Ο Ιοβόλος έγινε blogger! Το blog έχει ως σκοπό την καταγραφή προσωπικών εντυπώσεων των συντακτών του, αλλά και την αποτύπωση των όσων λέγονται ή εννίοτε... ψιθυρίζονται, μακριά από τους προβολείς της δημοσιότητας.

ΑΠΟΨΕΙΣΙΟΒΟΛΟΣ

Το (παλιό) ΠΑΣΟΚ είναι εδώ

Το (παλιό) ΠΑΣΟΚ είναι εδώ

Τελικά, λίγο ως πολύ, είμαστε τα αστεία που κάνουμε, όπως αρέσκεται να λέει και μια φίλη. Κάπως έτσι διάφοροι τύποι όπως ο Ιταλός σατιροκωμικός Πέπε Γκρίλο κατάφεραν και μεταποίησαν την κωμική τους απήχηση σε πολιτική καριέρα. Η λογική είναι ότι όταν οι μέηνστρημ πολιτικές προτάσεις μοιάζουν έντονα με καλτ εκδοχή της πραγματικότητας, γιατί το καλτ ή το φαιδρό να μην διεκδικήσει μια θέση ανάμεσά τους;

Το ίδιο συνέβη και θα ξανασυμβεί στην Ελλάδα με διάφορες τηλεπερσόνες και προϊόντα της καλτ TV, όπως ο Βασίλης Λεβέντης (αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος, ε;!) και ο Άδωνις Γεωργιάδης που και μετά την έναρξη του πολιτικού του βίου, εξακολουθούσα να προσπαθεί να μας πείσει ότι «λιγουρευόμαστε» τα προϊόντα που πουλούσε μέσα από περιθωριακές συχνότητες, χαρίζοντας έσοδα στον εαυτό του και γέλιο σε αρκετό κόσμο.

Διάβαζα ότι η χαβαλεδιάρικη τρολο-σελίδα του Facebook «Το παλιό ΠΑΣΟΚ το Ορθόδοξο», που συγκεντρώνει και την δική μας αγάπη ετοιμάζεται να κατέλθει με κάποιον τρόπο στις δημοτικές εκλογές. Μέχρι τώρα οι επιδιώξεις της περιορίζονται στην αναβίωση της παντοκρατορίας του ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 1980, με έμφαση στην συνολική πολιτισμική κληρονομιά της «πράσινης» δεκαετίας.

Οι κεφάτοι ιθύνοντες της σελίδας ετοιμάζουν και μια παρουσίαση ενός βιβλίου με τίτλο «Το Παλιό ΠΑΣΟΚ, το ορθόδοξο» https://iwrite.gr/bookstore/palio-pasok-orthodoxo/?fbclid=IwAR1jp_3s1kkZHnI9OB6v1DFx-b_tTV2dG4ZE4vVtZkKuoPj-AT-0f7RUXwM, στην οποία θα μιλήσει και ο πρώην υπουργός Πολιτισμού και νυν υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, Παύλος Γερουλάνος- πιθανώς λειτουργώντας ως σύνδεσμος ανάμεσα στην μεταπαπανδρεϊκή και την μεταμοντέρνα εποχή του Κινήματος που χάρισε ανεπανάληπτες στιγμές στην πολιτική και κυρίως πολιτισμική ιστορία του τόπου.     

Δεν είναι στους σκοπούς μου να ηθικολογήσω. Ούτε φυσικά να ισχυριστώ ότι τα βουλευτικά έδρανα πρέπει να στελεχώνουν αποκλειστικά και μόνο πολιτικοί επιστήμονες ή απόφοιτοι ΑΕΙ και μέλη της υψηλής διανόησης. Αντιθέτως, πιστεύω ότι στην πολιτική σκηνή θα πρέπει να εκπροσωπούνται όσο το δυνατόν περισσότερες κοινωνικές και πολιτισμικές ομάδες του πληθυσμού.

Αυτό που λέω είναι ότι ο τρόπος με τον οποίο αναδεικνύονται τέτοια μορφώματα ή τέτοιες περσόνες, είναι ο τρόπος του χαβαλέ. Και αυτό συνεπάγεται πράγματα για την σύνθεση της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας- κυρίως στις προσδοκίες του κόσμου, που μάλλον φαίνεται ότι κινούνται στο ναδίρ. Με χαβαλοπροσδοκίες παίρνεις χαβαλοαποτελέσματα. Δεν είμαι σίγουρος ότι είναι για κακό. Όσοι βέβαια έχουν ακράδαντη πίστη στην σημασία του εξορθολογισμού της πολιτικής μας ζωής ίσως διαφωνήσουν.

SPONSORED LINKS

"Ο κόσμος δεν είναι ένα θλιβερό μέρος, είναι απλά μεγάλο."

Ζαν-Λυκ Γκοντάρ, 1930-, Γάλλος σκηνοθέτης

  • 1819 - Ο Αλή Πασάς αναγκάζει τους κατοίκους της Πάργας να εκπαυριστούν στην Κέρκυρα και σε άλλα Επτάνησα.
    1839 - Υπογράφεται η Συνθήκη του Λονδίνου, με την οποία αναγνωρίζεται η ανεξαρτησία του Βελγίου και του Λουξεμβούργου από την Ολλανδία.
    1882 - Πεθαίνει ο Κάρολος Δαρβίνος, άγγλος φυσιοδίφης, θεμελιωτής της Θεωρίας της Εξέλιξης.

© 2002-2019 MEDIA2DAY