This Summer's Wines

Δεν έχω σκοπό να κάνω διαφήμιση. Απλά τα δύο αυτά κρασιά συνόδεψαν τέλεια τις όμορφες διακοπές μου το φετινό καλοκαίρι. Θέλετε να τα δείτε;

Ξεκινάμε, όπως πρέπει, με το λευκό. Είναι το Gentilini Aspro 2006, χαρμάνι από τις εξής 3 λευκές ποικιλίες: Ρομπόλα Κεφαλληνίας, Τσαούσι, Sauvignon Blanc. Ο συνδυασμός τους δίνει άρωμα, ζωηράδα, ξεδιψαστική απόλαυση. Ένα όμορφο και δροσερό λευκό ξηρό κρασί που συντροφεύει τέλεια κάθε καλοκαιρινή νοστιμιά, όχι μόνο τα κλασσικά ψάρια και θαλασσινά, αλλά μακαρονάδες, ριζότα, σαλάτες, λαδερά, κλπ.

Το δεύτερο είναι ένα εξαιρετικό ροζέ, ο Λαμπαδίας 2006 από το Κτήμα Μερκούρη. Ένα ευρηματικό χαρμάνι από τις ποικιλίες Grenache Rouge και Sangiovese με όμορφη οξύτητα και σπιρτόζικη επίγευση. Επειδή εμείς οι Έλληνες το καλοκαίρι το τρώμε το κρεατάκι μας, ο Λαμπαδίας θα συνοδέψει τα κρεατικά του καλοκαιριού (ψητά, μαγειρευτά, κλπ) με απολαυστική επιδεξιότητα.

Και τα δύο κρασιά θα τα βρείτε στις μεγάλες κάβες της Αθήνας. Επειδή ο καιρός δεν φαίνεται να θέλει να δροσίσει για πολύ ακόμα, έχετε μπόλικο χρόνο να τα απολαύσετε.

'Οσο για κόκκινα κρασιά, μη με ρωτάτε τι ήπια και τι προτείνω από τώρα... Ολόκληρο χειμώνα έχουμε μπροστά μας, ο Θεός να βάλει το χέρι του να'χουμε χρόνο και όρεξη να δοκιμάζουμε κόκκινα!...

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v