Ο Ιοβόλος έγινε blogger! Το blog έχει ως σκοπό την καταγραφή προσωπικών εντυπώσεων των συντακτών του, αλλά και την αποτύπωση των όσων λέγονται ή εννίοτε... ψιθυρίζονται, μακριά από τους προβολείς της δημοσιότητας.

ΑΠΟΨΕΙΣΙΟΒΟΛΟΣ

Η "διεύρυνση" αλλάζει και εσένα

Η

Αυτά είναι τα κακά του «ανοίγματος» προς άλλους, ευρύτερους χώρους και προς «άλλες προοδευτικές δυνάμεις» που έλεγε και ο Ανδρέας- ο πρώτος που είχε σκεφτεί το κόλπο της αντιδεξιάς συσπείρωσης. Το ενδιαφέρον είναι βέβαια ότι στη δεκαετία του ’80 η σοσιαλδημοκρατία υφάρπαξε με το τεχνητό δίλημμα της ψήφους της αριστεράς, ενώ τώρα είναι η αριστερά να κάνει ρεσάλτο στο εκλογικό σώμα της κεντροαριστεράς και του κέντρου. Έχει ο καιρός γυρίσματα…

Η φωτογραφία του κ. Κουρουμπλή με τον απεχθή Αμβρόσιο είναι η απόδειξη αφενός ότι τα μεγάλα και ωραία πρότζεκτς έχουν και αρκετές δυσάρεστες στιγμές και αφετέρου ότι δεν γίνεται κομματική διεύρυνση χωρίς να αλλάξει και η δική σου φυσιογνωμία. Γιατί ο κ. Κουρουμπλής μετά από τόσα χρόνια και με τόσους άλλους παλιούς πασόκους να έχουν πολύ πιο πρόσφατα συμπαραταχθεί με το κυβερνών κόμμα, θεωρείται πλέον κανονικός Συριζαίος. Έτσι, το «άρωμα ΠΑΣΟΚ» δεν μπορεί να θεωρείται ότι δεν αποτελεί μέρος της ταυτότητας Σύριζα, όπως και ότι μέρος της ταυτότητας αυτής δεν εκπέμπεται πλέον από ανθρώπους όπως ο κ. Κουρουμπλής.            

Οι ΠΑΣΟΚοι που παροίκησαν και παροικούν την κυβερνητική πλειοψηφία, ακριβώς λόγω εγγύτητας δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται όπως ο εξ ανάγκης σύμμαχος, Πάνος Καμμένος, με τον οποίο ποτέ η κοινή γνώμη δεν συνέδεσε ουσιαστικά τον Σύριζα.

Όμως αυτό δεν είναι κάτι που πιστεύω ότι δεν γνωρίζουν στο Μαξίμου. Απλώς θεωρούν ότι μια ΠΑΣΟκίαση στο προφίλ του είναι ανεκτή, αν σημάνει και την ΠΑΣΟΚοποίηση της εκλογικής τους δεξαμενής που αλίμονο αν περίμενε το «πιστό» 3% του ΣΥΝασπισμού ή το αντιμνημονιακό και εν πολλοίς ευκαιριακό 30% του 2015.

Όταν όμως το «κτήνος» δεν σε τρομάζει πια, έχεις αρχίσει να τους μοιάζεις, έλεγε ο Μάνος Χατζηδάκις- μια πολύ εύστοχη φράση του που λέχθηκε για τον φασισμό, αλλά ταιριάζει και σε αρκετές άλλες περιπτώσεις. Αυτό ως προς την σχέση του Σύριζα με τον εαυτό του. Γιατί, ως προς την σχέση του με την εξουσία, ο χειρισμός μοιάζει είναι σοφός.  

Απόδειξη η πολύ εύστοχη αναφορά που υπάρχει σε ραδιοφωνικό σποτάκι για μια σταντ απ κωμική παράσταση. Υποσχόμενος «οδηγίες για τις εκλογές» σε όσους παρακολουθήσουν την παράσταση, ο περφόρμερ λέει καταλήγοντας «ελάτε να νικήσουμε τον φόβο πως ό,τι και αν ψηφίσουμε, πάλι ΠΑΣΟΚ θα βγει».

Ποιος από όσους έχουν γεννηθεί μετά το 1970 μπορεί να διαφωνήσει;             

 

"Το καλό πρέπει να το παίρνουμε όπου το βρίσκουμε."

Κωστής Παλαμάς, 1859-1943, Ποιητής

  • 1740 – Η Μαρία Θηρεσία αναλαμβάνει τον θρόνο της Αυστρίας.
    1827 - Ελληνική Επανάσταση του 1821: Ναυμαχία του Ναυαρίνου.
    1922 - Έναρξη διαπραγματεύσεων για την Συνθήκη της Λωζάνης.

© 2002-2019 MEDIA2DAY