Πίνουμε υπεύθυνα (και) αυτό το Πάσχα!...

Μπορεί να το έχουμε ακούσει πάμπολλες φορές και να μας ακούγεται βαρετό και κοινότυπο. Αν όμως συνεχίσουμε να το ακούμε, μπορεί και να το πιστέψουμε. Το μήνυμα είναι απλό: Όταν οδηγούμε δεν πίνουμε. Και όταν πίνουμε δεν οδηγούμε.

Οι μέρες του Πάσχα πλησιάζουν, και το θέμα γίνεται όλο και πιο επίκαιρο. Μπορεί ο ανοιξιάτικος καιρός να μην είναι στα καλύτερά του, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι η έξοδος των Αθηναίων ( και όχι μόνο ) από την πόλη προς την ύπαιθρο δεν θα γίνει. Γιατί είναι καλό που σκεφτόμαστε από τώρα τα φαγοπότια και τις οινοποσίες των γιορτινών ημερών που έρχονται, και μας τρέχουν τα σάλια, δεν πρέπει όμως και να ξεχνάμε τους κινδύνους που παραμονεύουν στο τιμόνι και στο δρόμο. Και είναι κρίμα οι τόσο γλυκές στιγμές των ανέμελων διακοπών μας να μας βγουν ξινές από επιπολαιότητα ή απροσεξία...

Βέβαια ο χειρότερος εχθρός - και ας το παραδεχτούμε, όλοι το σκεφτόμαστε έτσι - είναι η υπερβολική σιγουριά που νιώθουμε για τις ικανότητες, την εμπειρία, τις αντοχές μας. Γιατί μπορεί κάποιος να πιστεύει ότι κατέχει το θέμα αλκοόλ καλύτερα και από έναν από τους κορυφαίους bartenders του πλανήτη , ας πούμε τον maestro Salvatore Calabrese . Το πιο πιθανό είναι ο ίδιος άνθρωπος να έχει πείσει τον εαυτό του και ότι οδηγεί καλύτερα και από έναν από τους μεγαλύτερους πιλότους της Formula 1 όλων των εποχών , όπως για παράδειγμα ο Michael Schumacher . Όμως ακόμα και αν, σε έναν ιδανικό κόσμο, ίσχυαν και τα δύο, θα ήταν αρκετά για να μπορούμε να πίνουμε και να οδηγούμε χωρίς κανένα πρόβλημα;... Να που οι ίδιοι οι ζωντανοί θρύλοι της ιστορίας μας παραδέχονται με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο πως αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί !

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί, απολαύστε τους, και σκεφτείτε το δύο και τρεις φορές την επόμενη φορά που θα πιάσετε το τιμόνι έχοντας πιει αλκοόλ:


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v