Την Κυριακή ο εορταστικός ΟΙΝΟΧΟΟΣ!

Μπαίνουμε στα μέσα του μήνα, οι Γιορτές πλησιάζουν (παρότι ο καιρός δεν θέλει να το παραδεχτεί) και ο Δεκέμβριος - και μαζί του και το 2015 - οδεύει προς το τέλος του. Οι φίλοι του κρασιού και - σίγουρα - οι φίλοι του ΟΙΝΟΧΟΟΥ, γνωρίζουν καλά τι σημαίνει αυτό: ότι αυτές τις μέρες θα κυκλοφορήσει το εορταστικό τεύχος του αγαπημένου τους περιοδικού!
Την Κυριακή ο εορταστικός ΟΙΝΟΧΟΟΣ!
Μπαίνουμε στα μέσα του μήνα, οι Γιορτές πλησιάζουν (παρότι ο καιρός δεν θέλει να το παραδεχτεί) και ο Δεκέμβριος - και μαζί του και το 2015 - οδεύει προς το τέλος του. Οι φίλοι του κρασιού και - σίγουρα - οι φίλοι του ΟΙΝΟΧΟΟΥ, γνωρίζουν καλά τι σημαίνει αυτό: ότι αυτές τις μέρες θα κυκλοφορήσει το εορταστικό τεύχος του αγαπημένου τους περιοδικού!
 
Ναι, είναι αλήθεια. Ο χειμωνιάτικος ΟΙΝΟΧΟΟΣ θα κυκλοφορήσει αυτή την Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου, μαζί με την Καθημερινή. Δεν ξέρω τι θα κάνετε - κάντε κράτηση στον περιπτερά, βάλτε το ξυπνητήρι νωρίς, να ξέρετε πάντως ότι το τεύχος αυτό ΔΕΝ χάνεται.
 
Ενημερώνομαι ότι θα είναι ακόμα πιο μεγάλο και χορταστικό τεύχος απ' ότι ακόμα κι εμείς περιμέναμε. Και η ύλη του θα είναι πλούσια και ποικίλη, καθώς θα περιέχει τόσο τα εορταστικά, λόγω των ημερών, όσο όμως και θέματα που ήταν σημαντικά και επίκαιρα καθ' όλη τη διάρκεια του τελευταίου εξαμήνου.
 
Τί να περιμένετε; Μη νομίζετε ότι τα θυμάμαι και όλα. Θυμάμαι ότι όλοι μαζί, τα μέλη της ομάδας δοκιμών, δοκιμάσαμε μια μεγάλη γκάμα από Ελληνικά αφρώδη, καθώς και κάμποσα (ήταν αδύνατο βεβαίως να τα δοκιμάσουμε όλα) Ελληνικά ερυθρά της ποικιλίας Syrah. Επιπλέον, ο Σίμος Γεωργόπουλος και εγώ κάναμε μεταξύ μας μια δοκιμή των "premium" Ελληνικών ερυθρών της αγοράς, η οποία έχει πολύ ενδιαφέρον, ειδικά καθώς σε κάποιες περιπτώσεις έχουμε διαμετρικά αντίθετες απόψεις!
 
Με την δική μου υπογραφή, θα έχετε μπόλικη ύλη για διάβασμα. Αρχής γενομένης από την συνέντευξη που πήρα από τον Maurice Hennessy (ναι, της γνωστής οικογενείας) στο chateau του οίκου στο Cognac, αλλά και την γνωριμία μου με τον Γεράσιμο (γιο του Κώστα) Λαζαρίδη, στην Οινότρια Γη, όπου κουβεντιάσαμε με θέμα το μέλλον του μεγάλου οινικού brand στα χέρια της επόμενης γενιάς. Θα διαβάσετε επίσης για το απολαυστικό σαφάρι στον αμπελώνα της Ραψάνης, που ονομάζεται Rapsani Wine Adventure και διοργανώνεται από την εταιρεία Tsantali, και θα δείτε και πολύ όμορφες φωτογραφίες μου από την μοναδική αυτή εμπειρία.
 
Σε αυτό το τεύχος παρουσιάζω επίσης και δύο πολύ ενδιαφέρουσες κάθετες δοκιμές: η μία αφορά σε μία μεγάλη Τοσκανέζικη ετικέτα (Tenuta di Trinoro), ενώ η άλλη σε μια ιστορική Ελληνική (Cabernet Sauvignon Χατζημιχάλη). Τέλος, θα πληροφορηθείτε για πρώτη φορά για ένα ολοκαίνουριο, "αιρετικό" κρασί που κυκλοφορεί στην αγορά αυτές τις μέρες. Έχω τη χαρά και τη συγκίνηση να το παρουσιάζω πρώτος, καθώς είναι ένα πολύ ξεχωριστό κρασί που γεννήθηκε από μία δική μου ιδέα και έμπνευση που είχα πριν από πολλά χρόνια, και τελικά έγινε πραγματικότητα σε συνεργασία με αγαπημένα και καταξιωμένα ονόματα του χώρου!
 
Αυτά και άλλα πολλά (στην κυριολεξία), στον ΟΙΝΟΧΟΟ που μας έρχεται την Κυριακή. Καλή ανάγνωση!...
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v