Έναν Ελληνικό και σβέλτα! Έφτασεεεε!...

Ποιος δεν αγαπάει τον Ελληνικό καφέ; Η τέχνη που μπαίνει στην διαδικασία της παρασκευής του μαρτυράει το πόσο μερακλήδες είμαστε εμείς οι Έλληνες, που εκτιμούμε ότι για να απολαύσουμε κάτι σε αυτή τη ζωή πρέπει να το κάνουμε με αγάπη και μαστοριά, χωρίς βιασύνη.

Έλα όμως που το ρημάδι το "lifestyle" μας δεν μας αφήνει να χαρούμε τη ζωή μας. Κοιμόμαστε λίγο, τρώμε στο πόδι, είμαστε συνεχώς "στο τρέξιμο" και οτιδήποτε χρειάζεται χρόνο τείνει να γίνει απαγορευτικό. Κάπως έτσι φοβάμαι ότι και ο Ελληνικός καφές κινδυνεύει να πέσει θύμα της ίδιας του της εξαιρετικής τελετουργίας, και τείνει να εξαφανιστεί από την καθημερινότητά μας. Για παράδειγμα, εγώ για τον Ελληνικό καφέ έχω παραδοσιακή χόβολη, που σιγοβράζει τον καφέ και του δίνει γεύση και υφή που δεν συγκρίνεται με τίποτα στον κόσμο - με ρωτάτε όμως κάθε πότε προλαβαίνω να την χρησιμοποιήσω;

Αυτά σκεφτόμενος, λοιπόν, αποφάσισα να τεστάρω το νέο μηχανηματάκι με το όνομα "Meraki" που κυκλοφόρησε στην αγορά η Singer, και το οποίο υπόσχεται καλό Ελληνικό καφέ σε χρόνο-ρεκόρ. Κατ' αρχάς, οφείλω να πω ότι και μόνο που κάποιος αποφάσισε να ασχοληθεί με την συντόμευση της διαδικασίας παρασκευής του Ελληνικού καφέ, αξίζει τον σεβασμό μας. Αρκεί βέβαια το αποτέλεσμα να είναι ποιοτικό - γιατί και ο περίφημος "καραβίσιος" Ελληνικός γίνεται γρήγορα, αλλά δεν πίνεται...

Το Meraki λοιπόν, είναι ουσιαστικά ένα μπρίκι με ενσωματωμένο ταχυβραστήρα, που συντομεύει θεαματικά το βράσιμο του περιεχομένου του. Το θαυμαστό της υπόθεσης είναι ότι το κάνει εξασφαλίζοντας αξιοπρεπέστατη αυθεντικότητα στη γεύση και στην υφή, μέχρι και σωστό καϊμάκι. Και μπορεί να μην συγκρίνεται με τον καφέ που φτιάχνω στη χόβολη, ωστόσο εγγυάται έναν απολαυστικότατο μονό Ελληνικό σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα, και έναν διπλό σε περίπου 50!

Θα βρείτε το Meraki σε διάφορα σημεία πώλησης καφέ, αλλά και σε καταστήματα ηλεκτρικών συσκευών. Εγώ αγόρασα το δικό μου στα Καφεκοπτεία Λουμίδη στο Μαρούσι, στην τιμή των 29 ευρώ. Η δε λειτουργία του, πανεύκολη! Αν αναρωτιέστε πως (και πόσο γρήγορα) φτιάχνει κανείς Ελληνικό καφέ με Meraki, παρακολουθήστε το βιντεάκι που ακολουθεί:


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v