ΑΠΟΨΕΙΣTELEGOURMETTuscany

Μία αξέχαστη κάθετη δοκιμή στην Τοσκάνη!

Θυμάστε την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα κάθετη δοκιμή στην οποία σας ανέφερα ότι συμμετείχα στο πρόσφατο ταξίδι μου στην Τοσκάνη; Ήταν μία πολύ όμορφη εμπειρία, όχι μόνο επειδή οι 7 εσοδείες που δοκιμάσαμε έφτασαν μέχρι αυτήν του 1931 (!), αλλά και επειδή η δοκιμή ήταν μία έκπληξη εκτός προγράμματος, στο εξαιρετικό οινοποιείο Capezzana, για το οποίο ξέραμε όλοι ελάχιστα από πριν.

Μετά την επίσκεψή μας στο συγκεκριμένο οινοποιείο, αλλά και τη γενικότερη γνωριμία μας με τα κρασιά του Carmignano (ξανα)επαληθεύτηκε η πεποίθησή μου ότι ότι πρέπει όλοι να αρχίσουμε να βλέπουμε τα κρασιά της Τοσκάνης με άλλο μάτι. Γιατί με 40 ζώνες ονομασίας προέλευσης DOCG και DOC, υπάρχει πολύ περισσότερο βάθος στον οινικό της πλούτο, πέρα από τα κρασιά που εισάγονται στη χώρα μας και φτάνουν στα ποτήρια μας.

Κάποιες φωτογραφίες από την δοκιμή αυτή μπορείτε να δείτε παρακάτω. Περισσότερες λεπτομέρειες για την όλη εμπειρία μπορείτε να διαβάσετε στην εβδομαδιαία μου σελίδα αρθρογραφίας "ΟΙΝΟλόγιο", στην ιστοσελίδα του houseofwine.gr, κάνοντας κλικ σε αυτό εδώ το link.

|ig:all|

SPONSORED LINKS

"Η όμορφη γυναίκα είναι στολίδι και η καλή θησαυρός."

Άρθουρ Σοπενχάουερ

  • 1830 — Υπογράφεται στο Λονδίνο, μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου, Γαλλίας και Ρωσίας, πρωτόκολλο με το οποίο η Ελλάδα ανακηρύσσεται ανεξάρτητο κράτος.
    1878 — Ο ελληνικός στρατός εισβάλλει στην Θεσσαλία.
    1924 — Φεύγει από τη ζωή ο ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης, Βλαντιμίρ Λένιν.
    1976 — Λαμβάνει χώρα η πρώτη εμπορική πτήση με επιβάτες του υπερηχητικού αεροπλάνου Κονκόρντ.
    1984 — Πεθαίνει στην Χαλκίδα ο λογοτέχνης, κριτικός, θεατρικός συγγραφέας, ποιητής και πεζογράφος Γιάννης Σκαρίμπας.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2