Νέο Ελληνικό ρεύμα στη διάσημη λίστα του Monvinic!

Είναι μία είδηση που ανυπομονούσα εδώ και καιρό να μοιραστώ μαζί σας. Και χαίρομαι πολύ που τη μαθαίνετε πρώτοι από αυτήν εδώ τη σελίδα.

Είναι γεγονός λοιπόν: το Monvinic, το κορυφαίο (και αγαπημένο μου) wine-restaurant στη Βαρκελώνη, έχει εδώ και κάποιες μέρες εμπλουτίσει σημαντικά την επιλογή των Ελληνικών κρασιών που περιλαμβάνει η λίστα του, και μάλιστα με προμηθευτή της επιλογής του τη μεγάλη Ελληνική διαδικτυακή κάβα με την οποία έχω τη χαρά να συνεργάζομαι, το House of Wine!

Η Ελληνική ενότητα της λίστας του Monvinic, όπως τη συζητήσαμε με τους sommelier του εστιατορίου, περιλαμβάνει πλέον πάνω από 30 ετικέτες, από γνωστές και επιλεγμένες ζώνες του Ελληνικού αμπελώνα όπως η Κεφαλονιά, η Νεμέα, η Σαντορίνη, το Αμύνταιο, η Νάουσα, η Θεσσαλονίκη, η Καβάλα, η Δράμα, η Ηλεία, η Μαντινεία, το Ρίο Πατρών και η Σάμος. Δεν θα σας πω συγκεκριμένες ετικέτες ή παραγωγούς - σε κάποιες περιπτώσεις οι επιλογές είναι αυτονόητες. Θα σας πω όμως ότι η ενότητα περιλαμβάνει δημοφιλείς, αλλά και αρκετές πιο "ψαγμένες" ετικέτες από κάθε οινοποιείο, καθώς και μία μεγάλη γκάμα από τα εξαιρετικά γλυκά μας κρασιά - αυτά που εμείς περιφρονούμε και σερβίρουμε σε σφηνάκια μετά το φαγητό περιστασιακά, τα οποία όμως ευτυχώς οι ξένοι οινογνώστες γνωρίζουν και εκτιμούν όπως τους αξίζει.

Η δυνατή παρουσία του Ελληνικού κρασιού σε μία τόσο διάσημη λίστα είναι εξαιρετική τιμή για τη χώρα μας και τα κρασιά της γενικότερα. Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε στη Βαρκελώνη, λοιπόν, μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το Monvinic και να ζήσετε την αξέχαστη εμπειρία που θα σας επιφυλάξει. Δεν σας λέω βέβαια να πάτε για να πιείτε Ελληνικό κρασί εκεί - οι επιλογές του από τον παγκόσμιο αμπελώνα είναι τόσο πολλές και αξιόλογες που θα ήταν κρίμα να μην τις εξαντλήσετε. Είμαι σίγουρος όμως ότι θα αισθανθείτε πολύ υπερήφανοι όταν θα περιεργάζεστε την μεγάλη ηλεκτρονική του λίστα και θα φτάσετε στο κεφάλαιο "Ελλάδα". Περίπου όσο υπερήφανος αισθάνομαι και εγώ για την συμβολή μου στην σημαντική αυτή εξέλιξη για το Ελληνικό κρασί σε ένα από τα πιο αξιόλογα σημεία οινικής απόλαυσης στην Ευρώπη, αλλά και για την σημαντικότατη επιτυχία του House of Wine και εκτός συνόρων!...
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v