Ο Ιοβόλος έγινε blogger! Το blog έχει ως σκοπό την καταγραφή προσωπικών εντυπώσεων των συντακτών του, αλλά και την αποτύπωση των όσων λέγονται ή εννίοτε... ψιθυρίζονται, μακριά από τους προβολείς της δημοσιότητας.

ΑΠΟΨΕΙΣΙΟΒΟΛΟΣ

Τίποτα δεν είναι στο DNA μας (ούτε καν η βλακεία)

Τίποτα δεν είναι στο DNA μας (ούτε καν η βλακεία)

Θέλω να πιστεύω πως είναι κοντά η εποχή που θα πάψουν σιγά-σιγά να ακούγονται οι γνωστές ανοησίες περί της φύσης που μας έφτιαξε με ένα συγκεκριμένο τρόπο, και «τι να κάνουμε, έτσι είμαστε, για το ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε φταίνε κάποιες απροσδιόριστες ανώτερες δυνάμεις που είναι πέρα από τον έλεγχο μας».

Αλήθεια, πρέπει με μικρά βηματάκια να πλησιάζουμε το τέλος του σκοταδισμού, αν κρίνουμε από το ότι όλο και πληθαίνουν οι φωνές που λένε πως όχι, δεν φταίει η φύση για το πώς επιλέγεις να ζεις και να μοιράζεις ρόλους κοινωνικούς, εργασιακούς, οικογενειακούς. Και κυρίως, δεν φταίει η φύση που είσαι επικίνδυνος.

Μέχρι να φτάσει εκείνη η εποχή, μπορούμε να είμαστε εξοργισμένοι με τον Δήμαρχο Καλαμάτας που είπε πως «ο σαϊτοπόλεμος είναι καταγεγραμμένος στο DNA των Μεσσήνιων οπότε δύσκολα μπορεί να απαγορευτεί γιατί θα υπάρξουν αντιδράσεις», λίγες ώρες αφού ο σαϊτοπόλεμος είχε σκοτώσει τον 53χρονο εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη, πατέρα δύο παιδιών.

Καμία φύση και κανένα έθιμο που έγινε «δεύτερη φύση» μας επειδή έχει τις ρίζες του στην ιστορία δεν έχει την παραμικρή, συμβολική ή άλλη, αξία μπροστά στην ανθρώπινη ζωή.

Αν δεν ήταν τραγικό, μπορεί και να γελούσαμε με το πόσα Πάσχα-τα έχουμε περάσει να λέμε και να ξαναλέμε τα αυτονόητα.

"Ο πολιτισμός είναι αυτό που κάνει τον άνθρωπο κάτι περισσότερο από ένα ατύχημα του σύμπαντος."

Αντρέ Μαλρώ, 1901-1976, Γάλλος συγγραφέας & πολιτικός

  • 1912 - Ξεσπάει ο Α' Βαλκανικός Πόλεμος.
    1922 - Ιδρύεται το BBC.
    1979 - Ο Οδυσσέας Ελύτης τιμάται με βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας.

© 2002-2019 MEDIA2DAY