Ο Ιοβόλος έγινε blogger! Το blog έχει ως σκοπό την καταγραφή προσωπικών εντυπώσεων των συντακτών του, αλλά και την αποτύπωση των όσων λέγονται ή εννίοτε... ψιθυρίζονται, μακριά από τους προβολείς της δημοσιότητας.

ΑΠΟΨΕΙΣΙΟΒΟΛΟΣ

Φταίει για τον Ν. Γεωργιάδη ο Μητσοτάκης;

Φταίει για τον Ν. Γεωργιάδη ο Μητσοτάκης;

Ο πρώην βουλευτής Νίκος Γεωργιάδης που καταδικάστηκε πρωτόδικα για ασέλγεια επί ανηλίκου- ουσιαστικά φαίνεται αναμιγμένος σε κύκλωμα εμπορίας ανηλίκων από ανατολικές χώρες. Το γεγονός της καταδίκης είναι σοβαρό και- μολονότι θα πρέπει να περιμένουμε την άσκηση έφεσης ή την χρήση άλλων μέσω από τον καταδικασθέντα- εκπέμπει αλγεινές εντυπώσεις στην κοινωνία για τον χαρακτήρα του ανδρός.

Προφανώς λοιπόν είναι κατανοητό γιατί η πολιτική καριέρα του ανθρώπου τελείωσε- και το εννοώ και ηθικά, όχι μόνο από το γεγονός ότι στο εξής θα είναι πανδήμως αντιπαθής και δεν θα συγκεντρώσει την προτίμηση των εκλογέων: Δεν γίνεται μια πολιτεία να επιλέγει ως εκπρόσωπο του λαού, έναν άνθρωπο που βάσιμα προκύπτει ότι τελεί παράνομες πράξεις με ιδιαίτερη βαρύτητα στην συνείδηση της κοινής γνώμης- ακόμη και αν αυτό δεν αποτυπώθηκε στην ποινή που επιβλήθηκε στον συγκεκριμένο.

Πέρα από αυτό- και εδώ σταματώ να ασχολούμαι με τις πράξεις του κ. Γεωργιάδη- ξεκινά και πάλι μια συζήτηση για την πολιτική χρήση του θέματος στην συνέχεια. Προφανώς η κυβερνητική πλευρά δύσκολα θα έχανε την ευκαιρία να θυμίσει στην Νέα δημοκρατία πόσος στενός συνεργάτης του Κ. Μητσοτάκη ήταν ο κ. Γεωργιάδης μέχρι να αρχίσουν τα όργανα και να του ζητήσει «να κάτσει λίγο πίσω».


Αλήθεια, ευθύνεται κάποιος αν ο συνεργάτης του είναι στα κρυφά παλιάνθρωπος; Αν έχει μια δεύτερη ζωή, κρυμμένη από τον ίδιο η οποία δεν τέμνεται ποτέ με την προσωπικότητα του άλλου, τι πρέπει να κάνει; Να ερευνήσει κρυφά τυχόν κρυφές ζωές ου άλλου; Να τον παρακολουθεί; Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί, να αποδίδουμε τις ευθύνες εκεί που ανήκουν και να επηρεαζόμαστε, όσο είναι δυνατόν, από την πολιτική ατμόσφαιρα, στην οποία οι ευθύνες καταλογίζονται πριν καλά καλά γίνει αντιληπτό το για τι μιλάμε.

Με αντίστοιχη ζέση και η Νέα Δημοκρατία επιδόθηκε και επιδίδεται σε αντίστοιχους ψόγους χαρακτήρα και αποπειράται να τους συνδέσει με την ταυτότητα του Αλέξη Τσίπρα και του Σύριζα. Θυμάμαι ας πούμε πρόχειρα τις άθλιες κατηγορίες για συγγενείς του Πρωθυπουργού και για τον αντιεξουσιαστή γιο του Προέδρου της Βουλής.

Είναι παράλογο λοιπόν να βγάζει κανείς συμπεράσματα για μια πολιτική παράταξη από το ποιόν των μελών που την στελεχώνουν; Κατά την άποψή μου κάτι τέτοιο θα πρέπει να γίνεται με σπουδή και να αφορά τις περιπτώσεις κατά τις οποίες το προφίλ των προσώπων αυτών σχετίζεται όχι μόνο με την αμιγώς πολιτική δράση βέβαια, αλλά και με την ευρέως νοούμενη ηθική διάσταση.

Σε κάθε περίπτωση τις απαντήσεις για το μέχρι ποιους φτάνει η ευθύνη ενός εκάστου τις δίνει η κοινωνία και κατ΄ επέκταση, για όποιον ενδιαφέρεται, οι ψηφοφόροι. Όσο πιο εκπαιδευμένη είναι μια κοινή γνώμη να διακρίνει τις ειδήσεις μέσα από τους πολιτικούς καπνούς, τόσο πιο ξεκάθαρο είναι και το ηθικό της προφίλ.

Υ.Γ. Η σιγή ασυρμάτου για την υπόθεση Γεωργιάδη από τα προσκείμενα στην αντιπολίτευση Μέσα, όντως διογκώνει το θέμα και δημιουργεί εντυπώσεις ενοχικότητας    

"Το καλό πρέπει να το παίρνουμε όπου το βρίσκουμε."

Κωστής Παλαμάς, 1859-1943, Ποιητής

  • 1740 – Η Μαρία Θηρεσία αναλαμβάνει τον θρόνο της Αυστρίας.
    1827 - Ελληνική Επανάσταση του 1821: Ναυμαχία του Ναυαρίνου.
    1922 - Έναρξη διαπραγματεύσεων για την Συνθήκη της Λωζάνης.

© 2002-2019 MEDIA2DAY