Ραντεβού τη Δευτέρα στα ΒορΟινά!

Δεν φαντάζομαι να έχετε κανονίσει κάτι για την Δευτέρα που μας έρχεται, στις 28 του μηνός; Κάτι άλλο, εκτός από το να πάτε στα φετινά ΒορΟινά εννοώ. Γιατί το πρώτο αυτό μεγάλο οινικό ραντεβού των οινόφιλων στην Αθήνα, απλά δεν χάνεται!...


Την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου, λοιπόν, τα μέλη του Συνδέσμου Οίνοι Βορείου Ελλάδος μας προσκαλούν - και μας περιμένουν - στα ΒορΟινά 2013. Η αγαπημένη ετήσια οινική έκθεση φέρνει και φέτος το οινόφιλο κοινό ακόμα πιο κοντά στα εκλεκτά κρασιά που παράγει ο αμπελώνας της Βόρειας Ελλάδας. Νέες εσοδείες, καινούργιες ετικέτες, πασίγνωστες αλλά και λιγότερο αναγνωρίσιμες ποικιλίες - όλα αυτά και άλλα πολλά, στον ίδιο χώρο για μία μόνο ημέρα. Και οι παραγωγοί θα είναι οι ίδιοι εκεί για να μας υποδεχτούν και να μας λύσουν κάθε απορία.


Τα ΒορΟινά 2013 θα λάβουν χώρα, όπως κάθε χρόνο, στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, στο Σύνταγμα. Οι πόρτες για τους επαγγελματίες θα ανοίξουν στις 12.00 το μεσημέρι, ενώ όλοι οι φίλοι του κρασιού θα είναι ευπρόσδεκτοι από τις 6.00 το απόγευμα μέχρι τις 10.00 το βράδυ, με εισιτήριο που κοστίζει €5.


Και όπως πάντα, παράλληλα με την έκθεση, οι διοργανωτές των ΒορΟινών μας επιφυλάσσουν και κάποιες δραστηριότητες που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον. Συγκεκριμένα, από τις 3.00 μέχρι τις 5.00 η οινολόγος του Συνδέσμου Σταυρούλα Λιάπη θα παρουσιάσει Σεμινάριο και Γευσιγνωσία κρασιών από γηγενείς Βορειο-Ελλαδίτικες ποικιλίες, όπως η Ντεμπίνα, το Μοσχόμαυρο, το Λημνιό, η Νεγκόσκα και φυσικά το Ξινόμαυρο (απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής). Επίσης, από τις 6.00 μέχρι τις 8.00 θα διεξαχθεί Διαγωνισμός Γευσιγνωσίας μονοποικιλιακών κρασιών των μελών της Οίνοι Βορείου Ελλάδος, για επίδοξους γευσιγνώστες που θα διεκδικήσουν φιάλες magnum ως έπαθλα.


Τέλος, καθόλη τη διάρκεια των Βοροινών και στο πλαίσιο της ενέργειας "The OenoSaure Project" (οι σινεφίλ θα έπιασαν ήδη το λογοπαίγνιο με τον τίτλο της περσινής κινηματογραφικής επιτυχίας The Dinosaur Project), τα μέλη του Συνδέσμου θα διαθέσουν στο κοινό παλαιωμένους οίνους τους σε ειδικές τιμές. Συγκεκριμένα, στο χώρο της Έκθεσης θα υπάρχει stand από το οποίο θα πωληθούν περίπου 90 φιάλες κρασιών εσοδείας από 1995 ως και 2006, από ετικέτες σπάνιες, δυσεύρετες ή και εκτός κυκλοφορίας. Α, και επειδή το θέμα της πώλησης κρασιών απευθείας από εκθέσεις είναι ιδιαίτερα επίκαιρο τις τελευταίες ημέρες, εδώ αξίζει σίγουρα να υπογραμμίσουμε ότι τα κρασιά αυτά είναι προσφορά των παραγωγών, θα πωλούνται από τον ίδιο το Σύνδεσμο Οίνοι Βορείου Ελλάδος, ενώ μέρος των εσόδων θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς!


Θα τα πούμε και φέτος στα ΒορΟινά λοιπόν! Όποιος χρειάζεται περαιτέρω πληροφορίες ή θα ήθελε να δηλώσει συμμετοχή στις παράλληλες εκδηλώσεις, μπορεί να επικοινωνήσει απευθείας με τον Σύνδεσμο (2310-281617 & 2310-281632 / [email protected]).

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v