Αυτό κι αν είναι "Message in a Bottle"!...

Το γεγονός ότι ο Sting έχει ταυτιστεί με την Τοσκάνη δεν αποτελεί είδηση. Μόλις τον προηγούμενο μήνα, σε μία συνέντευξή του, δήλωνε: "Μόνο από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα έχω γυρίσει τον κόσμο μιάμιση φορά! Χτες όμως, όταν προσγειώθηκα στη Φλωρεντία, ένιωσα ανακούφιση. Ένιωσα ότι είχα γυρίσει στο σπίτι μου. Αγαπώ αυτό το μέρος γιατί με βοηθάει να σκεφτώ και μου δίνει έμπνευση".
"Το μέρος" δεν είναι άλλο από το Tenuta Il Palagio, το κτήμα στο οποίο ο Sting, η γυναίκα του, Trudie Styler, τα έξι παιδιά τους και ο σκύλος τους ζουν κατά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου. Το Κτήμα βρίσκεται στην περιοχή Figline Valdarno, 30 χιλιόμετρα νότια της Φλωρεντίας. Το Tenuta Il Palagio, εκτός από χώρος διδασκαλίας γιόγκα - με την οποία η Trudie ασχολείται εδώ και πολλά χρόνια, είναι και μία φάρμα με διάφορες καλλιέργειες και με παραγωγή εκλεκτού ελαιολάδου και μελιού (κυρίως καστανιάς και ακακίας), καθώς και μαρμελάδων και εκλεκτών αλλαντικών, που μοσχο-πωλούνται όλα στο εμπόριο. Βέβαια μην σπεύσετε να ζητήσετε τα προϊόντα παραγωγής του Sting με την ετικέτα Il Palagio στο τοπικό σας ντελικατέσεν, καθώς το μόνο μέρος όπου διατίθενται είναι το πολυτελές πολυκατάστημα Harrods στο Λονδίνο.
Από το Σεπτέμβριο όμως, ο Sting γίνεται και επίσημα άνθρωπος του κρασιού. Το Κτήμα του περιλαμβάνει και αμπελώνα, στον οποίο καλλιεργείται κατά κύριο λόγο η τοπική ποικιλία Sangiovese. Σε λίγους μήνες λοιπόν αναμένεται να κυκλοφορήσουν οι δύο πρώτες ετικέτες Il Palagio, ένα Chianti κι ένα Super Tuscan, και οι δύο της εσοδείας 2007, που θα έχουν (μέχρι τότε) παλαιώσει στο βαρέλι για 2 χρόνια. Η ανάμιξη επωνύμων - όταν γίνεται για την ουσία και όχι για τα μάτια του κόσμου - είναι πολύ σημαντική για την διάδοση της οινικής κουλτούρας στο ευρύ κοινό. Και ο Sting δεν είναι ο μόνος, καθώς ανήκει στην ίδια λίστα με τον Gerard Depardieu, τον Mick Hucknall, τραγουδιστή των Simply Red, την Γαλλίδα ηθοποιό Carole Bouquet, και αρκετούς άλλους. Ο Sting ειδικά, ως γνωστός ακτιβιστής σε θέματα προστασίας του πλανήτη, έχει δώσει και μεγάλη έμφαση στην βιοδυναμική καλλιέργεια, έτσι ώστε η οινοπαραγωγική του δραστηριότητα να επιβαρύνει όσο το δυνατόν λιγότερο το περιβάλλον. Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα ενημερωτικό βιντεάκι για τις δραστηριότητες και την παραγωγή του Tenuta Il Palagio:

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v