Ο Ιοβόλος έγινε blogger! Το blog έχει ως σκοπό την καταγραφή προσωπικών εντυπώσεων των συντακτών του, αλλά και την αποτύπωση των όσων λέγονται ή εννίοτε... ψιθυρίζονται, μακριά από τους προβολείς της δημοσιότητας.

ΑΠΟΨΕΙΣΙΟΒΟΛΟΣ

#Αν μια έγκυος...

#Αν μια έγκυος...

Και αν το έφερε έτσι η ζωή και η Κύπρος αποτελεί διαφορετική επικράτεια από τον υπόλοιπο ελληνισμό, η ιεραρχία είναι πάντα πρόθυμη να χρησιμοποιήσει γέφυρες οπισθοδρόμισης για να ενώσει την μαρτυρική νήσο με την μητέρα πατρίδα.

Τρανό δείγμα αυτής της πρόθεσης ο κύπριος μητροπολίτης Μόρφου, ο οποίος, επιχειρώντας να εξηγήσει την ύπαρξη των «γκέη», αναζήτησε την πληροφορία στις σεξουαλικές προτιμήσεις της μητέρας τους. Αν μια έγκυος έκανε πρωκτικό σεξ και της άρεσε, τότε ο δρόμος για την γέννηση ενός gay είναι ανοικτός. ««Οι gay γεννιούνται κατά την ώρα του πρωκτικού έρωτα ενός straight ζευγαριού, και μόνο αν αρέσει στη γυναίκα. Τότε, η επιθυμία αυτή μεταφέρεται στο έμβρυο. Κι αυτό είναι επιστημονικώς αποδεδειγμένο», συνόψισε την σοφία δεκαετιών ο σεβάσμιος ιεράρχης, ώστε να ενημερώσει και το ποίμνιό του σχετικά.

Από τότε που έγινε γνωστή η δήλωσή του ο σεβαστός μητροπολίτης τρώει άγρια καζούρα στο διαδίκτυο. Και μιλάω συνειδητά για «καζούρα» και όχι για «κράξιμο». Αν δέχεσαι κράξιμο θα πει ότι από κάποια τουλάχιστον μερίδα αυτών που σε κράζουν αναγνωρίζεσαι ως άξιος φορέας μιας (αντιπαθούς για αυτούς) γνώμης. Πιθανότατα δηλαδή είσαι λίγο μ@λακας, αλλά και εκφραστής μιας θέσης που "πρέπει" να αποδοκιμαστεί δημόσια. Παρεμβάσεις όπως αυτή του κύπριου μητροπολίτη ή του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης και του Καλαβρύτων- για να τεκμηριώσουμε και το δόγμα του… ενιαίου ιδεολογικού χώρου- δεν κερδίζουν καν αυτό το status και μένουν στο επίπεδο του ιλαρού έλκοντας την απλή καζούρα.

Η κατά περιπτώσεις αδυναμία θεσμικών φορέων να διατηρούν την σοβαρότητά τους όμως πλήττει όχι μόνο το δικό τους κύρος, αλλά και την κοινωνία στην οποία δραστηριοποιούνται και μάλιστα ενεργά. Εν ολίγοις, αν διάφοροι επιθυμούν να εξακολουθήσει η εκκλησία να αποτελεί μέρος του κοσμικού κράτους και να διεκδικεί εξουσία και λόγο επί του πρακτέου, θα πρέπει άμεσα να φροντίσουν τον εκσυγχρονισμό των απόψεων που κυκλοφορούν ανάμεσα στους ιεράρχες.

Θα βγάλει κατευθυντήριες γραμμές; Θα τους απαγορεύσει να αναφέρονται σε θέματα που σχετίζονται με την σεξουαλικότητα αν δεν τα συζητήσουν πρώτα αρμοδίως; Δεν το ξέρω και δεν είναι και δική μου δουλειά να το ρυθμίσω.

Με προσβάλει όμως ως πολίτη η πολιτεία στην οποία ανήκω να αξιολογεί και να αντιμετωπίζει ως πρώτης τάξεως θεσμό, έναν συνονθύλευμα από ουκ ολίγους μεσαιωνικά σκεπτόμενους τύπους που δεν έχουν επαφή ούτε με το σήμερα ως πραγματικότητα, ούτε με διαχρονικά πανανθρώπινες αξίες.

 

"Ο ιδεαλιστής περπατά στις μύτες των ποδιών του, ο υλιστής στις φτέρνες του."

Malcolm de Chazal, Φιλόσοφος

  • 480 π.Χ. – Ναυμαχία του Αρτεμισίου: Ο ενωμένος ελληνικός στόλος υπό το Σπαρτιάτη ναύαρχο Ευρυβιάδη εξαναγκάζει σε υποχώρηση τον περσικό στόλο στο ακρωτήριο Αρτεμίσιο της Βόρειας Εύβοιας.
    1933 - Στην Ινδία αποφυλακίζεται κάτισχνος μετά από 8 ημέρες απεργίας πείνας ο Μαχάτμα Γκάντι, ο οποίος είχε ξεκινήσει την απεργία, διαμαρτυρόμενος για τη νέα σύλληψή του από τις βρετανικές αρχές.
    1939 - Υπογραφή Συμφώνου μη Επίθεσης μεταξύ Γερμανίας και Σοβιετικής Ένωσης.

© 2002-2019 MEDIA2DAY