Ο Ιοβόλος έγινε blogger! Το blog έχει ως σκοπό την καταγραφή προσωπικών εντυπώσεων των συντακτών του, αλλά και την αποτύπωση των όσων λέγονται ή εννίοτε... ψιθυρίζονται, μακριά από τους προβολείς της δημοσιότητας.

ΑΠΟΨΕΙΣΙΟΒΟΛΟΣ

Μόνο οι δεξιοί έτσι!

Μόνο οι δεξιοί έτσι!

Τον μικρό ή και μεγαλύτερο πανικό των ιθυνόντων στο ΚινΑλ για την εκπόνηση μιας στρατηγικής και ενός πολιτικού χαρακτήρα δείχνει η ιλαρή και σπασμωδική κίνηση να κυκλοφορήσει μια αφίσα που θύμιζε τα… ριζοσπαστικότερα χρόνια του ΠΑΣΟΚ, εκείνα δηλαδή αμέσως μετά το 1974. Τότε, η ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ έμοιαζαν το ίδιο συνδικάτο, ενώ οι βάσεις του θανάτου έπρεπε να βγουν «έξω».

Ωστόσο, αν η λογική ήταν να την πέσουν στον Σύριζα διεκδικώντας την ταυτότητά του, όπως εκείνος διεκδικεί την ταυτότητα του παλιού ΠΑΣΟΚ, δεν θα διαφωνήσω για την αξλια της ως σκέψη.

Το πρόβλημα είναι ότι τα όσα σχεδιάζονται στα γραφεία δεν γίνονται εύκολα πολιτική πρακτική. Τουλάχιστον όχι πάντα χωρίς να φας κράξιμο, σαν και αυτό που έφαγαν στη Χαριλάου Τρικούπη για την αφίσα που θύμιζε κάτι ανάμεσα σε Μάη του 1968 και σε λογότυπο του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος (πρώην ΟΣΕ για τους παλαιότερους). Αυτός φαντάζομαι είναι και ο λόγος που την απέσυραν ούτε μια μέρα μετά την δημοσιευσή της και την αντικατέστησαν με αυτή εδώ:    

  

Πιο πράσινη και πιο «κοινοβουλευτική», όπως ταιριάζει καλύτερα στο κόμμα της κ. Γεννηματά.

Το πιο ενδιαφέρον σε αυτό το εγχείρημα του ΚινΑλ είναι το πώς «διαβάζουν» οι ίδιοι το κοινό στο οποίο σκέφτονται να απευθυνθούν. Θα μου επιτρέψουν να πω «σαν δεξιοί». Ποιος άλλος θα σκεφτόταν σήμερα «τι θέλει ο «αριστερός; Μπλα μπλα για απεργίες και κόκκινα λάβαρα». Η προσέγγιση τους στον κόσμο της αριστεράς είναι αφελέστατη και έωλη. Δεν είναι τυχαίο πως το καλύτερο που είχαν να προβάλουν, το κοντινότερο που μπορούσαν να σκεφτούν, είναι η αισθητική του παρισινού Μάη!

Παιδιά ένας επικοινωνιολόγος, ακόμη και τεχνοκράτης, θα τα κατάφερνε καλύτερα. Όχι, μεταξύ σας.

"Η ανθρώπινη φαντασία είναι απίστευτα πιο φτωχή από την πραγματικότητα."

Τσέζαρε Παβέζε, 1908-1950, Ιταλός συγγραφέας

 • 1793 - Θάνατος του Γάλλου επιστήμονα και πολιτικού, Ζαν Σιλβέν Μπαγί.
  1840 - Γεννιέται ο γλύπτης Αύγουστος Ροντέν.
  1979 - Πεθαίνει ο γνωστός στιχουργός Πυθαγόρας Παπασταματίου.
  1990 - Στέφεται Αυτοκράτορας στην Ιαπωνία ο Ακιχίτο.
  1961 - Γεννιέται η Νάντια Κομανέτσι, Ρουμάνα αθλήτρια.
  1997 - Ψηφίζεται από τη Βουλή των Ελλήνων, "κατ' άρθρο", το νομοσχέδιο για το Σχέδιο Καποδίστριας.

© 2002-2019 MEDIA2DAY