Ο Ιοβόλος έγινε blogger! Το blog έχει ως σκοπό την καταγραφή προσωπικών εντυπώσεων των συντακτών του, αλλά και την αποτύπωση των όσων λέγονται ή εννίοτε... ψιθυρίζονται, μακριά από τους προβολείς της δημοσιότητας.

ΑΠΟΨΕΙΣΙΟΒΟΛΟΣ

Η Αφροδίτη Μάνου στο στόχαστρο

Η Αφροδίτη Μάνου στο στόχαστρο

Παρακολουθώ τις δηλώσεις που κάνει τον τελευταίο καιρό η Αφροδίτη Μάνου, αυτής της εξαιρετικά ευαίσθητη δημιουργός με ιστορία τόσο στους κοινωνικούς αγώνες, όσο και στο έντεχνο ελληνικό τραγούδι.

Η αλήθεια είναι ότι τις συναντώ ως αντικείμενο επικριτικών σχολίων από φιλοκυβερνητικά μέσα.

Η αρχή είχε γίνει όταν η κ. Μάνου είχε εκφράσει την αντίθεσή της στην συμφωνία των Πρεσπών μαζί με την πρόθεσή της να λάβει μέρος στο αθηναϊκό συλλαλητήριο και η συνέχεια ακολούθησε προ ημερών όταν επιτέθηκε με ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα προσωπικά κατά δύο υπουργών, της Σίας Αναγνωστοπούλου και της Τασίας Χριστοδουλοπούλου., προτρέποντάς τις να πάρουν τις Λουί Βιτόν τους και να πάνε στον Γράμμο και επισημαίνοντας ότι «τις ξεβλαχέψαμε και τις στείλαμε κομμωτήριο».  

Θεωρώ ότι η… μακεδονόφιλη δημόσια εμφάνιση της κ. Μάνου ήταν εντός των ορίων της ευπρέπειας, ενώ η δεύτερη λιγότερο. Η τοποθέτηση μέσω κοινωνικών δικτύων είναι όντως ημιδημόσια τοποθέτηση και ως εκ τούτου θα πρέπει να διέπεται από ορισμένους κανόνες, αν και όχι τόσο αυστηρούς όσο οι «επίσημες» δηλώσεις.

Αν οι δηλώσεις Μάνου με προβλημάτισαν, εκείνο που μου έκανε πραγματικά άσχημη εντύπωση είναι το πώς σχηματοποιήθηκαν οι επιθέσεις εναντίον της: Εύκολα και συντονισμένα, με την μικρότητα και το μένος που άλλοτε τα έντυπα της αριστεράς επιτίθενταν σε διαγραμμένους διαφωνούντες. Με ελαφριά ειρωνεία και απαξιωτική διάθεση, με πρόθεση να δολοφονήσουν τον χαρακτήρα, σε μια διασκευή του παιδικού σκωπτικού άσματος «μας πήρατε, μας πήρατε βαρέλι δίχως πάτο». Το ίδιο είχε γίνει με τον Θεοδωράκη και τις ατυχείς του δηλώσεις για χούντες και λοιπά.     

Δεν θεωρώ ότι η Αφροδίτη Μάνου είναι κάποιου είδους σύμβολο ή ότι εν πάση περιπτώσει υπάρχει κάποιος που επειδή θεωρείται τέτοιο θα πρέπει να μένει στο απυρόβλητο. Με ανησυχεί όμως η πρακτική των μέσων, γνωρίζοντας κυρίως ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και άρα αυτές οι αντιπαραθέσεις θα ενταθούν και σε ποσότητα και σε ποιότητα και θα εξακολουθήσουν να απλώνονται σε όλο το εύρος της

Από την άλλη πλευρά ο τρόπος που αναδεικνύεται το θέμα Πολάκη δεν έχει κανένα θεσμικό έρεισμα και πραγματοποιείται με όρους επικοινωνιακούς και με όρους βεντέτας. Ένας αντιπαθής, δεν δικαιολογεί μια ηθικά ελλιπή επίθεση. Όπως και μια προεκλογική περίοδος.

"Η συνήθεια είναι το εκτροφείο των σφαλμάτων."

Βίκτωρ Ουγκώ, 1802-1885, Γάλλος συγγραφέας

  • 1282 - Πέθανε ο Αυτοκράτορας του Βυζαντίου Μιχαήλ Η'
    1922 - Γεννήθηκε ο τραγουδιστής Γρηγόρης Μπιθικώτσης.
    1941 - Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Γερμανία και η Ιταλία κηρύσσουν τον πόλεμο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

© 2002-2019 MEDIA2DAY