - Η Ολλανδία παραδίδει το Νέο Άμστερνταμ στην Αγγλία. Το Νέο Άμστερνταμ μετονομάζεται σε Νέα Υόρκη.
  1706 - Σαξονία και Σουηδία υπογράφουν τη Συνθήκη του Άλτρανσταντ (άρθρο: Μεγάλος Βόρειος Πόλεμος).
  1828 - Ο Ιωάννης Καποδίστριας οργανώνει τα ταχυδρομεία.
  1852 - Παρουσιάζεται σε πτήση από το Παρίσι στην Τραπ το πρώτο αερόπλοιο από τον Ανρί Γκιφάρ .
  1908- Κηρύσσεται η Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2