ΑΠΟΨΕΙΣTELEGOURMETSeminar On Wine Pleasure

Καλή Χρονιά με άφθονη Ρομπόλα (και όχι μόνο...)

"Άγιε μου Γεράσιμε και Άγιε μου Νικόλα, κάντε πάλι το θαύμα σας να ξαναπιώ Ρομπόλα", ήταν κάποτε η προσευχή του Κεφαλονίτη ναυτικού στην τρικυμία. Μάλλον λοιπόν οι δύο Άγιοι έβαλαν τα δυνατά τους χτες το βράδυ, κι έτσι μπορεί να γλιτώσαμε την τρικυμία, αλλά τελικά πνιγήκαμε - στη Ρομπόλα!...

Χτες το βράδυ λοιπόν με τους μαθητές και τους αποφοίτους του Σεμιναρίου Απόλαυσης του Κρασιού και τους δικούς τους ανθρώπους, υποδεχτήκαμε το Νέο Έτος στο Bizart με τον καλύτερο δυνατό τρόπο: με παρουσίαση του οινοποιείου Gentilini από την Κεφαλονιά (διακρίνεται κάτω μαζί μου ο διευθυντής του, Πέτρος Μαρκαντωνάτος), με exclusive γευσιγνωσία των ex-cellar κρασιών τους, με έναν πλούσιο και λαχταριστό μπουφέ που συνοδεύτηκε από τα mainstream κρασιά του οινοποιείου, και βέβαια με κοπή πίττας.

Θα σας πω μόνο ότι η Ρομπόλα Gentilini Cellar Selection 2008 είναι πολύ δυνατή: έχει όμορφη οξύτητα, αποδίδει όμορφα τη μεταλλικότητα του εξαιρετικού terroir, ενώ η επιρροή του βαρελιού είναι διακριτική και αναδεικνύει - χωρίς να καπελώνει - τα όμορφα λεμονάτα αρώματα. Όσο για το Gentilini Syrah "S" 2005, αυτό χαρακτηρίζεται από πεντακάθαρα πικάντικα αρώματα και δυνατές τανίνες. Κι αν ακόμα είναι λίγο "μωρό", σε δύο χρονάκια θα είναι ένα έτοιμο, κορυφαίο ερυθρό κρασί. Τα δύο αυτά κρασιά διατίθενται μόνο από το οινοποιείο στις Μηνιές της Κεφαλονιάς, προς €14,50 και €50 αντίστοιχα. Τα 3 κρασιά που συνόδευσαν το γεύμα ήταν όλα απολαυστικότατα, έλαμψε όμως - όπως είχα γράψει πρόσφατα - η Ρομπόλα Gentilini 2008 που είναι κορυφαία και μόλις κυκλοφόρησε στην αγορά, στην τιμή των €11.

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους, άρα δεν χρειάζεται να σχολιάσω περαιτέρω. Θέλω απλά να συγχαρώ τον τυχερό της βραδιάς, τον Παναγιώτη Γερασιμόπουλο, που κέρδισε το φλουρί της Βασιλόπιττας, και μαζί μία φιάλη magnum από το πολύ αξιόλογο Pulpito 2006 (Nero d'Avola) από τη Σικελία, προσφορά των καλών μας φίλων στην Κάβα Non Solo Vino στο Χαλάνδρι. Ο Παναγιώτης έχει ήδη σαρώσει τα οινικά έπαθλα φέτος, οπότε το μόνο που ΔΕΝ χρειάζεται να του ευχηθούμε είναι "Καλά Κρασιά"...

Καλή Χρονιά σε όλους. Και να θυμάστε ότι - όπως έχω δεσμευτεί - έπεται λαμπρή συνέχεια!...

SPONSORED LINKS

"Τα ταξίδια είναι μαγευτικά μόνο σε ανασκόπηση."

Paul Theroux, Αμερικανός συγγραφέας

  • 1909 - Γεννιέται ο Ευγένιος Ιονέσκο, Γαλλο-Ρουμάνος θεατρικός συγγραφέας.
    1917 - Η εφημερίδα The Guardian δημοσιεύει τη μυστική συμφωνία Σάικς–Πικό του 1916 μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας για το μοίρασμα των εδαφών της Μέσης Ανατολής.
    1942 - Κάνει πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη η ταινία Καζαμπλάνκα, με τους Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ και Ίνγκριντ Μπέργκμαν.

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2