Βία στη βία της βίας για τη βία

Η βία δεν είναι η ενοχλητική σου πρώην που όσο την αγνοείς θα σταματήσει να σε παίρνει τηλέφωνο.
Βία στη βία της βίας για τη βία
γράφει ο Θοδωρής Διάκος

Όταν ξεκίνησα να γράφω αυτό το κείμενο, το πήγαινα για έναν σχολιασμό πάνω στα όλο και περισσότερα κρούσματα βίας. Θα είχε και αστεία μέσα. Βέβαια, όταν ξεκίνησα να γράφω το κείμενο, τα περιστατικά ήταν μια επίθεση χρυσαυγιτών σε κνίτες, μια κατάληψη της σκηνής σε εκδήλωση για τα θύματα του εμφύλιου και η ξεκαρδιστική δήλωση του Πάνου Καμμένου για τον δήμαρχο της Χαλκιδικής, που στηρίζει την εξόρυξη χρυσού κι έχει τεχνικά δηλητηριάσει ένα ολόκληρο χωριό. Δεν είχε γίνει φόνος ακόμα.

Καλημέρα. Με το καλημέρα και τον πρωινό καφέ βλέπεις νεκρό αντιφασίστα, μαχαιρωμένο από μέλος της Χρυσής Αυγής. Και δεν ήταν ένα απλό, τυχαίο γεγονός, δεν βρέθηκαν εκεί, πιάστηκαν στα χέρια και άναψαν τα αίματα. Αντιφασίστες λένε κάτι για Χρυσή Αυγή, κάποιος φωνάζει τη Χρυσή Αυγή, σύρραξη, στο ξεκούδουνο σκάει ένα αυτοκίνητο, βγαίνει κάποιος από μέσα και τραβάει μαχαίρι.

Και τα μέλη της ομάδας ΔΙΑΣ λογικά θα έψαχναν παιδιά με τζίβες για κατοχή δυο στενά πιο κάτω και ήταν πολύ απασχολημένοι για να διαλύσουν το συμβάν. Μόνο όταν είδαν το μαχαίρι είπαν να επέμβουν. Ε, ναι. Μπουνιές, καδρόνια, εννιά τραυματισμένοι κνίτες στο Πέραμα, όλα αυτά είναι οκέι, μπορείς να δείξεις τα βίντεο στις ειδήσεις των οχτώ. Το μαχαίρι όμως δεν είναι family friendly.

Στις συγκλονισμένες δηλώσεις που έκαναν τα κόμματα, που τις διαβάζεις και ακούγονται πιο στημένες κι από τα απομνημονεύματα της Βίκυς Σταμάτη, η ΔΗΜΑΡ λέει πως αυτό ήταν αναμενόμενο. Και, φτου κακά, μα θα συμφωνήσω. Γίνονται πού και πού γκάλοπ. Όταν ο Ηλίας Κασιδιάρης προηγείται σε όλα σαν υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, απλά περιμένεις πως η βία θα αποκτήσει μεγαλύτερη γκάμα. Τους παρέχουμε άνεση και ελευθερία και θύματα. Και επιβεβαίωση. Η επίθεση στο Πέραμα επίσης δεν ήταν τυχαίο γεγονός. Η βία κλήθηκε εκεί, για να "εξαφανιστεί το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ που καπηλεύονται τον αγώνα των εργατών".

Και υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που λένε πως δεν έχει νόημα να ασχολούμαστε. Άκου λίγο, ζουζούνι μου. Η βία δεν είναι η ενοχλητική σου πρώην που όσο την αγνοείς θα σταματήσει να σε παίρνει τηλέφωνο. Δεν μπορείς να δείξεις ανωτερότητα, να κρατήσεις ψηλά το κεφάλι και να την ξαποστείλεις με μια κίνηση του ελιτιστικού, αμαθούς χεριού σου. Η βία θα φέρει βία και είναι μια μεγάλη γ**ημένη χιονοστιβάδα. Πόσο καιρό ακόμα νομίζεις θα μείνεις στο απυρόβλητο; Βλέπεις πως δεν χρειάζονται καν σοβαρό λόγο πλέον, βλέπεις πως υπάρχει κλιμάκωση, από τις τσιρίδες πάμε στα καδρόνια, μετά τα καδρόνια είχαν καρφιά πάνω και τώρα νεκρός από μαχαίρι στο στήθος. Μετά τι; Απαγόρευση κυκλοφορίας; Θάλαμοι αερίων;

Γίνομαι υπερβολικός ξανά; Όχι, αυτή τη φορά νομίζω δεν γίνομαι υπερβολικός, ούτε βγάζω θεωρίες συνωμοσίας, ούτε φουσκώνω τα γεγονότα για να σου περάσω ένα μικρό πόιντ στο κεφάλι σου. Μέσα σε μια βδομάδα έχουν γίνει σημεία και τέρατα. Ελπίζω να χαίρεσαι γι’ αυτό που κατάφερες, είτε με την ενεργή σου δράση, είτε με την άγνοιά σου.


Μπουνιές, καδρόνια, εννιά τραυματισμένοι κνίτες στο Πέραμα, όλα αυτά είναι οκέι, μπορείς να δείξεις τα βίντεο στις ειδήσεις των οχτώ. Το μαχαίρι όμως δεν είναι family friendly.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v