Θεραπέυεται η τυρομανία;

Όχι, δεν θεραπεύεται - είναι η απάντηση - και δεν υπάρχει λόγος καν να σας απασχολεί αυτό. Αντιθέτως, αν είστε τυρομανείς (πως λέμε πυρομανείς;) σαν κι εμένα, δείτε τι ωραία πράγματα έχω να σας προτείνω...

Κατ' αρχάς, να σας πω ότι η φίλη και βραβευμένη συνάδελφος Fiona Beckett, διεθνής αυθεντία στην οινογαστρονομία και με ιδιαίτερη αδυναμία στο τυρί, κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες το νέο της βιβλίο, που έχει τίτλο "Fiona Beckett's Cheese Course". Πρόκειται για μία ωδή στο καλό τυρί, από έναν άνθρωπο που έχει βαθιά γνώση και μεγάλη αδυναμία στο συγκεκριμένο θέμα. Το βιβλίο περιέχει τα άπαντα του τυριού για την ιστορία του, τους διάφορους τύπους του, τους τρόπους με τους οποίους συνδυάζεται με κρασί, και πολλές και εξαιρετικές συνταγές. Το βιβλίο επίσης περιέχει και φοβερές φωτογραφίες που, θαυμάζοντάς τις (σας προειδοποιώ) θα σας τρέχουν τα σάλια! Εγώ το είχα προ-παραγγείλει ειδικά, γι αυτό και είχα τη χαρά να το παραλάβω προ ημερών. Αποκτήστε το δικό σας αντίτυπο (σας το προτείνω ανεπιφύλακτα) κάνοντας κλικ σε αυτό εδώ το link.

Σας άνοιξα την όρεξη, έτσι; Αλλά που να περιμένετε μέχρι να έρθει το βιβλίο;... Και, καλό το βιβλίο, αλλά δεν τρώγεται... Ξέρω ότι όλα αυτά περνούν αυτή τη στιγμή από το μυαλό σας, γι αυτό και έχω να σας προτείνω την ιδανική ευκαιρία να δοκιμάσετε ορισμένα από τα πιο απίστευτα τυριά που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά! Την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, λοιπόν, στις 7 το απόγευμα, το delicatessen Provence διοργανώνει την ετήσια γευστική δοκιμή/παρουσίαση των Γαλλικών του τυριών. Η εκδήλωση είναι κατά κύριο λόγο για επαγγελματίες, ωστόσο ο ιδιοκτήτης του Provence, ο φίλος μου ο Γιώργος ο Κυριακόπουλος, θεωρεί τους αναγνώστες του TeLeGourmet ευπρόσδεκτους στην εκδήλωση, που θα λάβει χώρα στο προαύλιο έξω από το κατάστημα, στη Γλυφάδα. Κατεβάστε λοιπόν την πρόσκληση που θα βρείτε παρακάτω για να έχετε πλήρη πληροφόρηση για τις λεπτομέρειες της εκδήλωσης, αλλά και για όλα τα λαχταριστά τυριά που θα δοκιμάσετε εκεί, και σπεύσατε!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v