Ο Ιοβόλος έγινε blogger! Το blog έχει ως σκοπό την καταγραφή προσωπικών εντυπώσεων των συντακτών του, αλλά και την αποτύπωση των όσων λέγονται ή εννίοτε... ψιθυρίζονται, μακριά από τους προβολείς της δημοσιότητας.

ΑΠΟΨΕΙΣΙΟΒΟΛΟΣ

Αντίο, δεν θα λείψετε σε κανέναν

Αντίο, δεν θα λείψετε σε κανέναν

Άσχετα από το αν (και κατά πόσο) είσαι χαρούμενος ή δυσαρεστημένος από το αποτέλεσμα των προχθεσινών εκλογών και τα λίγο-πολύ αναμενόμενα ποσοστά κυβέρνησης και αντιπολίτευσης σε αντεστραμμένους πια ρόλους, ακούστηκε την Κυριακή το βράδυ μια φράση που έκανε κάθε νοήμονα άνθρωπο να χαμογελάσει –ίσως για πρώτη φορά σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου που πλησίαζε με γρήγορα βήματα στο τέλος της.

Και επίσημα, η Χρυσή Αυγή εκτός Βουλής.

Την επόμενη μέρα στο ίντερνετ, βέβαια, που αγαπά ιδιαίτερα τη μιζέρια του και τα σενάρια καταστροφής, έσπευσε πολύς κόσμος να μας θυμίσει ότι δεν πρέπει να χαιρόμαστε.

Γιατί αυτοί που έφυγαν από τη Χρυσή Αυγή πήγαν στον Βελόπουλο –του οποίου οι πρόσφατες δηλώσεις λιγότερο ανησυχητικές από των χρυσαύγουλων μπορεί να μην είναι, αλλά τουλάχιστον κοσμάκη δεν έχει σκοτώσει. Υπερβολικά χαμηλός πήχης; Εδώ που φτάσαμε, λίγο δεν είναι.

Μετά, είναι και το άλλο επιχείρημα, που λέει ότι σαμπάνιες μη βιάζεσαι να ανοίξεις, γιατί επαναπατρίστηκαν, γύρισαν πίσω στη Νέα Δημοκρατία του Άδωνι και του Βορίδη και του Πλεύρη και των άλλων ακροδεξιών παιδιών της. Και λάθος δεν είναι. Αλλά, αν με ρωτάς, χίλιες φορές δέκα ακροδεξιές φωνές σε μια κυβέρνηση με 158 έδρες, παρά ανεξάρτητο κόμμα υπόδικων μαχαιροβγαλτών μέσα στη Βουλή.

Οπότε, μπορούμε για λίγο να τα βάλουμε όλα σε παύση, και να πανηγυρίσουμε για την πρώτη Βουλή χωρίς νεοναζί; Το χρωστάω σε ένα κορίτσι που έκλαιγε το 2012 βλέποντάς τους να μπαίνουν.

Και, πολύ περισσότερο, το χρωστάμε όλοι μας στον Παύλο."Το καλό πρέπει να το παίρνουμε όπου το βρίσκουμε."

Κωστής Παλαμάς, 1859-1943, Ποιητής

  • 1740 – Η Μαρία Θηρεσία αναλαμβάνει τον θρόνο της Αυστρίας.
    1827 - Ελληνική Επανάσταση του 1821: Ναυμαχία του Ναυαρίνου.
    1922 - Έναρξη διαπραγματεύσεων για την Συνθήκη της Λωζάνης.

© 2002-2019 MEDIA2DAY