Ο Ιοβόλος έγινε blogger! Το blog έχει ως σκοπό την καταγραφή προσωπικών εντυπώσεων των συντακτών του, αλλά και την αποτύπωση των όσων λέγονται ή εννίοτε... ψιθυρίζονται, μακριά από τους προβολείς της δημοσιότητας.

ΑΠΟΨΕΙΣΙΟΒΟΛΟΣ

Τα ηθικά πλεονεκτήματα δεν πάνε με την εξουσία

Τα ηθικά πλεονεκτήματα δεν πάνε με την εξουσία

Σε μια ανθρώπινη κίνηση η Τασία Χριστοδουλοπούλου παραδέχθηκε ότι οι διαδικασίες του μετάταξης (και όχι διορισμού) της κόρης της αντιστοιχούν σε προνόμια που δεν έχει η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών ή τα παιδιά τους. Εν συνεχεία και μετά τον σάλο που προκλήθηκε εξέφρασε την πρόθεσή της να μην πολιτευθεί ξανά στις εκλογές- κάτι που υποψιάζομαι πως το ήθελε ούτως ή άλλως και βρήκε ην κατάλληλη αφορμή να το πλασάρει.

Ειλικρινής πιστεύω ότι ήταν και η συγγνώμη της κ. Χριστοδουλοπούλου «από τον Σύριζα και τους συντρόφους», καθώς είναι βέβαιο ότι οι δηλώσεις της δεν έκαναν καλό στο προφίλ της «πρώτης φοράς» ως διαφορετικού ήθους κυβερνητικό σχήμα και λοιπά και λοιπά. Από εδώ νομίζω ότι λείπει μια συγγνώμη προς όλους τους δημόσιους υπαλλήλους, αλλά και προς όλους τους πολίτες, καθώς παραβιάστηκαν ηθικές αρχές που τους αφορούν, και στο κάτω- κάτω ο λαός είναι που εκλέγει και που έδωσε στην κ. Χριστοδουλοπούλου και τον Σύριζα την εξουσία. Αλλά δεν θα μείνω σε αυτό.

Θα μείνω για μία ακόμη φορά στην αλήθεια που αφορά τα κόμματα εξουσίας και την διαφθορά την οποία επιβάλει η ίδια η διακυβέρνηση στους φορείς της. Είτε λέγεται αλαζονεία, είτε λέγεται συνεργασία με επιχειρηματικά συμφέροντα, είτε λέγεται …………. Σε κάποιο βαθμό, είναι μοιραίο τα φαινόμενα να παρατηρηθούν σε οποιονδήποτε κομματικό μηχανισμό αναλάβει να διοικήσει. Εκεί, στην διαχείριση του «καρότου», βρίσκεται η πεμπτουσία της διακυβέρνησης στην Ελλάδα και αυτό ίσχυε από τον πόλεμο της ανεξαρτησίας ακόμη: Πού θα μοιραστεί ο πλούτος; Σε ποιον θα δώσουμε οφίτσιο για να μας στηρίξει; Ποιοι είναι οι «δικοί μας» για να πριμοδοτηθούν; Ποιον πρέπει να καλοπιάσουμε για να μην τον έχουμε απέναντι;       

Δεν το λέω για να καλυφθώ πίσω από την διαπίστωση κάποιου «εθνικού χαρακτηριστικού» και να υποστηρίξω ότι σε αυτό στηρίζεται η όποια κακοδαιμονία μας. Ούτε για να εξισώσω τους μεν με τους δε (όποιοι και αν είναι κάθε φορά). Το λέω γιατί υπάρχει ανάγκη να τεθούν οι προσδοκίες του πολιτικού σώματος σε ρεαλιστικές βάσεις. Όχι για να μην ονειρευόμαστε ένα καλύτερο αύριο- αυτό είναι καθήκον μας, αλλά για να αξιολογούμε και την ίδια την φύση του κράτους και της εξουσίας. Για να ξέρουμε πόσο εύκολο ή πόσο δύσκολο είναι να αλλάξουν κάποια πράγματα πιο σημαντικά από τον κάτοικο του Μαξίμου.

Κατά τα λοιπά δεν θέλω να υποτιμήσω ούτε τα προγράμματα των κομμάτων, ούτε τους διαφορετικούς δρόμους μέσω των οποίων θεωρούν ότι οι πολίτες θα ευημερήσουν. Οι προθέσεις όμως, δεν έχουν εξασφαλισμένη την ικανότητα.           

"Να ξέρεις να εξουσιάζεις τη διάθεσή σου, γιατί αν δεν υπακούει, τότε διατάζει."

Οράτιος, 65-8 π.Χ., Λατίνος ποιητής

  • 1920 - Ψηφίζεται η 19η Αναθεώρηση του Συντάγματος των Η.Π.Α., η οποία παραχωρεί δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες.
    1960 - Κυκλοφορεί το πρώτο αντισυλληπτικό χάπι
    1991 - Ο Πρόεδρος της ΕΣΣΔ, Μιχαήλ Γκορμπατσώφ, «φυλακίζεται» στο σπίτι του από πραξικοπηματίες

© 2002-2019 MEDIA2DAY