Sweet new arrival in the South!...

Λοιπόν, δώστε βάση σας παρακαλώ οι φίλοι από τα Νότια Προάστια.
Δεν ξέρω αν συμφωνείτε, και δεν μπορώ να επιμείνω, καθώς εγώ ο ορκισμένος Βόρειος έχω μόλις ένα χρόνο καθημερινής παρουσίας στα Νότια (Βουλιαγμένη) λόγω δουλειάς. Έχω όμως την εντύπωση ότι από την ευρύτερη περιοχή έλειπε πάντα ένα καλό ζαχαροπλαστείο. Δε λέω, υπάρχουν κάμποσοι φούρνοι που φτιάχνουν γλυκά, αλλά νομίζω το κενό ήταν αισθητό.


Όλα αυτά όμως, φίλοι μου, ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Εδώ και ένα μήνα περίπου έχει ανοίξει στην περιοχή της Βάρκιζας το L' Atelier de Patisserie, το οποίο θα χαρακτήριζα boutique ζαχαροπλαστείο νέας γενιάς. Το επισκέφτηκα πρόσφατα και δοκίμασα αρκετά από τα γλυκά του.

Κατ'αρχάς πρέπει να σας πω ότι μου άρεσε το γεγονός ότι δεν διαθέτει απέραντες βιτρίνες με χιλιάδες γλυκά, κάτι που, ας μη κρυβόμαστε, θα έκανε τον πελάτη να αναρωτιέται πόσο καιρό βρίσκονται όλα αυτά εκεί... Αντιθέτως το Atelier διαθέτει μικρή γκάμα από γλυκά σε μικρές ποσότητες, τα οποία πραγματικά στολίζουν τις προθήκες του, με στόχο να αναπληρώνει συνέχεια κάθε γλυκό που πωλείται με φρέσκα κομμάτια που φτιάχνονται στο εργαστήριο που βρίσκονται στο πίσω μέρος του καταστήματος.

Δοκίμασα κάποια σοκολατένια (σοκολατόπιττα, brownie) και πρέπει να σας πω ότι είναι νοστιμότατα. Όσο για το προφιτερόλ, δεν διστάζω να σας πω, με τη σύμφωνη γνώμη όλων των συναδέλφων στο γραφείο που το δοκιμάσαμε μαζί, ότι είναι ίσως από τα φρεσκότερα και νοστιμότερα της Αθήνας - και ξέρω ότι λέω βαριά κουβέντα... Δεν δοκίμασα γλυκά χωρίς σοκολάτα - δεν χανόμαστε, χώρια που όλοι στο γραφείο τη συγκεκριμένη μέρα είχαμε σύνδρομο στέρησης σοκολάτας, καταλαβαίνετε τι εννοώ - αλλά πρέπει να υπογραμμίσω κάτι που πραγματικά μου έμεινε: η Creme Brulee, που σερβίρεται σε ειδικό μπωλάκι, δεν έχει από πάνω το κλασσικό σιροπάκι του συνοικιακού μας ζαχαροπλαστείου - αλήθεια, πώς προέκυψε αυτή η ελληνική παρέμβαση στο συγκεκριμένο γλυκό; Αντιθέτως - και ευτυχώς - εκτίθεται σκέτη και, πριν συσκευαστεί για να πουληθεί στον πελάτη, περιχύνεται με χοντροκομμένη μαύρη ζάχαρη, η οποία εν συνεχεία καψαλίζεται για να δώσει την γνωστή και αγαπημένη σκληρή κρούστα καραμέλλας. Το σωστό, σωστό!...

Πρέπει επίσης να σας πω ότι ο χώρος είναι πολύ μοντέρνος και καλαίσθητος, η εξυπηρέτηση από το νεαρό ιδιοκτήτη ευγενικότατη, ενώ διατίθενται και κάποια κρασιά και λοιπά ποτά (γιατί συχνά παρουσιάζεται κάποια παράλληλη ανάγκη) σε, ομολογουμένως, πολύ καλές τιμές, που δεν θυμίζουν σε τίποτα την αντίστοιχη πρακτική πολλών ζαχαροπλαστείων να "χτυπούν" τις τιμές των οινοπνευματωδών, ακριβώς επειδή βρίσκουν τον πελάτη στην ανάγκη που λέγαμε...

Καλώς όρισε, λοιπόν, το L' Atelier στα Νότια Προάστια. Αν θέλετε κι εσείς να το προϋπαντήσετε και να δοκιμάσετε τα γλυκά του, θα το βρείτε στη Βάρκιζα, στις παρυφές της αγοράς και λίγες εκατοντάδες μέτρα μακριά από την παραλία (Αφροδίτης 40 / 210-9844413).

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v