Ο Ιοβόλος έγινε blogger! Το blog έχει ως σκοπό την καταγραφή προσωπικών εντυπώσεων των συντακτών του, αλλά και την αποτύπωση των όσων λέγονται ή εννίοτε... ψιθυρίζονται, μακριά από τους προβολείς της δημοσιότητας.

ΑΠΟΨΕΙΣΙΟΒΟΛΟΣ

Η "στοχοποίηση" και οι βόμβες

Η

Μπορώ να καταλάβω πολιτικά την απόπειρα να συνδεθεί η βομβιστική επίθεση στον σταθμό Σκάι με το χαζό μποϋκοτάζ που έχει εξαγγείλει ο Σύριζα στις ενημερωτικές εκπομπές του καναλιού. Αδυνατώ να την δικαιολογήσω λογικά.  

Για όποιον έχει στοιχειώδες μυαλό, «στοχοποίηση» δεν μπορεί να τεκμηριωθεί μέσα από το ότι λέει η εκάστοτε Κυβέρνηση (το τονίζω: η κυβέρνηση) πως δεν στέλνω κόσμο να μιλάει σε ένα κανάλι επειδή υποστηρίζει την αντιπολίτευση και εμένα με αδικεί στην παρουσίαση των ειδήσεων. Χέστηκαν οι ένοπλες ομάδες για τα παραπονάκια που έχει η κυβέρνηση και κάθε κυβέρνηση από τα «αστικά ΜΜΕ».   

Ακόμη και αν θέλεις να υπονοήσεις πως η κυβέρνηση έχει επαφές με την τρομοκρατία είναι αστείο να θεωρείς ότι οι τύποι που βάζουν εκρηκτικούς μηχανισμούς θα μπορούσαν να παίρνουν «γραμμή» από τον Σύριζα ή από οποιοδήποτε κόμμα εξουσίας. Το να το λες σημαίνει ότι δεν έχεις επαφή με την πραγματικότητα. Για τον λόγο αυτό και οι Συριζαίοι που μπορούν να φανταστούν λίγο καλύτερα πώς λειτουργούν οι ομάδες αυτές δεν τολμούν να πουν ότι με τις δηλώσεις στελεχών της Ν.Δ. στοχοποιείται ο Αλέκος Φλαμπουράρης, το σπίτι του οποίου έχει αρκετές φορές πέσει θύμα επιθέσεων.

Εγώ δεν θα δεχθώ ότι στη Ν.Δ. δεν μπορούν να καταλάβουν πόσο άσχετες είναι οι κυβερνητικές αιτιάσεις κατά του Σκάι με την τρομοκρατική επίθεση. Θα προτιμήσω το ενδεχόμενο να θέλουν να θίξουν την «πολιτική καταγωγή του Σύριζα» και να θυμίσουν στους ψηφοφόρους ποιο είναι το κόμμα «του νόμου και της τάξης», μια συνταγή που φαίνεται όλο και πιο νόστιμη όσο οι κοινωνίες γέρνουν προς τους ρατσισμούς και την ακροδεξιά.

Εντάσσω την κίνηση αυτή στον λόγο της Ν.Δ. ο οποίος εκτιμώ ότι προεκλογικά θα αποτελείται σε πολύ μεγάλο βαθμό από μια συντηρητική ατζέντα σε ό,τι αφορά τα εθνικά (πρώτα και κύρια), αλλά και ζητήματα εσωτερικής ασφάλειας, αυστηρότητας κλπ. Θεωρώ ότι στο διάστημα μέχρι τις εκλογές αυτή η πλευρά θα δώσει πολύ τροφή στο ακροδεξιό ακροατήριο, το οποίο όσο δεν κηρύσσεται παράνομη η Χρυσή Αυγή θα είναι δύσκολο να αποσπαστεί από εκεί χωρίς «τυράκια» εθνικής μεγαλομανίας.          

"Η ανεκτικότητα είτε είναι καλή για όλους είτε δεν είναι καλή για κανέναν."

Έντμουντ Μπερκ, 1729-1797, Βρετανός πολιτικός & φιλόσοφος

  • 240 π.X. - O Ερατοσθένης υπολογίζει την περίμετρο της Γης.
    1913 - Κηρύχθηκε ο Β' Βαλκανικός Πόλεμος.
    2000 - Η Ελλάδα υπογράφει την ένταξη της στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση.

© 2002-2019 MEDIA2DAY