Μεγάλες διεθνείς διακρίσεις για το Κτήμα Παυλίδη

Πάντα χαίρομαι να ακούω θετικά νέα για τις διακρίσεις των καλών μας κρασιών στο εξωτερικό. Η ενημέρωση είναι πολύ "φρέσκια", μου ήρθε προ ολίγου, και είναι εξαιρετικά ευχάριστη, γι αυτό και τη μοιράζομαι μαζί σας χωρίς καθυστέρηση...

Ο λόγος λοιπόν, εν προκειμένω, για το (εικονιζόμενο) Chardonnay 2008 του Κτήματος Παυλίδη στη Δράμα, το οποίο διακρίθηκε από το γερμανικό περιοδικό SELECTION σαν το καλύτερο Ελληνικό κρασί τύπου Βουργουνδίας,  ενώ απέσπασε το μοναδικό για την Ελλάδα χρυσό μετάλλιο στο διαγωνισμό Μεσογειακών κρασιών TERRAVINO. Το ίδιο κρασί έλαβε επίσης ειδική βράβευση ως το κορυφαίο ελληνικό κρασί στο διαγωνισμό CITADELLES DU VIN στη Γαλλία.

Το Chardonnay 2008 του Κτήματος Παυλίδη είναι ένα εξαιρετικά κομψό βαρελάτο λευκό  κρασί. Ζυμώνει σε Γαλλικό δρύινο βαρέλι, όπου και ωριμάζει για 6 μήνες με τακτικό batonnage. Πρόκειται για ένα κρασί με απολαυστική γευστική πολυπλοκότητα, η οποία προκύπτει από το όμορφο πάντρεμα των πρωτογενών αρωμάτων του φρούτου με τα δευτερογενή αρώματα του βαρελιού, καθώς και με μεγάλη και ευχάριστη διάρκεια. Το απολαμβάνουμε δροσερό, συνοδεύοντας ψάρι στα κάρβουνα, σολωμό καπνιστό, φιλέτο κοτόπουλο στη σχάρα, αλλά και καπνιστά τυριά.

Στέλνω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Χριστόφορο Παυλίδη και την ομάδα του για τις σημαντικές διακρίσεις που συνεχίζουν να χαρίζουν στη χώρα μας!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v