The place for fresh fish - nowhere near the sea!

Σας έχει τύχει ποτέ να έχετε βρει ένα ταβερνάκι, ένα μπαρ, ένα στέκι, και να μη θέλετε με τίποτα να το μάθει πολύς κόσμος για να είναι μόνο δικό σας; Κάπως έτσι νιώθω κι εγώ για το Ψάριστον, ένα από τα λίγα μέρη που απολαμβάνω ολόφρεσκο ψάρι, καθότι ορκισμένος κρεατοφάγος.

Το Ψάριστον είναι μία συνοικιακή ψαροταβέρνα στο Νέο Ηράκλειο. Το service του, αν και συνειδητά αργό, είναι πάντα φιλικό και με μεγάλη δόση χιούμορ, το ψάρι είναι της ημέρας και σπαρταράει, ενώ οι συνοδευτικοί μεζέδες είναι όλοι διαλεκτοί. Δοκιμάστε εκπληκτικούς κολοκυθοκεφτέδες, γυαλιστερές και πετροσωλήνες, ίσως το πιο αξέχαστο ψητό καλαμάρι που θα δοκιμάσετε ποτέ, και ένα εκπληκτικό, ολίγον τι πικάντικο σαγανάκι γαρίδας.

Όσο για το κρασί, σε ειδικό συντηρητή παρακαλώ, στην αποθηκούλα, φυλάσσονται ετικέτες που επιβάλεται να συνοδεύουν τα φαγητά του μενού, όπως Σαντορίνες, Ρομπόλες και Sauvignon Blanc, καθώς και μερικές καλές καθημερινές εισαγόμενες ετικέτες από τη Γαλλία και το Νέο Κόσμο.

Πριν πάτε στο Ψάριστον θα πρέπει οπωσδήποτε να τηλεφωνήσετε, και για να κλείσετε τραπέζι αφού η πελατεία είναι τακτική, πιστή και αρκετά επώνυμη, ενώ τα τραπέζια δεν είναι πολλά, αλλά και για να σας δώσουν οδηγίες για να το βρείτε. Σημειωτέον, οι τιμές είναι συγκινητικά τίμιες!

Να πάτε στο Ψάριστον και να το φχαριστηθείτε. Η διεύθυνση είναι Καλαβρύτων 16, Ν. Ηράκλειο και το τηλέφωνο είναι 210-2850746. Καλή όρεξη και φιλιά στο Νίκο από μένα!

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v