Chylopittes: Traditional Greek pasta at its best!

Ψώνιζα χτες στον Θανόπουλο στη Ν. Ερυθραία, όπου βρίσκω διάφορα ψαγμένα προϊόντα, είτε από απευθείας εισαγωγές είτε από επιλεγμένους προμηθευτές σε διάφορα σημεία της Ελλάδας. Βρήκα λοιπόν εκεί τα εικονιζόμενα Χυλοπιτάκια με μανιτάρια Πίνδου, από την εταιρεία ΑΡΟΣΙΣ στην Καστοριά.

Φτάνοντας στο σπίτι, δεν κρατιόμουν να τα δοκιμάσω. Τα έβρασα σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 4 λεπτά και, αφού τα σούρωσα, τα έκαψα με λίγο φρέσκο βούτυρο. Λίγο πριν τα σερβίρω, πρόσθεσα και μερικές σταγόνες λάδι με εσάνς μαύρης τρούφας, ίσα-ίσα για να αναδείξω τα αρώματα των μανιταριών περισσότερο. Μετά στο πιάτο, με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και χοντρο-τριμμένο Πεκορίνο από πάνω. Μμμμ... Άλλο να σας το λέω και άλλο να το δοκιμάσετε...

H ΑΡΟΣΙΣ  έχει μία μεγάλη γκάμα από παραδοσιακά προϊόντα - όσπρια, ζυμαρικά, ρύζι, μανιτάρια, κλπ - που κλείνουν μέσα τους όλες τις μαγικές γεύσεις και τα αρώματα της ελληνικής γης. Τα βρίσκουμε πλέον σε αρκετά μοντέρνα παντοπωλεία και delicatessen της Αθήνας,  κάποια από τα οποία θα τα δούμε και εδώ μαζί στο μέλλον. Εν τω μεταξύ, μπορείτε να πληροφορηθείτε για την ιστορία και την πλήρη γκάμα των προϊόντων της στην ιστοσελίδα
www.arosis.gr.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v