Ο Ιοβόλος έγινε blogger! Το blog έχει ως σκοπό την καταγραφή προσωπικών εντυπώσεων των συντακτών του, αλλά και την αποτύπωση των όσων λέγονται ή εννίοτε... ψιθυρίζονται, μακριά από τους προβολείς της δημοσιότητας.

ΑΠΟΨΕΙΣΙΟΒΟΛΟΣ

Πού είναι οι γυναίκες, Κυριάκο;

Πού είναι οι γυναίκες, Κυριάκο;

Δημοσιογράφος του BBC ρωτάει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην πρώτη του συνέντευξη αφότου εκλέχτηκε Πρωθυπουργός «γιατί σε σύνολο 22 υπουργών μόλις 2 είναι γυναίκες, γιατί μια κυβέρνηση 51 ανθρώπων έχει μόλις 5 γυναίκες;»

Και εκείνος απαντά:
Επειδή, δυστυχώς, δεν έχουμε τόσο πολλές γυναίκες που να ενδιαφέρονται να εμπλακούν στην πολιτική.

Δεν έχουμε.

Και η δημοσιογράφος, που σοκάρεται όσο κι εσύ φίλε αναγνώστη, του λέει «σοβαρολογείτε; Σε ολόκληρη την χώρα;». Πάει να ξεφύγει ο Κυριάκος, 40% των υποψηφίων μας ήταν γυναίκες, τι να κάνουμε, αν δεις τη σύνθεση της Βουλής δεν είναι το 40% γυναίκες −υπονοώντας ότι δεν εκλέχτηκαν τόσο πολλές γυναίκες.

Αλλά η αλεπού (Ζεϊνάμπ Μπαντάουι είναι το όνομά της) είναι 102, κι έχει προσέξει πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι 21 από τα 51 μέλη της Κυβέρνησης δεν είναι βουλευτές, είναι «ικανοί άνθρωποι, τεχνοκράτες, πείτε τους όπως θέλετε. Δεν μπορούσατε να βρείτε 21 γυναίκες με εμπειρία; Είμαι βέβαιη πως μπορώ εγώ να πάω να σας τις βρω».

Έψαξε, παιδιά, ο Κυριάκος. Μη νομίζετε. «Ζήτησα από πολλές γυναίκες να συμμετάσχουν στο υπουργικό συμβούλιο». Πολλές, σου λέει. Αλλά ξέρεις τι έγινε; «Ήταν πολύ πιο διστακτικές από τους άνδρες».

Θα ‘χανε δουλειές μωρέ. 

Ή, ποιος ξέρει, λέω εγώ τώρα, μπορεί και να δίστασαν βλέποντας τη Γενική Γραμματεία Ισότητας να φεύγει από το Υπουργείο Εσωτερικών και να πηγαίνει στο Εργασίας τη δεύτερη μέρα μιας κυβέρνησης που σκίζει τα ρούχα της ότι πιστεύει στην ισότητα των φύλων.

Να έγινε άραγε αυτό επειδή την ισότητα στην καθημερινή μας ζωή την έχουμε λύσει, άρα μένει να λυθεί μόνο στο εργασιακό περιβάλλον; Ή μήπως το ότι ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά ζητήματα των τελευταίων χρόνων στον πλανήτη αντιμετωπίζεται ως ζήτημα εργασιακών σχέσεων επιβεβαιώνει απλά ότι στα μάτια της φιλελεύθερης δεξιάς οι άνθρωποι είναι εργαζόμενοι, άρα όλα τα ανθρωπιστικά ζητήματα είναι εργασιακά ζητήματα; Δεν ξέρω ποιο από τα δύο με τρομάζει περισσότερο.

"Τίποτα δεν κάνει έναν άνθρωπο τόσο ξεπερασμένο όσο το να επικρίνει τη νεότερη γενιά."

Adlai Stevenson, 1900-1965, Αμερικανός πολιτικός

  • 1656 - Η Αγγλία και η Γαλλία υπογράφουν ειρηνευτική συμφωνία.
    1789 - Ιδρύεται το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
    1919 - Η ημερήσια εφημερίδα «Καθημερινή» εκδίδεται στην Αθήνα.

© 2002-2019 MEDIA2DAY