Ο Ιοβόλος έγινε blogger! Το blog έχει ως σκοπό την καταγραφή προσωπικών εντυπώσεων των συντακτών του, αλλά και την αποτύπωση των όσων λέγονται ή εννίοτε... ψιθυρίζονται, μακριά από τους προβολείς της δημοσιότητας.

ΑΠΟΨΕΙΣΙΟΒΟΛΟΣ

Τίποτα δεν είναι στο DNA μας (ούτε καν η βλακεία)

Τίποτα δεν είναι στο DNA μας (ούτε καν η βλακεία)

Θέλω να πιστεύω πως είναι κοντά η εποχή που θα πάψουν σιγά-σιγά να ακούγονται οι γνωστές ανοησίες περί της φύσης που μας έφτιαξε με ένα συγκεκριμένο τρόπο, και «τι να κάνουμε, έτσι είμαστε, για το ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε φταίνε κάποιες απροσδιόριστες ανώτερες δυνάμεις που είναι πέρα από τον έλεγχο μας».

Αλήθεια, πρέπει με μικρά βηματάκια να πλησιάζουμε το τέλος του σκοταδισμού, αν κρίνουμε από το ότι όλο και πληθαίνουν οι φωνές που λένε πως όχι, δεν φταίει η φύση για το πώς επιλέγεις να ζεις και να μοιράζεις ρόλους κοινωνικούς, εργασιακούς, οικογενειακούς. Και κυρίως, δεν φταίει η φύση που είσαι επικίνδυνος.

Μέχρι να φτάσει εκείνη η εποχή, μπορούμε να είμαστε εξοργισμένοι με τον Δήμαρχο Καλαμάτας που είπε πως «ο σαϊτοπόλεμος είναι καταγεγραμμένος στο DNA των Μεσσήνιων οπότε δύσκολα μπορεί να απαγορευτεί γιατί θα υπάρξουν αντιδράσεις», λίγες ώρες αφού ο σαϊτοπόλεμος είχε σκοτώσει τον 53χρονο εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη, πατέρα δύο παιδιών.

Καμία φύση και κανένα έθιμο που έγινε «δεύτερη φύση» μας επειδή έχει τις ρίζες του στην ιστορία δεν έχει την παραμικρή, συμβολική ή άλλη, αξία μπροστά στην ανθρώπινη ζωή.

Αν δεν ήταν τραγικό, μπορεί και να γελούσαμε με το πόσα Πάσχα-τα έχουμε περάσει να λέμε και να ξαναλέμε τα αυτονόητα.

"Για να δρέψεις την πραγματικότητα, ό,τι απλά ονειρεύεσαι, ζήσε με έναν παιδιάστικο, στοχαστικό και ανέμελο τρόπο στο δάσος της μοναξιάς."

Jack Kerouac, 1922-1969, Αμερικανός συγγραφέας

 • 1864 - Ιδρύεται ο Ερυθρός Σταυρός.
  1940 - Μετά το τορπιλλισμό του Έλλη και της έντασης των ελληνοϊταλικών σχέσεων η Μεγάλη Βρετανία ανακοινώνει ότι οι ναυτικές και αεροπορικές της δυνάμεις θα ενισχύσουν την Ελλάδα εάν τυχόν υποστεί επίθεση.
  1942 - Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Βραζιλία κηρύσσει πόλεμο στις δυνάμεις του Άξονα, (Γερμανία και Ιταλία όχι όμως Ιαπωνία).
  1962 - Το πρώτο στον κόσμο πλοίο που κινείται με πυρηνική ενέργεια, το The Savannah, ολοκληρώνει το παρθενικό του ταξίδι.
  1975 - Αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας κατά του Προέδρου των ΗΠΑ Τζέραλντ Φορντ.
  1989 - Ανακαλύπτεται ο πρώτος ολοκληρωμένος δακτύλιος γύρω από τον Ποσειδώνα.
  2004 - Άγνωστοι εισβάλλουν στο Μουσείο του Όσλο και αφαιρούν δύο πίνακες του Έντβαρτ Μουνκ, ανάμεσά τους την πασίγνωστη «Κραυγή».

© 2002-2019 MEDIA2DAY