Ο Ιοβόλος έγινε blogger! Το blog έχει ως σκοπό την καταγραφή προσωπικών εντυπώσεων των συντακτών του, αλλά και την αποτύπωση των όσων λέγονται ή εννίοτε... ψιθυρίζονται, μακριά από τους προβολείς της δημοσιότητας.

ΑΠΟΨΕΙΣΙΟΒΟΛΟΣ

Λίγες καρπαζιές για την επικοινωνία

Λίγες καρπαζιές για την επικοινωνία

Το ότι η αστυνομία δείχνει τα δόντια της, σε περιπτώσεις όπως η επέμβαση στην ΑΣΟΕΕ δεν είναι κάτι που πρέπει να μας εντυπωσιάσει. Ήταν στην ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας προεκλογικά και μάλιστα σε περίοπτη θέση. Η «αποκατάσταση της τάξης στα Εξάρχεια», το απαράδεκτο ντου στο κέντρο διασκέδασης, η κατάργηση του ασύλου και μια σειρά από άλλες δράσεις και διατάξεις που θα έδειχναν και δείχνουν ότι ο νόμος και η τάξη μπορούν να επιβληθούν, αν μια διοίκηση αποφασίσει ότι θα αδιαφορήσει για το κόστος.

Εγώ να πω ότι μέχρι εδώ καλά. Δεν θα ψέξουμε κιόλας τους ανθρώπους που κάνουν ό,τι υποσχέθηκαν. Στο κάτω- κάτω αυτή είναι η επιθυμία της πλειοψηφίας των πολιτών: η ηρεμία, που ας έρθει και με καταστολή. Θυμίζω μάλιστα ότι η επιθυμία των πολιτών αυτή δεν δημιουργήθηκε τώρα, αφού και επί Σύριζα, στις δημοσκοπήσεις, το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών υποστήριζε παρόμοιες παρεμβάσεις.  

Προφανώς και η αστυνομία είχε στο μυαλό της τις επερχόμενες εκδηλώσεις για την 17η Νοέμβρη και την επέτειο θανάτου του Αλέξη Γρηγορόπουλου και ήθελε να στείλει μήνυμα στους απανταχού… ζωηρούς ότι δεν θα επιτρέψει το Πολυτεχνείο να λειτουργήσει ως άσυλο, φιλοξενώντας ομάδες ατόμων που διαπληκτίζονται με τα ΜΑΤ.

Προσωπικά δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω με τις πολιτικές καταστολής. Όπως και δεν πιστεύω ότι γίνεται να αγνοηθούν οι φωνές όσων δεν θέλουν επεισόδια στο κέντρο της πόλης. Στο κάτω κάτω δεν βλέπουν όλοι τις κινηματικές πρωτοβουλίες ως δικαιολογημένη αγανάκτηση για τις κοινωνικές αδικίες ή ως μία εξεγερσιακή διαδικασία κατά παντός συστήματος και λοιπά και λοιπά.   
Σκέφτομαι την παλιά συλλογιστική του ΚΚΕ που προτιμούσε κυβερνήσεις δεξιάς, παρά ΠΑΣΟΚ, μια που με τη δεξιά στην εξουσία και τα όσα προσπαθούσε να «περάσει» θα ενεργοποιούνταν αντανακλαστικά αντίστασης και αντίδρασης. Το ΠΑΣΟΚ (τότε) και ο Συριζα (σήμερα) όλο και πιο διαλλακτικοί μπορεί να φαίνονται και να εκτόνωναν την οργή με κανα-δυό δωράκια.

Με τη λογική αυτή η δεξιά διακυβέρνηση με την αυστηρότητά της θα έχει αντίθετα αποτελέσματα από ό,τι προσδοκά, φέρνοντας κοντά ομάδες ανήκουσες στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά και στον αντιεξουσιαστικό χώρο, και δημιουργώντας νέες συνθήκες συνεργασίας και προσέγγισης έναντι του κοινού αντιπάλου.

Εν ολίγοις, η καταστολή δεν μπορεί ποτέ να είναι λύση. Έχει όμως συνήθως επικοινωνιακή χρησιμότητα. Αυτό πιστεύω ότι συμβαίνει και τώρα. Οι ηχηρές προσπάθειες της Κυβέρνησης θα δείξουν στους πιο συντηρητικούς ψηφοφόρους την επιθυμία της για να πατάξει συμπεριφορές που χαρακτηρίζουν «αντικοινωνικές». Κάπως έτσι- ρισκάρω να προβλέψω- στο τέλος θα είναι όλοι χαρούμενοι.

Εκτός βέβαια από εκείνους που θα έχουν πέσει οι ίδιοι θύματα κατασταλτικής βίας.

"Όπου πας, να πηγαίνεις με όλη σου την καρδιά."

Κομφούκιος

  • 1912 - O Ελληνικός Στρατός κατά τον Α΄ Βαλκανικό Πόλεμο καταλαμβάνει την Κορυτσά.

    1941 - Μετά την επίθεση στο Περλ Χάρμπορ από την Ιαπωνία, οι ΗΠΑ και η Βρετανία κηρύσσουν πόλεμο εναντίον της.

© 2002-2019 MEDIA2DAY