Η Σαντορίνη στο Σύνταγμα (για λίγες μέρες)

Όσοι δεν επισκεφτήκατε ήδη το Cellier Le Bistrot στο Σύνταγμα, για να απολαύσετε το εξαιρετικό αφιέρωμα στην γαστρονομία της Σαντορίνης που φιλοξενεί αυτές τις μέρες, μόλις που προλαβαίνετε να το κάνετε. Και σήμερα (μεσημέρι και βράδυ), ο εκλεκτός Σαντορινιός Σεφ Βασίλης Ζαχαράκης θα είναι εκεί για να παρουσιάσει την κουζίνα του αγαπημένου νησιού των Κυκλάδων, μέσα από τη δική του δημιουργική οπτική γωνία.

Το αδιαχώρητο γινόταν χτες το βράδυ - και δικαίως, καθώς από τους πολλούς γνωστούς που είχα τη χαρά να δω στο Cellier Le Bistrot, όλοι είχαν να μου πουν τα καλύτερα λόγια για τις Σαντορινιές γεύσεις που είχαν δοκιμάσει από τα χέρια του Βασίλη. Μέχρι που τις απολαύσαμε και οι ίδιοι - και μαγευτήκαμε. Και, από την πρώτη μπουκιά, λες και φύγαμε από το παγωμένο χειμωνιάτικο σκηνικό του κέντρου της Αθήνας, και βρεθήκαμε ξαφνικά να ταξιδεύουμε στο γαλάζιο του Αιγαίου, δοκιμάζοντας τις νοστιμιές και το κρασί της Σαντορίνης κάτω από τον καυτό καλοκαιρινό της ήλιο!...

Τα πιάτα του ειδικού μενού των ημερών, με τη σειρά που τα δοκιμάσαμε και με την οποία θα τα δείτε αν κάνετε κλικ στις φωτογραφίες παρακάτω, είναι:

* Σαντορινιά σαλάτα με ντοματάκια, κάπαρη, παξιμάδια και ανθότυρο * Πράσινη σαλάτα εποχής με βινεγκρέ φάβας, σταφύλια και γραβιέρα * Απόχτι - Ψαρονέφρι ψημένο στο λεπτό σε κρούστα αρωματικών με σος από παλαιωμένο ασσύρτικο * Νigiri φάβας με μαριναρισμένο κολιό, ξυνόμηλο και σάλτσα κολοκύθι-μαστίχα * Φάβα παντρεμένη με καπνιστή πανσέτα και άγρια μανιτάρια * Χταπόδι πάνω σε φάβα με πικάντικη σάλτσα από πιπεριές * Μπακαλιάρος με κρούστα από λιαστή ντομάτα * Χοιρινό φιλέτο με σάλτσα από δεντρολίβανο και σύγκλινο *

|ig:all|

Όλα ήταν μοναδικά. Και αναδεικνύονταν ακόμα καλύτερα, συντροφιά με τα κρασιά του Κτήματος Αργυρού από τη Σαντορίνη, η πλήρης γκάμα του οποίου - Αϊδάνι, Σαντορίνη, Σαντορίνη βαρέλι, Μαυροτράγανο - καλύπτει τις γεύσεις του μενού απόλυτα.

Σας συμβουλεύω να κάνετε κράτηση στο Cellier Le Bistrot (Πανεπιστημίου 10, Σύνταγμα / Τηλ. 210-3638525) άμεσα, καθώς σήμερα είναι η τελευταία μέρα του νόστιμου αυτού αφιερώματος στη Σαντορίνη. Εγώ ανανέωσα το ραντεβού μου με τον Βασίλη Ζαχαράκη για το καλοκαίρι, όταν θα τον συναντήσω στον προσωπικό του χώρο έκφρασης και δημιουργίας, το αγαπημένο εστιατόριο Νυχτέρι, στη Σαντορίνη.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v