A delightful way to boost your memory

Μήπως τελευταία η μνήμη σας έχει αρχίσει να σας προδίδει; Δυσκολεύεστε να θυμηθείτε σχετικά απλά πράγματα, και το μυαλό σας χρειάζεται περισσότερο χρόνο από παλιότερα για να επεξεργαστεί απλά δεδομένα και να διεξάγει καθημερινές διανοητικές διαδικασίες;

Αν η απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα είναι ναι, μη βιαστείτε να τρέξετε στο φαρμακείο της γειτονιάς σας, αναζητώντας βιταμίνες και λοιπά γιατροσόφια για την τόνωση του μυαλού και της μνήμης. Αντιθέτως, αλλάξτε πορεία και κατευθυνθείτε προς μία καλή Κάβα!


Διαβάζω ότι, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγαν όχι ένα, αλλά δύο διεθνή πανεπιστήμια, η συντηρητική κατανάλωση αλκοόλ σχετίζεται άμεσα με τη βελτίωση της ικανότητας στην καταγραφή και διατήρηση στοιχείων στη μνήμη, καθώς και την ταχύτερη και ακριβέστερη διενέργεια των διανοητικών λειτουργιών του μυαλού. Την έρευνα υπογράφουν ερευνητικές ομάδες από το Πανεπιστήμιο του Auckland στη Νέα Ζηλανδία και το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Ohio στις ΗΠΑ. Βέβαια, τα τεστ που παρήγαγαν τα αποτελέσματα της έρευνας έγιναν σε ποντίκια (τί τραβάνε κι αυτά τα δύστυχα...), οι ερευνητές ωστόσο μας διαβεβαιώνουν ότι ισχύουν και για τους ανθρώπους.


Η λέξη-κλειδί, βεβαίως, εδώ είναι η "συντηρητική" κατανάλωση - αυτό αφορά και στην ποσότητα, αλλά και στην περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Το οποίο σημαίνει αφ'ενός ότι δεν πρέπει να το παρακάνουμε, και αφ'ετέρου ότι τα αποτελέσματα σίγουρα αφορούν πιο άμεσα στο κρασί (που περιέχει, κατά μέσο όρο, ένα 12 με 13% του όγκου του σε αλκοόλ), παρά στα σκληρά οινοπνευματώδη (στα οποία η περιεκτικότητα σε αλκοόλ παίζει ανάμεσα στο 40 και το 50%).


Έτσι που λέτε... Επειδή λοιπόν η ζωή είναι μικρή και πρέπει να θυμόμαστε κάθε στιγμή της, μη ξεχνάτε ότι ένα ποτηράκι κρασί δεν είναι μόνο απόλαυση - όπως πολύ σωστά έλεγαν οι παλιοί, είναι "φάρμακο"!...

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v