Ο Ιοβόλος έγινε blogger! Το blog έχει ως σκοπό την καταγραφή προσωπικών εντυπώσεων των συντακτών του, αλλά και την αποτύπωση των όσων λέγονται ή εννίοτε... ψιθυρίζονται, μακριά από τους προβολείς της δημοσιότητας.

ΑΠΟΨΕΙΣΙΟΒΟΛΟΣ

Στερνή μου γνώση

Στερνή μου γνώση

Συνήθως ο κυνισμός είναι καλός σύμβουλος στην πολιτική. Ο ρομαντισμός πάλι είναι άχρηστος και η συνέπεια λόγων και έργων μάλλον περιττή.  

Την εποχή των social media βέβαια πρέπει να είναι κανείς λίγο επιφυλακτικός, γιατί ο διάβολος έχει πολλά ποδάρια και η «συλλογική μνήμη» τροφοδοτείται από πάμπολλες πηγές. Αυτό αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά στην περίπτωση της Φώφης Γεννηματά που φαίνεται ότι οψίμως, εν όψει εκλογών, θυμήθηκε το ενδιαφέρον της για την LGBT+ κοινότητα και παραβρέθηκε στο σαββατιάτικο Gay Pride.

Μάλιστα φωτογραφήθηκε με το λάβαρο της κοινότητας και έκανε δηλώσεις υποστήριξης. Στις δηλώσεςι αυτές δεν υπήρξε ούτε αναφορά για την στάση του Κινήματος Αλλαγής στη Βουλή, όταν ψηφιζόταν το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια- μια νομοθετική αλλαγή πολύ σημαντική για τα μέλη της κοινότητας και ένα στοιχειώδες βήμα προς τα όσα ορίζει το Σύνταγμα περί ισότητας των πολιτών και τα οποία δεν τηρούνται.

Το κόμμα της κ. Γεννηματά τότε απείχε από την ψηφοφορία είτε υπακούοντας σε έναν εγγενή συντηρητισμό στελεχών του, είτε κρίνοντας ότι επικοινωνιακά έχει να δρέψει περισσότερα οφέλη με το να απευθυνθεί στην τάξη που αποκαλείται «νοικοκυραίοι»

Όμως τώρα; Τώρα που αποφάσισαν να διεκδικήσουν ψήφους από την κεντροαριστερά και που το δεξιό προφίλ θεωρούν ότι θα διώξει αντιδεξιό κόσμο προς τον Σύριζα, τώρα που έδιωξαν τον Βενιζέλο, ο οποίος για πολλούς ήταν κοντά στη Νέα Δημοκρατία, τώρα θυμήθηκαν ότι πρέπει να αλλάξουν και το προφίλ τους. Οπότε: «Είμαστε εδώ, γιατί υπερασπιζόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα απέναντι σε κάθε είδους διάκριση. Για μια ανοιχτή κοινωνία, που αποδέχεται τη διαφορετικότητα. Για μια κοινωνία δημοκρατική, όπου όλοι είναι ισότιμοι».

Το «είμαστε εδώ» θα είχε πραγματική βαρύτητα αν έβγαιναν προβεβλημένα στελέχη του Κιν.Αλ. την εποχή που γινόταν η συζήτηση στη Βουλή και υποστήριζαν δημόσια το νομοσχέδιο.

Ωστόσο, το ότι η κ. Γεννηματά κατεβαίνει στο Gay Pride έχει αναμφισβήτητα και θετικά μηνύματα. Δείχνει ότι ο χώρος αυτός συσσωματώνεται σε κάτι λίγο πολύ συμπαγές που διεκδικεί, που διαμαρτύρεται, που είναι σε θέση, ως συλλογική οντότητα, να επηρεάσει τις εξελίξεις. Νομίζω ότι τα τελευταία δύο χρόνια το LGBT κίνημα έχει ανέβει επίπεδο και δύσκολα πλέον θα μπορούν οι πολιτικές δυνάμεις να το αγνοούν. Ακόμη και μετά τις εκλογές.

"Για να δρέψεις την πραγματικότητα, ό,τι απλά ονειρεύεσαι, ζήσε με έναν παιδιάστικο, στοχαστικό και ανέμελο τρόπο στο δάσος της μοναξιάς."

Jack Kerouac, 1922-1969, Αμερικανός συγγραφέας

 • 1864 - Ιδρύεται ο Ερυθρός Σταυρός.
  1940 - Μετά το τορπιλλισμό του Έλλη και της έντασης των ελληνοϊταλικών σχέσεων η Μεγάλη Βρετανία ανακοινώνει ότι οι ναυτικές και αεροπορικές της δυνάμεις θα ενισχύσουν την Ελλάδα εάν τυχόν υποστεί επίθεση.
  1942 - Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Βραζιλία κηρύσσει πόλεμο στις δυνάμεις του Άξονα, (Γερμανία και Ιταλία όχι όμως Ιαπωνία).
  1962 - Το πρώτο στον κόσμο πλοίο που κινείται με πυρηνική ενέργεια, το The Savannah, ολοκληρώνει το παρθενικό του ταξίδι.
  1975 - Αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας κατά του Προέδρου των ΗΠΑ Τζέραλντ Φορντ.
  1989 - Ανακαλύπτεται ο πρώτος ολοκληρωμένος δακτύλιος γύρω από τον Ποσειδώνα.
  2004 - Άγνωστοι εισβάλλουν στο Μουσείο του Όσλο και αφαιρούν δύο πίνακες του Έντβαρτ Μουνκ, ανάμεσά τους την πασίγνωστη «Κραυγή».

© 2002-2019 MEDIA2DAY