Ο Ιοβόλος έγινε blogger! Το blog έχει ως σκοπό την καταγραφή προσωπικών εντυπώσεων των συντακτών του, αλλά και την αποτύπωση των όσων λέγονται ή εννίοτε... ψιθυρίζονται, μακριά από τους προβολείς της δημοσιότητας.

ΑΠΟΨΕΙΣΙΟΒΟΛΟΣ

Όταν η πολιτική σκοπιμότητα σε κάνει να αδικείς

Όταν η πολιτική σκοπιμότητα σε κάνει να αδικείς

Με ξενοιασιά και θράσος συνεχάρη μέσω Twitter ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος βραβεύτηκε ως ο πολυτιμότερος παίκτης του NBA για την χρονιά που πέρασε. Ο επόμενος Πρωθυπουργός χαιρέτισε την επιτυχία του έλληνα αθλητή με ανωτερότητα και με αίσθημα συναδέλφωσης όλων των ελλήνων. Σωστό και έτσι πρέπει να κάνει ένας πολιτικός που δεν θέλει να εκφράζει μόνο μια μερίδα των ψηφοφόρων αλλά ολόκληρο το έθνος, ανεξαρτήτως ιδεολογίας, απόψεων, χρώματος και λοιπά.

Υπάρχει όμως μια μικρή λεπτομέρεια: Πρόκειται για τον ίδιο πολιτικό που τον Ιούνιο του 2015 είχε ψηφίσει κατά της παροχής ιθαγένειας σε όποιο παιδί έχει γεννηθεί στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως ιθαγένειας των γονιών του. Για έναν από τους τύπους που τότε- χωρίς, πιστεύω, να έχει τέτοιες πεποιθήσεις- είχε προτιμήσει για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας να φανεί συμπαθής στους «νοικοκυραίους» (σορυ, Αρκά) από το να κάνει πιο εύκολη τη ζωή χιλιάδων παιδιών.

Εδώ έχουμε ένα ακόμη δείγμα- ούτε πρώτο ούτε τελευταίο- του κυνισμού που προϋποθέτει/απαιτεί το κυνήγι της εξουσίας, σε αντιδιαστολή με την απλή και ειλικρινή δημόσια πολιτική τοποθέτηση που συνήθως έρχεται από τα μικρότερα κόμματα και ιδίως τις πολιτικές οργανώσεις εκτός του Κοινοβουλίου.

Να υποθέσω ότι η πιο πρόσφατη εκδήλωση προθέσεων του κ. Μητσοτάκη δεν είναι προϊόν μιας επικοινωνιακής κωλοτούμπας για να μην μείνει εκτός του θριάμβου του λαμπερού σταρ του NBA, αλλά φανερώνει μια αλλαγή στάσης απέναντι στους έλληνες πρόσφυγες; Το εύχομαι αν και δύσκολα θα το πίστευα. Όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά γιατί οι περισσότεροι ψηφοφόροι του (ή δυνάμει ψηφοφόροι του) μάλλον είναι υπέρ του να μην δίνονται εύκολα οι ιθαγένειες στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, αλλά μόνο τα συγχαρητήρια. Όταν φυσικά «πετύχουν».

Μην ξεχνάτε: Οι winners μας αρέσουν, όπως και να έχει. Για τους άλλους, εξαρτάται.                   

"Προσπαθώντας για το αδύνατο, κατορθώνουμε το καλύτερο δυνατό."

August Strindberg, 1849-1912, Σουηδός θεατρικός συγγραφέας

 • 1919 - Υπογράφεται η συνθήκη του Νεϊγύ στην ομώνυμη πόλη της Γαλλίας μεταξύ των Συμμάχων (Αντάντ) και της Βουλγαρίας.
  1920 - Ήττα του Βενιζέλου στις εκλογές
  1926 - Ιδρύεται η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ)
  1935 - Οι Φιλιππίνες αποκτούν την ανεξαρτησία τους απο τις ΗΠΑ
  1960 - Ιδρύεται ο ΟΠΕΚ (οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών).
  1963 - Δημιουργείται το νησί Σουρτσέι στην Ισλανδική θάλασσα λόγω υποθαλάσσιας έκρηξης ηφαιστείου.

© 2002-2019 MEDIA2DAY