Ο Ιοβόλος έγινε blogger! Το blog έχει ως σκοπό την καταγραφή προσωπικών εντυπώσεων των συντακτών του, αλλά και την αποτύπωση των όσων λέγονται ή εννίοτε... ψιθυρίζονται, μακριά από τους προβολείς της δημοσιότητας.

ΑΠΟΨΕΙΣΙΟΒΟΛΟΣ

Ο αντιπαθής Πολάκης και η "λάθος" κριτική

Ο αντιπαθής Πολάκης και η

Θέλουμε δεν θέλουμε, ο υφυπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης είναι θέμα. Η συμπεριφορά του διαφέρει από εκείνη της υπόλοιπης κυβέρνησης και από το 99% του υπόλοιπου πολιτικού κόσμου. Μοιάζει να ταιριάζει περισσότερο στην δεκαετία του 1980 και μάλιστα να ανήκει στην κατηγορία των «αγριοπασόκων» της πρώτης πενταετίας του Ανδρέα.

Ο τρόπος που εμπλέκει την «παλικαροσύνη» του με την δημόσια εικόνα του είναι προβληματικός και αντιαισθητικός. Προσωπικά μου θυμίζει τον Αραβαντινό- εκείνο τον συνδικαλιστή των δεσμοφυλάκων- και μου είναι αντιπαθής. Αλλά εδώ δεν έχουν σημασία οι προσωπικές μας απόψεις.

Το να ασκούμε πολιτική κριτική με άξονα το πώς μας φαίνεται κάποιος και το αν θα τον κάναμε παρέα είναι σαν να του δίνουμε το δικαίωμα να ανακατεύει στον πολιτικό του λόγο και «εξωπολιτικά στοιχεία» χαρακτήρα, όπως ο ανδρισμός, το ύφος, οι καλλιτεχνικές προτιμήσεις κ.ο.κ.  

Το ζητούμενο δεν είναι ούτε πόσο «αυθεντικός» ή «μη αυθεντικός» είναι κανείς. Η άποψητου Σταμάτη Κραουνάκη ήταν επίσης μια αισθητική άποψη που λαμβάνετε υπόψηστην δημόσια σφαίρα, αλλά έχει έλλειμμα βαρύτητας ως ατεκμηρίωτη. Δεν γυρίζουμε εθνογραφικό ντοκυμαντέρ για τους Μασάι. Μπορούμε να αξιολογούμε θετικά έναν άνθρωπο για την απουσία προσποίησης στην συμπεριφορά του, ή και όχι. Πιο πιθανό θα ήταν κάτι τέτοιο σε μια κοινωνική γνωριμία και λιγότερο όταν ο άνθρωπος αυτός έχει πολιτική ή εν γένει δημόσια δράση.

Προς το παρόν νομίζω ότι ο κ. Πολάκης βάλλεται για λόγους συμπεριφοράς. Γιατί είναι «παλαιάς κοπής», γιατί «θυμίζει τραμπούκο» και για διάφορους τέτοιους λόγους- αισθητικά κατανοητούς από εμένα, αλλά πολιτικά αδύναμους.

Περιμένω να δω μια σοβαρή κριτική για το πολιτικό του έργο. Αν αυτή δεν έρθει, η πολιτική του επιβίωση θα κριθεί στο επικοινωνιακό επίπεδο. Προφανώς κάποιοι στο Μαξίμου πληροφορούνται ότι το προφίλ Πολάκη έχει απήχηση σε μια κατηγορία κόσμου και για τον λόγο αυτόν δεν έκαναν κινήσεις απομάκρυνσής του. Όσο δεν υπάρχουν πληροφορίες όμως για ανεπάρκειά του ή για πλημμελή εκτέλεση καθηκόντων, η καζούρα (μοιάζει να) ακούγεται βερεσέ.     

"Να ξέρεις να εξουσιάζεις τη διάθεσή σου, γιατί αν δεν υπακούει, τότε διατάζει."

Οράτιος, 65-8 π.Χ., Λατίνος ποιητής

  • 1920 - Ψηφίζεται η 19η Αναθεώρηση του Συντάγματος των Η.Π.Α., η οποία παραχωρεί δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες.
    1960 - Κυκλοφορεί το πρώτο αντισυλληπτικό χάπι
    1991 - Ο Πρόεδρος της ΕΣΣΔ, Μιχαήλ Γκορμπατσώφ, «φυλακίζεται» στο σπίτι του από πραξικοπηματίες

© 2002-2019 MEDIA2DAY