Τα άπαντα του κοτόπουλου

Με μία βόλτα στα σούπερ μάρκετ διαπιστώνει κανείς πόσες διαφορετικές χρήσεις έχει το κοτόπουλο στη σύγχρονη διατροφή μας, ειδικά για όσους προσέχουν θέματα χοληστερίνης, λιπαρών, κλπ.

Εγώ δηλώνω άφοβα "κοτοπουλάς", και ξέρω ότι δεν είμαι μόνος... Από καιρό λοιπόν θέλω να μοιραστώ μαζί σας ένα φοβερό tip για όσους - είτε λόγω γεύσης είτε λόγω ανάγκης - δηλώνουν φαν του κοτόπουλου. Πρόκειται για το Chicken's Farm, που εξειδικεύεται στο κοτόπουλο, με το οποίο φτιάχνει τεράστια ποικιλία πιάτων, από τα πιο απλά μέχρι τα πιο δημιουργικά. Όλα τα προϊόντα έχουν εγγυημένη ποιότητα, αφού παράγονται από κοτόπουλα ημέρας, που εκτρέφονται σε ιδιόκτητη φάρμα στα Μεσόγεια.


Στο Chicken's Farm βρίσκουμε, εκτός από κοτόπουλα ολόκληρα ή σε κομμάτια, μπιφτέκια, ρολλά (απλά ή γεμιστά), λουκάνικα, σουβλάκια, σνίτσελ, μαγειρευτά, πίττες, σουτζουκάκια, και χίλια δυο άλλα είδη από κοτόπουλο. Επίσης, διατίθεται φιλέτο ή φτερούγες κοτόπουλου Κινέζικου... προσανατολισμού (sweet & sour), ενώ τα Χριστούγεννα θα βρούμε γαλοπούλες γεμιστές, γέμιση, καθώς και παραδοσιακά γεμιστά ρολλά.


Εγώ που είμαι πάλι σε δίαιτα (όχι που θα τη γλίτωνα...), πήρα σήμερα τα καθιερωμένα light μπιφτέκια, τη συνταγή των οποίων έχει επιμεληθεί η γνωστή διαιτολόγος Κα Παπαδοπούλου. Τα συγκεκριμένα, πρότι χαμηλά σε λιπαρά και αρκετά λιτά στη σύνθεσή τους, σας διαβεβαιώ ότι είναι πεντανόστιμα!


Το καλύτερο το είπα; Το Chicken's Farm κάνει και delivery στο σπίτι, και μάλιστα εντός μόλις ολίγων ωρών από την τηλεφωνική παραγγελία. Η οποία παραγγελία φτάνει στο σπίτι μας κάτω από τις σωστές συνθήκες νωπής συντήρησης, και με ακριβείς οδηγίες ψησίματος για όποιον χρειάζεται βοήθεια.


Το κοντινότερο Chicken's Farm σε εμάς είναι το κατάστημα του Χαλανδρίου (Κολοκοτρώνη 15 / 210-6851244), αλλά βλέπω στον κατάλογο ότι υπάρχουν καταστήματα και στο Κολωνάκι (Δεινοκράτους 27 / 210-7254798), καθώς και στη Νέα Ιωνία (28ης Οκτωβρίου / 210-2759999).


Α, και για όποιον αναρωτιέται σχετικά με το ποιο κρασί συνδυάζεται καλύτερα με το κοτόπουλο, η απάντηση έχει να κάνει με τα υλικά της γενικότερης συνταγής στην οποία το συναντάμε, καθώς και στον τρόπο ψησίματος. Ασφαλείς επιλογές πάντως θα χαρακτήριζα ένα Chardonnay (βαρελάτο αν το κοτόπουλο είναι ψημένο στα κάρβουνα), αλλά και ένα Pinot Noir για τους φανατικούς των ερυθρών κρασιών.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v