Ο Ιοβόλος έγινε blogger! Το blog έχει ως σκοπό την καταγραφή προσωπικών εντυπώσεων των συντακτών του, αλλά και την αποτύπωση των όσων λέγονται ή εννίοτε... ψιθυρίζονται, μακριά από τους προβολείς της δημοσιότητας.

ΑΠΟΨΕΙΣΙΟΒΟΛΟΣ

Ας γελάσω (σαν τον Τζόκερ)

Ας γελάσω (σαν τον Τζόκερ)

Οι πληροφορίες που μπορεί να πάρει κανείς από την Σαββατοκυριακάτικη επέμβαση της αστυνομίας στις αθηναϊκές προβολές του Τζόκερ δεν είναι λίγες, αλλά πιθανότατα δεν δείχνουν την «διάθεση καταστολής των ελευθεριών εκ μέρους της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας».

Πρώτη πληροφορία: Το κανονιστικό πλαίσιο και οι διαδικασίες αξιολόγησης μια ταινίας είναι απαρχαιωμένες και δεν αντιστοιχούν στις ανάγκες του σήμερα. Δεν το ξέραμε θα μου πείτε; Όχι, το φανταζόμασταν αλλά δεν το ξέραμε. Επειδή οι ταμπέλες «Κ18» πάνω στις κινηματογραφικές αφίσες είχαν πέσει σε αχρηστία, πιστεύαμε πως η διάταξη είναι απενεργοποιημένη.     

Πληροφορία δεύτερη: Εκτός από τις διαδικασίες, σκουριασμένη και έωλη είναι και η ουσία της αξιολόγησης όμως, η οποία- όπως μάθαμε- επιτελείται κανονικά από υπαλλήλους του υπουργείου. Οι αρμόδιοι λοιπόν, την εποχή του Fortnite, στο οποίο παιδιά από επτά έως δεκαπέντε ετών διασκεδάζουν πυροβολώντας διαδικτυακά ανθρώπινες φιγούρες, έκριναν ότι ένας 17χρονος που έχει πλέον το δικαίωμα να ψηφίζει, δεν έχει το δικαίωμα να βλέπει μια ταινία, ένα έργο τέχνης, που παίζεται στους κινηματογράφους.

Πληροφορία τρίτη: Αν το ελληνικό κράτος δεν ήταν μπάχαλο, δεν θα λειτουργούσε το σύστημα σπασμωδικά και με αμφίβολης ορθότητας εντολές που δεν «τσεκάρονται». Που ακούστηκε προϊστάμενος υπηρεσίας της ελληνικής αστυνομίας να στέλνει- έστω μετά από καταγγελία- όργανα να επέμβουν σε κινηματογράφο; Ακόμη και αν αυτό δεν είναι σφάλμα της ηγεσίας του υπουργείου ή της Αστυνομίας, λέει κάτι για τον τρόπο που λαμβάνονται οι αποφάσεις για επιμέρους δράσεις.

Πληροφορία τέταρτη: Όλα τα δεκαπεντάχρονα θα σπεύσουν να δουν την ταινία το προσεχές σαββατοκύριακο. Όπως σωστά λέει και μια φίλη, στειλ’ τε αστυνομικούς στο Εθνικό ή σε καμιά Επίδαυρο, μπας και πατήσει κανά πιτσιρίκι, γιατί αλλιώς… δεν το βλέπω.

Όσο αθώα και αν θέλουμε να βγάλουμε την κυβέρνηση για την υπόθεση ωστόσο, δεν γίνεται να μην καταλογίσουμε στην ίδια την κρατική λειτουργία, και άρα στην τρέχουσα κυβέρνηση, ότι δεν είναι δυνατόν να σέρνονται ανήλικοι στο τμήμα για αυτόν τον λόγο. Αν τα προηγούμενα δείχνουν την έλλειψη σοβαρότητάς μας, η προσαγωγή των παιδιών δείχνει πάσχουσα νοοτροπία.   

         

"Δεν είμαστε τίποτα. Αυτό που ψάχνουμε είναι το παν."

Φρήντριχ Χαίλντερλιν, 1770-1843, Γερμανός ποιητής

 • 1864 - Νέο Σύνταγμα στην Ελλάδα μετά την Επανάσταση της 3ης Σεπτέμβρη.
  1974 - Πεθαίνει ο Βιτόριο ντε Σίκα, Ιταλός σκηνοθέτης.
  1979 – Πεθαίνει ο Δημήτρης Ψαθάς, δημοσιογράφος και θεατρικός συγγραφέας.
  1985 - Η έκρηξη του ηφαιστείου Νεβάδο ντελ Ρουίς στην Κολομβία δημιουργεί ένα λαχάρ που προκαλεί το θάνατο περίπου 25.000 θανάτους.
  1990 - Ξεκινά τη λειτουργία του ο Παγκόσμιος Ιστός.
  2002 - Το πετρελαιοφόρο πλοίο Prestige βυθίζεται ανοιχτά της Γαλικίας προκαλώντας οικολογική καταστροφή.

© 2002-2019 MEDIA2DAY