Ο Ιοβόλος έγινε blogger! Το blog έχει ως σκοπό την καταγραφή προσωπικών εντυπώσεων των συντακτών του, αλλά και την αποτύπωση των όσων λέγονται ή εννίοτε... ψιθυρίζονται, μακριά από τους προβολείς της δημοσιότητας.

ΑΠΟΨΕΙΣΙΟΒΟΛΟΣ

Οι δηλώσεις Κυρανάκη (και η επιθεση σε αυτές) μπερδεύουν

Οι δηλώσεις Κυρανάκη (και η επιθεση σε αυτές) μπερδεύουν

Η κίνηση της περιγέλαστης ομάδας «Ενωμένοι Μακεδόνες» να καλέσει σε μπάρμπεκιου με άφθονο χοιρινό και αλκοόλ έξω από τη δομή προσφύγων στα Διαβατά δεν είναι  παραβατική αν με τον όρο  εννοούμε την παράβαση κάποιου νόμου. Είναι όμως ηθικά άθλια. Όχι για τους πρόσφυγες- το πιθανότερο είναι ότι δεν έμαθαν καν την κίνηση και ότι ούτως ή άλλως αυτό θα ήταν το μικρότερο πρόβλημά τους- αλλά για εμάς τους υπόλοιπους που μοιραζόμαστε τη χώρα με αυτούς τους εθνο-κρετίνους. Επίσης είναι ανησυχητική γιατί εισάγει νέα ήθη στις ακροδεξιές κακίες που είναι πρόθυμοι να κάνουν οι Έλληνες για να δείξουν ότι νιώθουν ανώτερος λαός από (όλους) τους άλλους.  

Οι δηλώσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Κυρανάκη https://thecaller.gr/politiki/gia-mpyra-kai-choirino-soyvlaki-me-kaloys-filoys-egrapse-o-kyranakis-sto-facebook-kai-egine-chamos-ti-eipe-o-idios/ ήρθαν ως επιστέγασμα για να φωτίσουν τις ποικίλες διαδικασίες που εξελίσσονται στο δεύτερο επίπεδο της επικαιρότητας και συνήθως έχουν πολιτική στόχευση. Ξεκινώ με μια παραδοχή: θεωρώ απίθανο οι δηλώσεις Κυρανάκη περί σουβλακιών και μπύρας να ήταν συμπτωματικές και να μην είχε ο πολιτικός στο μυαλό του ως στήριξη ποιου γεγονότος θα μπορούσαν να εκληφθούν. Αν τον αδικώ και ο θεός των συμπτώσεων τον έβαλε στο μάτι, ας με συγχωρήσει. Είναι όμως κάτι που δεν ισχυρίστηκε ούτε ο ίδιος.

Και ο λόγος που με κάνει να πιστεύω ότι δεν είναι τυχαίο, είναι ότι καθώς η ιστορία της Χρυσής Αυγής βαίνει προς το τέλος της αρκετοί φίλοι της μένουν ανέστιοι και πιθανότατα θα νιώσουν την έλλειψη των κινητοποιήσεων που διοργάνωνε η απερχόμενη συμμορία. Η ακροδεξιά στην Ελλάδα, που μετά την Μεταπολίτευση δεν έπαψε ποτέ να είναι ένα 3-6%, βρίσκει πεδίον δόξης λαμπρό με την διόγκωση των ανισοτήτων και με την έλευση των προσφύγων/μεταναστών. Μπορεί η κεντροδεξιά ΝΔ να αγνοήσει το δέλεαρ και να κλείσει τις πόρτες της σε αυτό το κοινό; Πολλώ μάλλον όταν έχει ήδη κατηγορηθεί για την παρουσία εμβληματικών ακροδεξιών προσωπικοτήτων στις τάξεις της και όταν έχει πλειοδοτήσει σε θέματα του πρόσφατου παρελθόντος, όπως το Μακεδονικό.

Νομίζω ότι αν το έκανε θα έκανε μια τομή κόβοντας ένα από τα μέλη του σώματός της- λίγο ατροφικό ίσως, αλλά μέλος. Η παρέμβαση της Ντόρας Μπακογιάννη που νομίζω ότι έχει επιφορτιστεί με το να δίνει στη Ν. Δημοκρατία ένα κεντρώο προφίλ, εκτονώνουν την ένταση που προκαλείται και από την πολιτική αντιπαράθεση και έτσι οι ακροδεξιές φωνές γίνονται ανεκτές και από τους πιο κεντρώους.

Τόσο όλο αυτό όμως, όσο και η ρητορική του κ. Γιαννούλη, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που υπερέβαλε λέγοντας ότι τέτοιες πράξεις πρέπει να είναι ποινικά κολάσιμες μαρτυρά για το αναπόδραστο πολιτικό πρόσημο που αποκτά η συζήτηση και το οποίο παίρνει την μερίδα του λέοντος από την επικαιρότητα. Κατανοητό, αλλά η δική μας προσοχή, σε πείσμα των ΜΜΕ, πρέπει να είναι στραμμένη στην κοινωνική διάσταση αθλιοτήτων όπως αυτή που έκαναν οι Ενωμένοι Μακεδόνες έναντι ανθρώπων αναξιοπαθούντων.

"Δεν είμαστε τίποτα. Αυτό που ψάχνουμε είναι το παν."

Φρήντριχ Χαίλντερλιν, 1770-1843, Γερμανός ποιητής

 • 1864 - Νέο Σύνταγμα στην Ελλάδα μετά την Επανάσταση της 3ης Σεπτέμβρη.
  1974 - Πεθαίνει ο Βιτόριο ντε Σίκα, Ιταλός σκηνοθέτης.
  1979 – Πεθαίνει ο Δημήτρης Ψαθάς, δημοσιογράφος και θεατρικός συγγραφέας.
  1985 - Η έκρηξη του ηφαιστείου Νεβάδο ντελ Ρουίς στην Κολομβία δημιουργεί ένα λαχάρ που προκαλεί το θάνατο περίπου 25.000 θανάτους.
  1990 - Ξεκινά τη λειτουργία του ο Παγκόσμιος Ιστός.
  2002 - Το πετρελαιοφόρο πλοίο Prestige βυθίζεται ανοιχτά της Γαλικίας προκαλώντας οικολογική καταστροφή.

© 2002-2019 MEDIA2DAY