Είμαστε έτοιμοι για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι!...

Αναρωτιέμαι τελικά αν όλος ο κόσμος περιμένει διακαώς τα Χριστούγεννα ή μόνο οι οινόφιλοι. Και βέβαια για όλο τον κόσμο δεν μπορώ να απαντήσω μετά βεβαιότητος, για τους οινόφιλους όμως που εγώ τουλάχιστον ξέρω, μπορώ να σας πω με σιγουριά ότι... δεν κρατιούνται!

Πώς το ξέρω; Μα πως αλλιώς εξηγείται το γεγονός ότι χτες, το βράδυ της Τετάρτης 18 Νοεμβρίου, μαζευτήκαμε πάνω από 120 οινόφιλοι για να απολαύσουμε ένα απολαυστικό δείπνο που είχε τίτλο "Πρόβα Χριστουγέννων";

Τι κι αν ο καιρός της χθεσινής μέρας ήταν σχεδόν Ανοιξιάτικος; Τι κι αν από νωρίς ο κόσμος κυκλοφορούσε στους δρόμους με... τα πουκαμισάκια τα κοντομάνικα; Εμείς το βράδυ βάλαμε τα καλά μας, καθίσαμε σε τραπέζια στολισμένα με γιρλάντες από έλατο και Χριστουγεννιάτικες μπάλλες και, ακούγοντας τον πιανίστα να μας παίζει το White Christmas, απολαύσαμε ένα πραγματικά μεγαλοπρεπές και εορταστικό δείπνο 5 πιάτων!

Η Πρόβα Χριστουγέννων οργανώθηκε για τα μέλη και τους φίλους του House of Wine Club και έλαβε χώρα στο Εστιατόριο Bizart στο Μαρούσι. Το μενού μας; Άκρως εορταστικό! Ξεκινήσαμε με καπνιστό στήθος πάπιας με μους κάστανο και brandy με φρέσκα λαχανικά με vinaigrette μελιού, συνεχίσαμε με ριζότο με παντζάρι και φρέσκο βούτυρο, δοκιμάσαμε (για το καλό) την παραδοσιακή Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα με γέμιση, ενώ το κυρίως πιάτο μας ήταν φασιανός μπραιζέ με γλυκοπατάτες στο φούρνο και γαρνιτούρα από φρούτα του δάσους. Το επιδόρπιό μας ήταν ένα απολαυστικά πλούσιο molten chocolate cake.

Όπως φαντάζεστε, κάθε πιάτο συνοδευόταν από το κρασί του. Τι πρόβα θα ήταν άλλωστε αν δεν δοκιμάζαμε όλους τους πιθανούς οινικούς συνδυασμούς με αυτές τις εξαιρετικές γεύσεις; Εδώ πρέπει να πω ότι τα οινοποιεία των οποίων τα κρασιά επέλεξα για το τραπέζι αγκάλιασαν την εκδήλωση και μας τα προσέφεραν με μεγάλη προθυμία. Θέλω λοιπόν να ευχαριστήσω από καρδιάς (με τη σειρά που τα κρασιά σερβιρίστηκαν) την εταιρεία Κατώγι & Στροφιλιά για το δροσιστικό αφρώδες Floara di Munte 2006, το Κτήμα Αβαντίς για το ολόφρεσκο Αβαντίς Sauvignon Blanc 2009, το οινοποιείο Gentilini για το κομψά αρωματικό Gentilini Rosé 2008, το Οινοποιείο Σκούρα για το πληθωρικό και μεστό Σύνορο 2006 και την Οινοποιία Παρπαρούση για την Μαυροδάφνη Πατρών Réserve 2003.

|ig:all|

Πρόθεσή μας είναι το House of Wine Club να είναι ιδιαίτερα δραστήριο, με τακτικές πρωτοβουλίες που θα φέρνουν τους οινόφιλους πιο κοντά στο ποιοτικό κρασί από την Ελλάδα και τον κόσμο. Κάποιες από αυτές θα απευθύνονται αποκλειστικά στα μέλη του, ενώ κάποιες άλλες θα είναι ανοικτές και για το ευρύτερο σύνολο των φίλων του. Σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να ενημερώνεστε τακτικά για τις δραστηριότητες του Club από την ειδική ιστοσελίδα του, την οποία θα βρείτε κάνοντας κλικ σε αυτό εδώ το link.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v