Ο Ιοβόλος έγινε blogger! Το blog έχει ως σκοπό την καταγραφή προσωπικών εντυπώσεων των συντακτών του, αλλά και την αποτύπωση των όσων λέγονται ή εννίοτε... ψιθυρίζονται, μακριά από τους προβολείς της δημοσιότητας.

ΑΠΟΨΕΙΣΙΟΒΟΛΟΣ

Ο Άδωνις, τα σκυλιά και τα γιλέκα

Ο Άδωνις, τα σκυλιά και τα γιλέκα

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν ζουρλάθηκε ώστε να πιστεύει ότι τα παιδιά μπορούν να μάθουν καλύτερα τους αρχαίους Έλληνες διαβάζοντας στα σκυλιά, ή ότι τα ίδια τα σκυλιά θα μυηθούν στην αρχαία ελληνική γραμματεία. Ούτε φυσικά ο αντιπρόεδρος τη Νέας Δημοκρατίας φαντάστηκε ότι αυτός είναι ένας καλός τρόπος να ενισχύσει το λαϊκόδεξιό-αρχαιοελληνικό του προφίλ. Την εποχή του Μακεδονικού δεν χρειάζεται να ψάχνεις με το μικροσκόπιο να βρεις τέτοιες αφορμές- τις έχεις αφειδώς.

Μα, τότε τι ήταν αυτό που ανάγκασε τον Άδωνι να εκτεθεί στον σαρκασμό της κοινής γνώμης; Τι ήταν αυτό που τον έφερε σε αμηχανία έναντι ακόμη και των ψηφοφόρων του (λέμε τώρα); Μα, το σαράκι του εμπορίου! Το κυνήγι του κέρδους και της επιχειρηματικότητας. Το ίδιο εκείνο που τον ανάγκασε να εμφανίζεται πουλώντας εκείνα τα ανεκδιήγητα γιλέκα σε εκπομπές τηλεπώλησης που θύμιζαν πρόγραμμα επαρχιακών καναλιών μετά τα μεσάνυχτα.

Φαντάζομαι ποντάροντας στην φήμη του ως ελληνοπατριώτη ο Άδωνις Γεωργιάδης αποφάσισε πριν χρόνια να δραστηριοποιηθεί στο συγκεκριμένο σπορ, φέρνοντας τις παραδοσιακές ελληνικές αξίες κοντά στα παιδιά μας. Κάποιος/α από τους ανθρώπους που εργάζονται λοιπόν στην Ελληνική Αγωγή θα έβαλε στο μυαλό της συζύγου του την φάση με τα σκυλάκια ως «προχώ» παιδική δραστηριότητα που, όπως όλες οι παιδικές δραστηριότητες, κάνουν τους γονείς να χαίρονται. Άσε που επιτέλους θα ήταν μια δραστηριότητα που θα άρεσε και στα πιτσιρίκια, γιατί- όπως ίσως φαντάζεστε- κάτι τέτοιο δεν θα συνέβαινε με τα κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας.

Και να σου τα σκυλάκια να ακούν βαρεμένα. Και να σου ο Άδωνις να δαπανά ξανά λίγο από το πολιτικό του κεφάλαιο για να σβήσει τις φλόγες του χαβαλέ.

Το πιο ιλαρό από όλη αυτή την ιστορία είναι ότι ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή ένα άρθρο της Έλενας Ακρίτα, το οποίο τον έκραζε, βρήκε την ευκαιρία να διαπιστώσει πόσο «ανέτοιμοι είμαστε ως κοινωνία να δεχθούμε κάτι που δείχνει πρόοδο», αφού, όπως ανέφερε σε πρωινή εκπομπή, αυτές οι μέθοδοι διδασκαλίας σε πιτσιρίκια είναι κοινοί στο εξωτερικό.  

Μα, και τον εκσυγχρονισμό της κοινωνίας ο Άδωνις θα πρέπει να τον κάνει; Βλάχοι ε, βλάχοι.

"Η ανεκτικότητα είτε είναι καλή για όλους είτε δεν είναι καλή για κανέναν."

Έντμουντ Μπερκ, 1729-1797, Βρετανός πολιτικός & φιλόσοφος

  • 240 π.X. - O Ερατοσθένης υπολογίζει την περίμετρο της Γης.
    1913 - Κηρύχθηκε ο Β' Βαλκανικός Πόλεμος.
    2000 - Η Ελλάδα υπογράφει την ένταξη της στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση.

© 2002-2019 MEDIA2DAY