ΑΠΟΨΕΙΣTELEGOURMETTuscany

Μία αξέχαστη κάθετη δοκιμή στην Τοσκάνη!

Θυμάστε την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα κάθετη δοκιμή στην οποία σας ανέφερα ότι συμμετείχα στο πρόσφατο ταξίδι μου στην Τοσκάνη; Ήταν μία πολύ όμορφη εμπειρία, όχι μόνο επειδή οι 7 εσοδείες που δοκιμάσαμε έφτασαν μέχρι αυτήν του 1931 (!), αλλά και επειδή η δοκιμή ήταν μία έκπληξη εκτός προγράμματος, στο εξαιρετικό οινοποιείο Capezzana, για το οποίο ξέραμε όλοι ελάχιστα από πριν.

Μετά την επίσκεψή μας στο συγκεκριμένο οινοποιείο, αλλά και τη γενικότερη γνωριμία μας με τα κρασιά του Carmignano (ξανα)επαληθεύτηκε η πεποίθησή μου ότι ότι πρέπει όλοι να αρχίσουμε να βλέπουμε τα κρασιά της Τοσκάνης με άλλο μάτι. Γιατί με 40 ζώνες ονομασίας προέλευσης DOCG και DOC, υπάρχει πολύ περισσότερο βάθος στον οινικό της πλούτο, πέρα από τα κρασιά που εισάγονται στη χώρα μας και φτάνουν στα ποτήρια μας.

Κάποιες φωτογραφίες από την δοκιμή αυτή μπορείτε να δείτε παρακάτω. Περισσότερες λεπτομέρειες για την όλη εμπειρία μπορείτε να διαβάσετε στην εβδομαδιαία μου σελίδα αρθρογραφίας "ΟΙΝΟλόγιο", στην ιστοσελίδα του houseofwine.gr, κάνοντας κλικ σε αυτό εδώ το link.

|ig:all|

"Κάθε άνθρωπος της δράσης είναι άνθρωπος με όνειρα."

James Gibbons Huneker, Αμερικανός κριτικός

  • 1703 - Ο Μέγας Πέτρος ιδρύει την Αγία Πετρούπολη και την ανακηρύσσει πρωτεύουσα της Ρωσίας.
    1905 - Ο ρωσικός στόλος καταστρέφεται από τον ιαπωνικό στην Ναυμαχία της Τσουσίμα.
    1942 - Δολοφονείται από Τσέχους αντιστασιακούς στην Πράγα ο Ράινχαρντ Χάιντριχ, υψηλόβαθμο στέλεχος των SS.

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2