Τα κρασιά μας (εξακολουθούν να) σκίζουν στην Αμερική!

Θυμάστε πόσες φορές σας έχω πει ότι τα κρασιά μας κάνουν θραύση στην Αμερική; Δεν το βγάζω από το μυαλό μου - οι εξελίξεις (και ο διεθνής τύπος) με οδηγούν συνεχώς σε αυτό το συμπέρασμα.

Αυτές τις μέρες, και συγκεκριμένα στο τεύχος του Απριλίου, το Αμερικάνικο περιοδικό Wine & Spirits δημοσίευσε τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που διεξάγει κάθε χρόνο στα μεγαλύτερα εστιατόρια της Αμερικής (The Annual Restaurant Poll) σχετικά με τα δημοφιλέστερα κρασιά στις λίστες τους. Και είναι ιδιαίτερα ευχάριστο το γεγονός ότι, για πρώτη φορά σε όλα τα χρόνια που δημοσιεύεται η συγκεκριμένη ετήσια έρευνα, τα αποτελέσματα περιλαμβάνουν και Ελληνικά κρασιά.

Ανάμεσα, λοιπόν, στις 50 δημοφιλέστερες ετικέτες στις λίστες των Αμερικάνικων εστιατορίων, περιλαμβάνονται και 8 κρασιά πολύ σημαντικών Ελληνικών οινοποιείων. Στο νούμερο 1 βρίσκεται η ΓΑΙΑ Οινοποιητική με τον Θαλασσίτη και τον Ερυθρό Νότιο (Αγιωργίτικο). Στη 2η θέση έρχεται το Κτήμα Σπυρόπουλου με τη Μαντινεία του και το βιολογικό του Αγιωργίτικο, στην 3η η Μπουτάρη Οινοποιητική με τη Νάουσα, αλλά και με τη Σαντορίνη του, ενώ στην 4η κατατάσσεται το Κτήμα Σκούρα με τη Νεμέα και το Μοσχοφίλερό του.

Παράλληλα, μόλις χτες, οι εκπρόσωποι δύο αγαπημένων Ελληνικών οινοποιείων ολοκλήρωσαν με μεγάλη επιτυχία ένα πολύ σημαντικό τουρ στις ΗΠΑ. Ο Πέτρος Μαρκαντωνάτος (Gentilini) και ο Απόστολος Θυμιόπουλος (Οικογένεια Θυμιόπουλου) παρουσίασαν τα κρασιά τους σε γευσιγνώστες, δημοσιογράφους, Σομελιέ, Εστιάτορες, επαγγελματίες αλλά και ιδιώτες μεγάλους πελάτες στην Νέα Υόρκη, τη Βοστώνη, το Σικάγο και την Καλιφόρνια. Η υποδοχή που επεφύλαξε το Αμερικάνικο κοινό στα κρασιά των δύο οινοποιείων ήταν ιδιαίτερα θερμή, ενώ ακόμα και τοπικά ΜΜΕ και κανάλια έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για αυτά. Καταλυτικό ρόλο στην οργάνωση αυτού του επιτυχημένου roadshow έπαιξε η εταιρεία που εισάγει τα κρασιά των δύο οινοποιείων στις ΗΠΑ, η Athenee Importers. Και η πορεία των δύο οινοποιείων στην Αμερικάνικη αγορά συνεχίζεται με τους πιο θετικούς οιωνούς...

Τα κρασιά μας λοιπόν κερδίζουν επάξια κάθε μέρα μία όλο και πιο σημαντική θέση στις καρδιές και τις συνειδήσεις του Αμερικάνικου οινόφιλου κοινού. Αξίζει να συγχαρούμε τους οινοποιούς μας και να τους ευχηθούμε ολόψυχα "και σ' ανώτερα"!...
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v