Ο Ιοβόλος έγινε blogger! Το blog έχει ως σκοπό την καταγραφή προσωπικών εντυπώσεων των συντακτών του, αλλά και την αποτύπωση των όσων λέγονται ή εννίοτε... ψιθυρίζονται, μακριά από τους προβολείς της δημοσιότητας.

ΑΠΟΨΕΙΣΙΟΒΟΛΟΣ

Μήπως τα έχουμε κάνει λίγο… Κουλουβάχατα;

Μήπως τα έχουμε κάνει λίγο… Κουλουβάχατα;

Μήνυση, διαβάζω, προτίθεται να καταθέσει το Εκκλησία Online στον δημιουργό του κάτωθι κόμικ που ανέβηκε στη σελίδα Κουλουβάχατα Comics.Κατά τη γνώμη μου, το κόμικ δεν είναι προσβλητικό. Ούτε στο ελάχιστο. Και ακριβώς επειδή δεν είναι προσβλητικό, οι απειλές για μήνυση και το (προσωρινό, ευτυχώς) κατέβασμα της σελίδας από το Facebook είναι τρομακτικές, επειδή ξυπνάνε σκοτεινές μνήμες από την εποχή του Γέροντα Παστίτσιου. Τα ποστ που διάβασα στο Facebook τις συνδέουν με την περιβόητη «επιστροφή στην κανονικότητα» (ξέρετε, αυτή με τους εκπροσώπους της εκκλησίας στις ορκωμοσίες κυβερνήσεων) πράγμα που παράλογο δεν είναι. Θα μπορούσε όμως να πρόκειται και απλώς για σύμπτωση. Οι σελίδες κατεβαίνουν μετά από μαζικές αναφορές χρηστών, και αμφιβάλλω αν οι χρήστες που ένιωσαν τώρα προσβεβλημένοι δεν θα ένιωθαν το ίδιο ή και περισσότερο σε καιρούς «άθεων Πρωθυπουργών».

Θέλω, όμως, να σταθούμε και σε κάτι ακόμα: Όταν οι μουσουλμάνοι προσβάλλονται από αντίστοιχα (μη προσβλητικά για εμάς) αστεία η κοινή γνώμη σπεύδει να τους χαρακτηρίσει φανατισμένους, άξεστους, αμόρφωτους, επικίνδυνους. «Επιτέλους, έχουμε 2019, φτάνει με τον θρησκευτικό φανατισμό» γράφουν οι δυτικοί προοδευτικοί που αγνοούν ότι δεν έχουμε όλοι 2019, οι «απολίτιστοι» έχουν 1440, κι ας μην θυμίσουμε πού ήταν και τι έκανε η πολιτισμένη και προοδευτική Δύση μας το δικό της 1440.

Απασχολημένη να καίει ανθρώπους ζωντανούς για βλασφημία ήταν, για όσους δεν τα πάνε καλά με τις χρονολογίες.

250 χρόνια αργότερα, ήρθε ο Διαφωτισμός και μας έσωσε.

Ή μήπως όχι;

"Να ξέρεις να εξουσιάζεις τη διάθεσή σου, γιατί αν δεν υπακούει, τότε διατάζει."

Οράτιος, 65-8 π.Χ., Λατίνος ποιητής

  • 1920 - Ψηφίζεται η 19η Αναθεώρηση του Συντάγματος των Η.Π.Α., η οποία παραχωρεί δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες.
    1960 - Κυκλοφορεί το πρώτο αντισυλληπτικό χάπι
    1991 - Ο Πρόεδρος της ΕΣΣΔ, Μιχαήλ Γκορμπατσώφ, «φυλακίζεται» στο σπίτι του από πραξικοπηματίες

© 2002-2019 MEDIA2DAY