ΑΠΟΨΕΙΣTELEGOURMETDeli

A breath of Fresh air...

A breath of Fresh air...

Θέλω να σας μιλήσω για τα ζαχαροπλαστεία Fresh. Μη φανταστείτε βέβαια ότι θα σας πω για τις γεύσεις, την ποικιλία, τη νοστιμιά, κλπ, αυτά τόσα χρόνια τα γνωρίζει καλά όλος ο κόσμος...

Εγώ θέλω να σταθώ σε δύο πράγματα: την ποιότητα και το service. Σχετικά με το πρώτο, ξέρω καλά, από την πηγή, πόση έμφαση δίνεται στα αγνά και σωστά υλικά, την υγιεινή και τη φρεσκάδα, όλα αυτά σε σημείο μούρλας (χωρίς υπερβολή...).

Θεωρώ όμως την εξυπηρέτηση εξίσου σημαντικό παράγοντα στην επιτυχία και την αποδοχή από τον κόσμο. Στα συγκεκριμένα καταστήματα υπάρχει εντολή άνωθεν - την οποία βέβαια έχει ενστερνιστεί απόλυτα το προσωπικό - για επαγγελματισμό, ευγένεια και χαμόγελο. Όσο, βέβαια, για τη λεπτομέρεια να κερνούν τον πελάτη ένα γλυκάκι (ένα τρουφάκι, ένα ταρτάκι, κλπ) με το που μπαίνει στο κατάστημα, ανεξάρτητα από το αν και τι θα ψωνίσει, ειλικρινά δεν μπορώ να σκεφτώ πιο άμεσο και πιο... γλυκό τρόπο να τον κερδίσεις και να τον κάνεις να ξανάρθει... Μάλιστα γνωρίζω ότι υπάρχει ρητή πολιτική της εταιρείας που λέει ότι ο πελάτης πρέπει να κεραστεί οτιδήποτε γλυκό ζητήσει ή λιγουρευτεί τελοσπάντων μέσα από το κατάστημα, προκειμένου να το δοκιμάσει επιτόπου. Για το απλούστατο μεν, μεγαλοφυέστατο δε "touch" (όπως το λέμε στα μέρη μου) του κεράσματος έχω συγχαρεί τους ιδιοκτήτες που το σκέφτηκαν και το προσωπικό που το κάνει πράξη, θέλω όμως να το επαινέσω και δημόσια.

Το δικό μας κατάστημα Fresh, το... local μας κατά τη σύγχρονη νεοελληνική ορολογία, είναι αυτό της Νέας Ερυθραίας, το οποίο και δεν αλλάζουμε με τίποτα (η τάρτα gianduja δεν παλεύεται, όσο για το tiramisu, αυτό θα το παρομοίαζα με σκληρό πλην γλυκό ναρκωτικό, ώρες-ώρες...). Άλλα καταστήματα θα βρείτε στο Χαλάνδρι, το Ψυχικό, το Κολωνάκι, το Περιστέρι, το Παγκράτι, τη Ν.Σμύρνη, την Αργυρούπολη και τη Γλυφάδα. Δεν μπορεί, κάποιο απ'όλα αυτά θα είναι κοντά σας...

"Η ευφυΐα ανθεί μόνο στις περιόδους που η πίστη εξασθενεί."

Emile M. Cioran, 1911-1995, Γαλλορουμάνος φιλόσοφος

  • 1793 - Η γιρονδίνη Σαρλότ Κορντέ δολοφονεί τον Ζαν Πωλ Μαρά, σημαντική μορφή της Γαλλικής Επανάστασης.
    1878 - Υπογράφεται η Συνθήκη του Βερολίνου: η Σερβία, το Μαυροβούνιο και η Ρουμανία αποκόπτονται από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Μεταξύ Αγγλίας, Γερμανίας, Αυστρίας, Ρωσίας, Γαλλίας, Ιταλίας και Τουρκίας υπογράφεται στο Βερολίνο η Βερολίνειος Συνθήκη, με την οποία ανατρέπεται η Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου του 1878, που προέβλεπε τη δημιουργία Μεγάλης Βουλγαρίας.
    1908 - Για πρώτη φορά παραχωρείται το δικαίωμα συμμετοχής σε γυναίκες στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
    1943 - Το Σύνταγμα Βάλτου των ΕΟΕΑ-ΕΔΕΣ αρχίζει 8ήμερο αγώνα κατά της ιταλικής Μεραρχίας Μπρενερού στο Μακρυνόρος και της προκαλεί σοβαρές απώλειες. Η Μεραρχία αυτή κατευθυνόταν διά της Ηπείρου και Αλβανίας προς τη Σικελία, για να ενισχύσει τις εκεί δυνάμεις του άξονα.

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2