Ο Ιοβόλος έγινε blogger! Το blog έχει ως σκοπό την καταγραφή προσωπικών εντυπώσεων των συντακτών του, αλλά και την αποτύπωση των όσων λέγονται ή εννίοτε... ψιθυρίζονται, μακριά από τους προβολείς της δημοσιότητας.

ΑΠΟΨΕΙΣΙΟΒΟΛΟΣ

Όλα τριγύρω αλλάζουνε;

Όλα τριγύρω αλλάζουνε;

Πώς τα φέρνει η μοίρα και όσοι σε προηγούμενα χρόνια έπαιρναν τους δρόμους και τις πλατείες για να διαμαρτυρηθούν βρέθηκαν την Κυριακή στα σπιτάκια τους να χαζοπαρακολουθούν Τσιτσιπά, και όσοι κούναγαν το κεφάλι και έκαναν τς, τς, τς με αποδοκιμασία βλέποντας τους διαδηλωτές να κυνηγιούνται από τα ΜΑΤ και λοιπές δυνάμεις της τάξης, να τρέχουν να κρυφτούν να γλιτώσουν από τα δακρυγόνα.

Δεν θα μείνω στα της ίδια της συμφωνίας- η οποία μου φαίνεται σωστή- ούτε στις γραφικότητες του συλλαλητηρίου. Θα σταθώ στον ρόλο της αστυνομίας και στην χρήση χημικών, μια που για τον λόγο που ανέφερα παραπάνω, είναι μια καλή αφορμή να σκεφτούν σχετικά και οι νοικοκύρηδες. Εγώ να δεχθώ ότι ανάμεσα στους ειλικρινείς… μακεδονομάχους, παρεισέφρησαν και χρυσαυγίτες. Λογικό ήταν, άλλωστε. Η «εθνική ανωτερότητα» και οι διαμαρτυρίες για την «ανάδελφη χώρα μας», είναι ο χώρος όπου η ακροδεξιά ψαρεύει κορόιδα για να την ψηφίζουν. Να δεχθώ ακόμη ότι αυτοί και άλλοι τέτοιοι σαν και αυτούς ήταν που επιχείρησαν να κάνουν «ντου» στη Βουλή, όπως και ότι προφανώς έπρεπε να απωθηθούν .

Και αυτό τι θα πει; Ότι δικαιούται η αστυνομία να γεμίζει με χημικά όλη την πόλη; Ακούω αυτό το «υπήρχαν ηλικιωμένοι και παιδιά» και φρίττω. Λες και οι υπόλοιποι είναι εντάξει να τρώνε δακρυγόνα επειδή- μάλλον- δεν κινδυνεύουν να πεθάνουν. Οι διαδηλώσεις, εκ του Συντάγματος, επιτρέπονται. Επίσης, οι επικίνδυνες για την δημόσια τάξη συμπεριφορές καταστέλλονται από τα σώματα ασφαλείας. Άρα, η αστυνομία υποχρεούται τόσο να προστατεύει τις διαμαρτυρίες των πολιτών, όσο και να περιορίζει αντίστοιχα τη δράση των εξτρεμιστικών στοιχείων. Αυτή είναι η δουλειά της και όχι «πονάει κεφάλι- κόβει κεφάλι», όπερ μεθερμηνευόμενον «για να μην έχω χρυσαυγίτικες φασαρίες ας τους στείλω όλους σπίτι και δεν με νοιάζει με ποια συνθήκη».         

Δεν θεωρώ ότι υπήρχε κυβερνητικό σχέδιο διάλυσης της πορείας, και άρα ούτε ότι δόθηκαν αντίστοιχες εντολές στην αστυνομία. Στο κάτω- κάτω ποιον κυβερνητικό θα βόλευε κάτι τέτοιο; Όσοι ήταν να μαζευτούν στο συλλαλητήριο θα είχαν μαζευτεί και, αν υπήρχε επέμβαση, θα είχαν «οι άλλοι» να λένε για την κυβέρνηση που διέλυσε την πορεία επειδή δεν συμφωνούν μαζί της, όπερ και έγινε, δηλαδή. Αυτό όμως θα έπαιρνε την προσοχή από την περιορισμένη συμμετοχή του κόσμου και θα την οδηγούσε στις μεθοδεύσεις της κακιάς κυβέρνησης. Όχι δεν νομίζω ότι έγινε κάτι τέτοιο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κρατικές ευθύνες όταν ένας δημόσιος φορέας, όπως η αστυνομία, δεν λειτουργεί σωστά.

Όλο αυτό δείχνει, κυρίες και κύριοι, ότι το κράτος έχει… συνέχεια. Ότι ασχέτως του ποιος είναι στην Κυβέρνηση η καταστολή είναι καταστολή, οι «γνωστοί- άγνωστοι» παραμένουν ασύλληπτοι και αν γίνει και το κάτι τις παραπάνω ενώ προσπαθούμε να ελέγξουμε την κατάσταση, τι να κάνουμε;

Ας γίνει το μακεδονοσυλλαλητήριο αφορμή για να ενώσουν οι… της άλλης όχθης τις φωνές τους κινηματικούς τύπους ώστε να έχουμε μια πιο σοβαρή αστυνομία με ευαισθησία και με σωστή εκπαίδευση στην διαχείριση συγκεντρώσεων πλήθους. Γιατί η δουλειά της δεν είναι «να μας κρατάει ήσυχους», αλλά ασφαλείς.

"Να ξέρεις να εξουσιάζεις τη διάθεσή σου, γιατί αν δεν υπακούει, τότε διατάζει."

Οράτιος, 65-8 π.Χ., Λατίνος ποιητής

  • 1920 - Ψηφίζεται η 19η Αναθεώρηση του Συντάγματος των Η.Π.Α., η οποία παραχωρεί δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες.
    1960 - Κυκλοφορεί το πρώτο αντισυλληπτικό χάπι
    1991 - Ο Πρόεδρος της ΕΣΣΔ, Μιχαήλ Γκορμπατσώφ, «φυλακίζεται» στο σπίτι του από πραξικοπηματίες

© 2002-2019 MEDIA2DAY