ΑΠΟΨΕΙΣTELEGOURMETTuscany

Μία αξέχαστη κάθετη δοκιμή στην Τοσκάνη!

Θυμάστε την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα κάθετη δοκιμή στην οποία σας ανέφερα ότι συμμετείχα στο πρόσφατο ταξίδι μου στην Τοσκάνη; Ήταν μία πολύ όμορφη εμπειρία, όχι μόνο επειδή οι 7 εσοδείες που δοκιμάσαμε έφτασαν μέχρι αυτήν του 1931 (!), αλλά και επειδή η δοκιμή ήταν μία έκπληξη εκτός προγράμματος, στο εξαιρετικό οινοποιείο Capezzana, για το οποίο ξέραμε όλοι ελάχιστα από πριν.

Μετά την επίσκεψή μας στο συγκεκριμένο οινοποιείο, αλλά και τη γενικότερη γνωριμία μας με τα κρασιά του Carmignano (ξανα)επαληθεύτηκε η πεποίθησή μου ότι ότι πρέπει όλοι να αρχίσουμε να βλέπουμε τα κρασιά της Τοσκάνης με άλλο μάτι. Γιατί με 40 ζώνες ονομασίας προέλευσης DOCG και DOC, υπάρχει πολύ περισσότερο βάθος στον οινικό της πλούτο, πέρα από τα κρασιά που εισάγονται στη χώρα μας και φτάνουν στα ποτήρια μας.

Κάποιες φωτογραφίες από την δοκιμή αυτή μπορείτε να δείτε παρακάτω. Περισσότερες λεπτομέρειες για την όλη εμπειρία μπορείτε να διαβάσετε στην εβδομαδιαία μου σελίδα αρθρογραφίας "ΟΙΝΟλόγιο", στην ιστοσελίδα του houseofwine.gr, κάνοντας κλικ σε αυτό εδώ το link.

|ig:all|

"Τα πράγματα δεν τα βλέπουμε όπως είναι, τα βλέπουμε όπως εμείς είμαστε."

Αναΐς Νιν, 1903-1977, Γαλλίδα συγγραφέας

  • 1812 - Ο Ναπολέων Α΄ Βοναπάρτης υποχωρεί από την Μόσχα.
    1935 - Η Κοινωνία των Εθνών επιβάλει οικονομικές κυρώσεις στην φασιστική Ιταλία για την εισβολή της στην Αιθιοπία.
    1960 - Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφασίζουν την επιβολή εμπάργκο στην κομμουνιστική Κούβα.

© 2002-2019 MEDIA2DAY