Αποστολή στην Καμπανία - προσεχώς...

Ο κύριος που βλέπετε δίπλα μου στη φωτογραφία είναι ο Pierre Casenave, οινολόγος και ταυτόχρονα στέλεχος της διεθνούς ομάδας επικοινωνίας του οίκου Σαμπάνιας Veuve Clicquot. Είναι (όπως βλέπετε) ένας νέος άνθρωπος, Γαλλο-Ισπανικής καταγωγής, με εξαιρετικές σπουδές και πλούσια εμπειρία, πριν βρεθεί στην Καμπανία, σε μεγάλες οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου, όπως το Saint Emilion και το Pomerol στη Γαλλία, το Stellenbosch στη Νότια Αφρική, καθώς και η Καλιφόρνια.

Είχα τη χαρά να τον συναντήσω χτες σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας (πίσω μας στη φωτό φαίνεται αμυδρά η Ακρόπολη, αν και εκείνη την ώρα έβρεχε "καρεκλοπόδαρα") και κάναμε μία πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα. Η εμπειρία του σε τόσες πολλές και διαφορετικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου, σε αντιπαράθεση με τα όσα κάνει σε καθημερινή βάση στην Καμπανία και τον οίκο της Veuve Clicquot εδώ και περίπου δύο χρόνια, είναι πολύτιμη και έχει πολλές και απίστευτα ενδιαφέρουσες πτυχές. Θεωρώ δε το γεγονός ότι ο οίκος έχει εντάξει νέους ανθρώπους με εμπειρία σε όλα τα στάδια της δημιουργίας του κρασιού στην ομάδα που ασχολείται με το μάρκετινγκ και την επικοινωνία του σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα πρωτότυπο και θετικό.

Με τον Pierre ανανεώσαμε το ραντεβού μας στα κεντρικά της Veuve Clicquot στην Reims, όπου θα κάνουμε μαζί - μεταξύ άλλων - κάθετες δοκιμές σε διάφορες εσοδείες, αλλά και δοκιμές στα πολλά και διαφορετικά reserve wines που ο οίκος χρησιμοποιεί στις διάφορες ετικέτες του.

Εσείς θα έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε αναλυτικά τα όσα είπαμε σε ένα από τα προσεχή τεύχη του Οινοχόου.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v