Ο Ιοβόλος έγινε blogger! Το blog έχει ως σκοπό την καταγραφή προσωπικών εντυπώσεων των συντακτών του, αλλά και την αποτύπωση των όσων λέγονται ή εννίοτε... ψιθυρίζονται, μακριά από τους προβολείς της δημοσιότητας.

ΑΠΟΨΕΙΣΙΟΒΟΛΟΣ

Θετική έκβαση ο αποκλεισμός Μπογδάνου

Θετική έκβαση ο αποκλεισμός Μπογδάνου

Θεωρώ παρήγορο το ότι ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος δεν θα είναι τελικά υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία.

Πιθανότατα η απόφαση δεν ήταν εύκολη, αφού φαινομενικά το προφίλ του κ. Μπογδάνου ταίριαζε σε μια εκ δεξιών αντι- Σύριζα προσέγγιση: Άνθρωπος των media, με ευφράδεια αν και όχι πάντα ξεκάθαρη σκέψη και προθέσεις, έμοιαζε από τους υποψηφίους που η Νέα Δημοκρατία  χρειάζεται για να ισοσταθμίσει το αναμφισβήτητο επικοινωνιακό μειονέκτημα που έχει έναντι των κυβερνητικών- κυρίως σε επίπεδο ηγεσίας, αλλά και στελεχών του επικοινωνιακού επιτελείου.

Χαρακτήρισα παρήγορο το γεγονός της μη συμπερίληψης Μπογδάνου στα ψηφοδέλτια όχι μόνο γιατί μου είναι προσωπικά αντιπαθής στον ρόλο του δοκησίσοφου αρλουμπολόγου, αλλά και γιατί θεωρώ ότι δεν θα ήταν (ή δεν θα είναι, ποιος ξέρει το μέλλον;) κολακευτική προσθήκη για το πολιτικό μας σύστημα. Οι άνθρωποι που θεωρούν ότι είναι σημαντικότεροι από αυτό στο οποίο καλούνται να προσφέρουν είναι φαιδροί. Αν μάλιστα δεν έχουν ηθικούς φραγμούς ή κάποιο έρμα ποιότητας στο τι μπορούν να κάνουν ή να πουν για να πετύχουν είναι και επικίνδυνοι.  

Θα μου πει κανείς, ο Μπογδάνος έχει αυτά τα αρνητικά χαρακτηριστικά, ενώ άλλοι στην πολιτική σκηνή όχι; Σωστό. Κάθε φορά όμως που θα αποφεύγουμε έναν, αξίζει να το πανηγυρίζουμε.    

Δεν γνωρίζω αν ο τελικός αποκλεισμός του δημοσιογράφου από τις υποψηφιότητες είναι προϊόν εσωκομματικών ισορροπιών και μιας πιθανής προσπάθειας της ηγεσίας να δείξει ότι δεν άγεται και φέρεται από το… πουλέν της παράταξης στην λαϊκή δεξιά, τον Άδωνη Γεωργιάδη. Δεν μπορώ να το αποκλείσω. Θέλω να πιστεύω όμως ότι αυτά που είδα εγώ και αρκετοί άλλοι στην περσόνα Μπογδάνου τα είδαν και στη Νέα Δημοκρατία.  

Και αν δεν τα είχαν δει νωρίτερα, η αμετροεπής δήλωσή του για τα τανκς που –γιατί όχι;- θα πάνε και στην ΕΡΤ, τους βοήθησε να συνειδητοποιήσουν στην περίπτωση αυτή, ότι το πιο λαμπερό δεν είναι πάντα και το καταλληλότερο.

"Ο ιδεαλιστής περπατά στις μύτες των ποδιών του, ο υλιστής στις φτέρνες του."

Malcolm de Chazal, Φιλόσοφος

  • 480 π.Χ. – Ναυμαχία του Αρτεμισίου: Ο ενωμένος ελληνικός στόλος υπό το Σπαρτιάτη ναύαρχο Ευρυβιάδη εξαναγκάζει σε υποχώρηση τον περσικό στόλο στο ακρωτήριο Αρτεμίσιο της Βόρειας Εύβοιας.
    1933 - Στην Ινδία αποφυλακίζεται κάτισχνος μετά από 8 ημέρες απεργίας πείνας ο Μαχάτμα Γκάντι, ο οποίος είχε ξεκινήσει την απεργία, διαμαρτυρόμενος για τη νέα σύλληψή του από τις βρετανικές αρχές.
    1939 - Υπογραφή Συμφώνου μη Επίθεσης μεταξύ Γερμανίας και Σοβιετικής Ένωσης.

© 2002-2019 MEDIA2DAY