Ο Ιοβόλος έγινε blogger! Το blog έχει ως σκοπό την καταγραφή προσωπικών εντυπώσεων των συντακτών του, αλλά και την αποτύπωση των όσων λέγονται ή εννίοτε... ψιθυρίζονται, μακριά από τους προβολείς της δημοσιότητας.

ΑΠΟΨΕΙΣΙΟΒΟΛΟΣ

"Ευχαριστώ τη μαμά μου και τον Σατανά"

Διεθνώς πρωτότυπο (και εμπνευσμένο) τρόπο να ρίξει τα πολιτικά του βέλη διάλεξε ο ηθοποιός Κρίστιαν Μπέηλ κατά την βράβευσή του στις Χρυσές Σφαίρες. Ο χολυγουντιανός σταρ πήρε βραβείο για την ερμηνεία του στην ταινία Vice, όπου υποδύθηκε τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Ντικ Τσένι.

Ο Τσένι, στον οποίο πολλοί καταλογίζουν την σύλληψη του δεύτερου πολέμου στο Ιράκ μετά την 11η Σεπτεμβρίου, είναι μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα. Ο ρόλος του ως υπουργός Άμυνας το 1989 και αργότερα ως Αντιπρόεδρος των κυβερνήσεων του Μπους Jr, συγκεντρώνει την μήνι του δημοκρατικού, με την ευρύτερη έννοια, κοινού και θεωρείται από αρκετούς πρότυπο πολιτικού που συνάρτησε την πολιτική του πορεία με ποικίλα οικονομικά και επιχειρηματικά συμφέροντα.

Ο γενναίος Κρίστιαν Μπέηλ λοιπόν, κατά την παραλαβή της χρυσής Σφαίρας, ευχαρίστησε… τον Σατανά που του έδωσε την έμπνευση να αποδώσει αυτό τον ρόλο, δηλώνοντας εμμέσως αλλά ξεκάθαρα και δημόσια την άποψή του για τα έργα και τις ημέρες του πολιτικού.

Η… σχεδόν θρησκευτική αναφορά του ηθοποιού ξεσήκωσε κριτική εναντίον του κυρίως για λόγους πολιτικής ορθότητας, αφού για αρκετούς από τους Αμερικανούς οικογενειάρχες η δημόσια επίκληση του Βελζεβούλη δεν είναι πρέπουσα και δείχνει ασέβεια προς τον χριστιανισμό. Μέχρι τώρα καμιά ηχηρή φωνή από το Χόλυγουντ δεν έχει βγει προς υποστήριξη του ηθοποιού. Πόσοι άλλωστε θέλουν να τα βάλουν με ένα μεγάλο –αν όχι το μεγαλύτερο- μέρος της κοινής γνώμης στην οποία απευθύνονται οι αμερικανικές ταινίες μαζικής παραγωγής;

Βέβαια κάτι χάνεις, κάτι κερδίζεις: Η «εκκλησία του Σατανά» (ναι, υπάρχει επίσημο δόγμα στις ΗΠΑ) χαιρέτισε την τοποθέτηση και τις ευχαριστίες Μπέηλ. «Για εμάς ο Σατανάς είναι ένα σύμβολο υπερηφάνειας, ελευθερίας και ατομικότητας και αποτελεί μια μεταφορική προβολή των υψηλότερων προσωπικών δυνατοτήτων μας (…) Χαίρε Κρίστιαν! Χαίρε Σατανά!».

 

SPONSORED LINKS

"Να αλλάζεις και να βελτιώνεσαι είναι δυο διαφορετικά πράγματα."

Γερμανική παροιμία

 • 532 — Καταστέλλεται η Στάση του Νίκα.
  1823 — Το Ναύπλιο ορίζεται έδρα της ελληνικής κυβέρνησης.
  1896 — Γίνεται η παρουσίαση της πρώτης μηχανής ακτινών Χ στη Νέα Υόρκη.
  1923 — Η Ελλάδα γίνεται η τελευταία χώρα που υιοθετεί το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Τίθεται σε ισχύ την 16η Φεβρουαρίου, η οποία γίνεται η 1η Μαρτίου με το νέο ημερολόγιο.
  1965 — Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ παντρεύονται στους Δελφούς.
  1996 — Ο Κώστας Σημίτης εκλέγεται πρωθυπουργός, με 86 έναντι 75 ψήφους του Άκη Τσοχατζόπουλου, στο δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

© 2002-2019 MEDIA2DAY